Atiker safefast ayar

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Serdarserdar tarafından 8 Ekim 2018 başlatılmıştır.

1. Serdarserdar

Serdarserdar Lpg-C01A Pro Atiker Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    22
    Bu gün 2.4 yapacağım yarın sonuçları yazarım çok teşekkürler.

2. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Daha önce 115hp 1.6 aracım vardı 1.10 bar ver 2.2 nozzle çapı ile çok iyi sonuçlar alıyordum ama bunda yolunda gitmeyen bir şeyler var çok çok sakin kullanıyorum aracı.

3. MURAT YILDIZ

MURAT YILDIZ LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    125
    İlgisi var mıdır bilmiyorum. Sizin gaz sıcaklığı çok fazla geldi bana. Genelde gördüğüm 45-50 °C oluyor. Sizin araçta 70 -80 °C 'lere çıkmış. Gaz ne kadar çok ısınırsa yoğunluğu da o kadar azalıyor.

4. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Daha iyi değil mi? Regülatör ısınmadan gaza geçmez mantığıyla. Yoldan geldim belki ondan öyle görünüyordur.

5. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Bi de bana hızlı yavaş olayını anlatırmısınız veya bi makale varsa paylaşırmışsınız?

6. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Reglatör çok fazla ısınıyorsa bununla beraber gaz da fazla ısınıyorsa ısınan gaz yoğunluğu azalacağından çarpanları yükseltiyor olabilir. Bir de gaz sıcaklık veya reglatör sıcaklık sensörünü test etseniz iyi olur. Safefast aeb yazılımı kullanıyor. Basınç düzenleme sıcaklık düzenleme ayarı otomatik yapılmış olarak yazılıma eklenmiş diye biliyorum. Ya da gerçekten çok fazla ısınıyorsa çarpanlar normal. Ama basıncı arttırınca daha da yükselmesi ilginç.hızlı yavaş gaz kesme olayın ltft stft değerleri. Onla ilgili birçok makale var. Bir de motor tam ısınmadan reg sıcaklığı 70 80 derecede kalibrasyon yapın bakalım ne çıkacak. .. safefastın diğer sayfalarına bakın bir de farklı bir değer vs var mı. Parametreler doğru girilmiş mi. Yanlış enjeltör seçerseniz de değerler değişir. Kendi enjektörünüz yavaş bir ürün ise. Seçerken hızlı seçerseniz çarpanlar yüksek çıkar. Ölü zamanlardan dolayı.

7. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Isınmadan yapar buraya atarım bir tek onu denememiştim. Sıcaklık testi nasıl yapılır?

8. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Motor sogukken yani 2 gün falan çalışmamışken gaz sıcaklıkğı regltör sıcaklığı motor suyu sıcaklığı aynı olmalı. Aynı değilse sensörlerde sorun var demektir

powerkırk3 bunu beğendi.
  9. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Ondan önce parametre sayfasından enjektör seçimlerinize bakın

10. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Ahc 3 ohm seçili.

Araç soğukken deneme fırsatım olmadı yarın ekran resmî atarım.

Bi de biraz önce fark ettim ısı sensörleri paralel bağlanmıştı önceden 2.3 Lpg cı gezdim biri yapamam dedi, biri hiç bi şeye etkisi olmaz sadece geçiş için önemli dedi bende başka yere gittim yaptım dedi ama yapmamış sensör tipini değiştirmiş 2k yapınca regülatör ve gaz sıcaklığı aynı oluyor 4K yapınca konu başlığındaki gibi oluyor. Bunu yapmış mı yoksa beni mi kandırmış anlayamadım.

11. MURAT YILDIZ

MURAT YILDIZ LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    125
    Sizin sistem Atiker Gold ise enjektörleri AHCF seçmelisiniz.

Doğru haritalardan gördüğüm kadarıyla regülatör sıcaklığı daha yüksek ( mesela 75°C gibi), gaz sıcaklığı ise daha düşük ( mesela 45°C gibi) olmalı. Aynı bile değil yani.

Son düzenleme: 11 Ekim 2018
    powerkırk3 bunu beğendi.
  12. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Enjektör kırmızı enjektör mü. Isı sensörünü düzeltip öyle kalibrasyon yapmayı dwneyin. Hatta kaç deeeceye kadar çıkacak sıcaklık onu da izleyin

13. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Evet kırmızı enjektörlerden ahc doğru mu seçilmiş acaba? Isı dediğim gibi şuanki sistemle 50-60 ları görüyor regülatör sıcaklığı ama diğer seçenek seçilince hem regülatör hem gaz sıcaklığı 100 dereceye kadar çıkıyor. Tesisat doğru mu yanlış mı şuan benim?

14. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Safefast benim Lpg kiti.

15. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Kırmızı enjektör ahc 3 ohm olması gerek. Reglatör sucaklığı 80 85 i geçmemeli. Motordaki sıcaklık 90 gibi ise reglatör de biraz altında olmalı kanaatindeyim. Gaz da biraz daha düşük max 70 derece gibi olmalı. Bu şekilde bir kalibrasyon yapıp sonuca bakın. Reglatör basıncını 1.10 gibi yapabilirsiniz. Bunun yanında devir pc de okudığunuz devir ile araç kokpitinde okuduğunuz deviri de karşılaştırmakta fayda var. Bir de safefastın bir sayfasında iki sütünda sıfırlar olacak onlar sıfırda mı. Yoksa eksi beş eksi on veya artı beş artı 10 diye arttırılıyor.onlar 0 da olmalı.

16. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Sıcaklıklar hortumların uzunluğuna dış hava sıcaklığına sıcak su geçişinşn yapuldığı noktaya göre biraz daha aşağıda da olabiilir.

17. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Valla bıktım bu Lpg işinden uzaktan bağlanma gibi bir şansımız var mı acaba.

18. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Safefast çok bildiğim bir sistem değil bir defa bir arkadaşınkine baktım. Hafta sonu vaktim olursa olabilir.uzaktan bağlanma için

19. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    0546 855 54 00 numaram ulaşırsanız sevinirim.

20. symbol

symbol LPG-C04a Pro Brc Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    969
    Haftasonu bir safefaste ayar yapmayı denedik, maalesef regülatör kararsız çalıştığı için yapamadık. Onda da gaz sıcaklığı 40 derece civarındaydı, gaz sıcaklığını nereden ölçüyor acaba safefast ?

powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş