ATİKER MULTİFAST LPG AYARI , LPG MAP DEĞERLERİ, BASINÇ VE LPG ISI İLİŞKİLERİ

Discussion in 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' started by yenerlike, Dec 23, 2016.

1. Necmi Işıklı

Necmi Işıklı LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Kardeş bende eski bir multifast kullanıcısı olarak kütahyanın hava durumu gibi günü gününü tutmaz kullandığın sistemin güncel yazılımı yok 2010'dan sonra kaldırılmış bir sistem. Ben aracın ön tarafı komple değiştirdim. Microfast obd'li taktıktan sonra rahatladım. sorunlarının bitmesi dileğiyle gelişmeleri bekliyoruz.

2. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Bak hele Kütahya lı hemşehrilerim varmış burda. Kiti kim taktı ? Şen otogaz mı ?

powerkırk3 and Necmi Işıklı like this.
  3. Necmi Işıklı

Yok kütahyalı değilim elkmuh. :)

elkmuh likes this.
  4. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Kütahya da benim montajı yapan saygıdeğer abilerim lpg bakır borusunu geçirecek yer bulamamış adam gibi , en son hava filtre kutusundaki hortumun ucunu şaseye monte edildiği yerden sökmüş , ordan bakır boru geçirmiş , hortum boşta duruyor , gördükçe uyuz oluyorum .

5. yenerlike

yenerlike New Member

Siparişini verdiğim regülatör ne nozullar az önce elime ulaştı. Fakat biraz sıkıntılı bir kargo paketi olmuş sanırım. içinden fatura çıkmadı fatura çok sorun değil ama kargo biraz hasar almış regülatörün gaz çıkış rekorları tamamen yamulmuş. kutusu çok ince ve içinde boşata sallanınca kutuyuda parçalayıp darbeler almış . poşetin içinde geldiği için teslim alırken fark edemedik. Gaz giriş çıkış rekorları sorun değil eskisinden sökeriz ama manifolda bağlanan küçük bir nozul var sarı renkli o yuvasında kırılmış.saplaması içinde kalmış o uğraştırır gibi. Ne biliyim öyle işte :D

6. Necmi Işıklı

destekle irtibata geç istersen

7. yenerlike

yenerlike New Member

Hepinize merhaba, yeni regülatörü aracıma taktım. Nozullarıda değiştirip ecu yu daha önceden sıfırlayıp 3 gündür benzinde kullanıyordum hemen kalibrasyon başlattım. Regülatör üzerinde hiç bir oynama yapmadım basınçla ilgili fakat bu regülatörün basıncıda yüksekti eski regülatör gibi fotoları aşağıda . Değişen çok bir şey olmadı ama araç düzgün çalışıyor. Acaba benim map sensörümü bozuk yada yenide olsa regülatörde ayar yapmam gerekiyormu.

8. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Çok bilmemekle birlikte atiker ve basınç mevzusu olunca arkadaşımın atiker gold ta başına geleni yazayım. Aynen sizdeki gibi 1.78 bar görünüyordu ve basınç yüksek diyordu, ben git regülatör bozuk demiştim meğersem ecusu bozukmuş. Garantiden değiştirmişlerdi

9. yenerlike

yenerlike New Member

Dün buradaki bir lpg ciye gittim map sensörünün arızalı olabileceğini söyledim. Elindeki sensörü taktı ve basınç 1.40 olarak değişti. Bendeki sensörün orjinal olmadığını ve bu tip sıkıntıların çıktığını söyledi. Orjinal sensörün rengi siyahmış bendeki mavi renkli. Fakat fiayatta anlaşamadığımız için sensörü almadım 260 lira gibi bir fiyat verdi. Fakat şuanda yaptığım ince ve hassas ayarlar neticesince basınç yüksek olmasına rağmen oldukça olumlu bir ayar tutturdum. Resimleri ve aşamaları detaylı olarak akşama açıklayıcı şekilde atarım belki başkalarına yardımı dokunur.

10. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

x-calibur likes this.
  11. yenerlike

yenerlike New Member

Evet
    ama bu seferde boşuna para vermek yerine emin olmak amacı ile gözümle görmek istedim. Taktılar ve basınç 1,40 lara düştü hemen daha sonra adam eliyle 1,10 seviyelerine ayarladı regülatörü. Otomatik bi kalibrasyon yaptı tamam dedi. 260 tl yi duyunca geri sök dedim ve söktürdüm sadece 30 tl ödedim. İşin garibi arayüzü ben adamdan daha iyi biliyordum atikerin ayar programını. Hakikaten piyasa çakal dolmuş. Map haritasını düzenliyecekmisin diyorum yok onlar değişmez diyo otomatik kendi alıyomuş sinyali. Sitedeki tüm multifast ile ilgili olan konuları okuyup sonunda ayarı tutturdum basıncım yüksek olmasına rağmen şimdilik aracın gidişatı ve rölantisi gayet iyi. Birde yakıt analizi yapıp map sensörünü ona göre sipariş vericem.
    Bu arada Mulitifast rölantide dengesizlik ile ilgili çözümlemem belki başkasına yardımı olur diye anlatacağım. Multifast sistemlerde arayüz çok ucu açık ve açıklamasız olduğundan modüllemeyi kimse bilmiyor.

powerkırk3 likes this.
  12. Destek

Destek Administrator Staff Member

Matbu fatura bittiğinden faturaları sonradan kestik.
    Ürünle ilgili bir sıkıntı varsa yardımcı olalım.

Share This Page