ATİKER GOLD SIRALI SİSTEM LPG AYARI VE AYAR KABLOSU Grandcherokee 4,7

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve erolkan tarafından 3 Mart 2015 başlatılmıştır.

1. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    Süreler çok yüksek neden nozul küçülttünüz ki ?

2. erolkan

erolkan LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    13
    dipgazlarda araç yüksek devirde boğulma gibi yapıyordu.Nozulleri küçültünce o sıkıntı kalktı..Belki 2.2mm yapabiliriz sürüş değerlerine göre.Şimdi sabit gaz pedalına basılıyken ,yokuş yukarı araç 3500 devırde sıkışıyor gibi oluyor 4000 devire gelince rahatlıyor. şimdi onun sebebı ne olabilir onu düşünmekteyız?

3. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Birz önce araca inip enjektör sırlamasına baktım.normaldeki sıramadan farklı bi sıralama var gibi..

Ekli Dosyalar:

4. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Olması gereken yukardaki gibi.bende olan ise..

5. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Bu sıralama programdan değiştirebiliyormu yoksa sadece numaralı fişleri çıkarıp olması gereken yerlere taksam sıralama doğru olurmu?

6. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    Lpg enjektör sıralamasını montajcı belirler 1-2-3-4 veya 4-3-2-1 şeklinde sıralanır
    Programdan sıralanmaz.

7. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    o zaman bu durumda benim sıralama yanlış gibi duruyor..

8. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    O attığınız resimde aracın benzin enjektörleri sıralaması ise malesef sizin sıralama yanlış duruyor. Sıralamanın yanlış olması geçişlerde sıkıntı oluyor diye biliyorum performansa etkisi nedir bilmiyorum

9. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    kendim numaralı soketlerin fişlerini çıkarıp olması gereken yerlere taksam bu sıkıntı düzelirmi?

10. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Bugün benim arada olan 3000 devirdeki sıkışmayla ilgili bi aşama kaydettik gibi..
    Bu sıkıntı ben hep sabahları işe giderken ölüdeniz deki yokuşu çıkarken sabit hızda oluyordu. Akşamüstü denemeye çıktık aynı sürüş sitiliyle aynı yolu hiçbişey olmadı. Ustanın kafada hemen bi şimşek çaktı. Sabahları işe giderken hava soğuk oldugu için kalorifer açık olarak gidiyorum. Böyle olunca kalorifer girişinden regülatöre giren su yoğun oldugu için regülatörüdeki ısıyı soğutup, lpg nin ideal ısından düşük çalışmasına neden olabilir dedi. Böyle oluncada verimsiz yanmayla çalışan lpg sıkışıklık yapabilirmiş. Bunu doğrulamak içinde;
    Bu sıkıntı oldugunda aracı sağa çekip lpg regülatör sıcaklığını elle bakacagım. Eger soğuksa kalorifer den gelen suyu azaltıp regülatörün içindekini yoğunlaştıracagız dedi. Eger regülatör sıcaksa başka yerlere bakacagız. Bu arada araç sıcakken yaptıgımız hızlanma,dur kalk,ara hızlanmadaki çekişlerde sıkıntı yok..

11. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Yaptığınız her donanım değişikliğinde aracın ecusunu sıfırlıyormusunuz? Regulatorler kalorifere giden hortuma seri mi bağlı paralel mi? Kaloriferi kısıp lpg tarafını nasıl açacak? (Bildiğimden değil merak ettiğimden soruyorum :)) Çarpanlarınız yüksek, yakıt düzeltme genelde eksi düzeltme yapıyor boğulmadan kastınız fazla yakıt gelmesi ise şimdi eskisinden de fazla yakıt geliyor sanki. Ayrıca yanlış görmediysem programda nozul çapı küçük uyarısı veriyor. Üşenmedim 22 sayfanın hepsini okudum azminiz ve sabrınız takdire şayan ama bence tüm işi sanayideki ustalara bırakmayın buradaki uzmanların uyarıları harfiyen uygulamaya çalışın derim.

12. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Aracın ecusunu 2.regülatörü taktıktan sonra sıfırladık.Bende bilmiyorum eger sorun regülatörün soğumasıysa bunu nasıl kısacagını sadece bana söylediği buydu ustanın. Ayar konusunda sağolsun buradaki adminler sayesinde ayarlıyoruz. Ama bu tür mekanik işlerde sanayideki ustaya gidiyoruz..

13. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Nozullerim 3mm di. Benim usta bunları 2 mm e düşürünce araç daha atak oldu sanki. Ama bi süre sür dedi sıkıntı olursa 2,2 mm yapabiliriz dedi..Dipgazlardaki boğulma gibi olan durum kalmadı..

14. dr.arrican

dr.arrican LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    132
    Onunla alakalı olacağı pek aklıma yatmadı. Eğer sorunun o olduğundan şüpheleniyorsanız regülatörü elle kotrol etmek yerine bilgisayara bağlayıp aynı güzergahta regülatör sıcaklığını programdan kotrol edin. Ayrıca kalorifer kapalı konumda iken radyatörden su devirdaimi olmaz diye biliyorum. Eğer gerçekten regülatör sıcaklığı düşüyorsa aynı güzergahı sabah biraz üşümeyi göze alarak kalorifer kapalı iken gitmeyi deneyebilirsiniz. :)

emrahdt bunu beğendi.
  15. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Bendeki arada olan sıkıntının sorununu bulmak üzere bugün işe gitmeden önce lpg kablomu laptoba bağladım ve işe doğru yola çıktım..Araca ilk bindiğimde dış ısı 7 dereceydi.Aracı çalıştırdım ve bi süre sürdükten sonra,önceden ayarlamış oldugum gibi lpg sıcaklığı 35 dereceye gelince araç lpg ye geçti ve bu arada kalorifer sıcakta açık vaziyette..Videoda da regulatör sıcaklığı ve lpg sıcaklığın takıp edebilirsiniz..Sıkıntının oldugu yokuşa doğru çıkmadan programdan kayıta başladım.İlk hareket anında lpg sıcaklığı 33,regulatör sıcaklığı 45 derece...Kesikliği hissetmeye başladıgım anda lpg ısısı 16,regulatör ısısı 30 dereceye düşmüş..Lpg ısısı 13 dereceye düştüğünde bu performans düşüşünü bariz hissediyorsunuz.Tabi bu arada yokuşa sabit hızda çıkmaya devam ediyorum.Devir 2500 de...Yokuşu çıkıp düze gelince regulatör ısısı ve lpg ısısı artmaya başlıyor..
    sorunun sebebi ısı düşmesi gibi gözüküyor.Bunun çözüm yolu ne olmalıdır?

dr.arrican bunu beğendi.
  16. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Erol bey yarın bir de kaloriferi açmadan dener misiniz?

Montajdan kaynaklanan bir sorun gibi görünüyor.

17. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    Denerim müsait bi zamanımda.Ama şimdi bu işin kalorıferle alakasını çözemedim.İçeriye kalorıfer sıcak vermesine rağmen regulatör neden soğuyor?

dr.arrican bunu beğendi.
  18. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Ben de pek anlayamadım. Devir daim sistemine ait detaylı bilgi sahibi olmak ve üzerinde biraz düşünmek gerek. :)

19. dr.arrican

Beğenilen Mesajları:
    132
    Erol bey araç sadece yokuş yukarı giderken mi yapıyor?

20. erolkan

Beğenilen Mesajları:
    13
    evet sabit hızda kalorfıer açık vaziyetteyken yapıyor,Düze geldiğimde tekrar ısınmaya başlıyor.

Sayfayı Paylaş