ATİKER LAMBDA SENSÖRÜ KONTROL EDİN HATASI. BASINÇ-NOZUL İLİŞKİSİ

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve ahmet42 tarafından 7 Haziran 2020 başlatılmıştır.

1. ahmet42

ahmet42 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1
    Hocam lpg zaten 4.2 de. Basıncı yükseltmek lazım 4.5 yapmam için. Nozulu kucultecegim tmm ama basınç olayını anlamadim

2. ahmet42

ahmet42 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1
    Teşekk
    Teşekkür ederim bilgileriniz için
    ür ederim hocam bilgileriniz için

3. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    509
    Nozulu küçültmeden basıncı düşünürseniz lpg ms değeri yükselir, power43 üstad bunu demek istedi, basınç arttıkça lpg ms değeri düşer ama tabi 3 ohmluk enjektör 4.2 de kalır, 2 ohmluk 2.9 da kalır Atiker grand ahcr enjektör 2.6 da kalır aşağı düşemezler

powerkırk3 ve ahmet42 bunu beğendi.
  4. Murat123

Murat123 New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ben de uzun yolda devirli giderken anlık arıza lambası yakması ve çekiş kaybı sorunu ile bu işe başladım. Aracım 1.2 i20 atıker safefast OBD siz sistem. Sorunum büyük ihtimal araç open loop a giriyor anlık ama bilemiyeceğim incelemek lazım.

Konuya dönersek basıncımızın 1 olmasını(0,9-1,2 arası ama forumda hep 1 olsun deniyor, atmosferik AEB yazılımı kullanan sistemler için) ve gaz enjeksiyon süresinin, benzin enjeksiyon süresinin 2 katının aşmamasını istiyoruz. Ancak enjektörlerimiz düşük ms ile açma-kapama yapamazsa bu da sistemi kararsız hale getiriyor. Bu kıstaslara göre 2 seçenek arkadaşa tavsiye edilmiş ama arkadaşın kafası karışmış.
    A) Nozul büyült, basıncı 1 e çek gaz enjeksiyon süresi*2>= benzin enjeksiyon süresi olsun. O zaman da enjektörler değişmeli (4 ms nin altında çalışın lazım.)
    B)(Tavsiye edilmeyen, ucuz yol) Nozul küçült, basıncı 1,2 den az olmak kaydı ile artır. gaz enjeksiyon süresi*2>= benzin enjeksiyon süresi olsun. Ancak yüksek devirde sıkıntı yaşayacak, gaz yetmeyecek üst devirlerde.

Umarım doğru anlamışımdır, arkadaş da ilk seçeneği yapmıştır.

Sayfayı Paylaş