ATİKER SAFEFAST LPG AYARLARIM VE SORULARIM

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Seslenti tarafından 17 Eylül 2017 başlatılmıştır.

1. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Lpg de çalışırken enj. hortumları pense ile tek tek sıkın bozulma yapan enj saglam yapmayan sıkıntılıdır.

Seslenti ve x-calibur bunu beğendi.
  2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Devrine göre yüksek olup olmadığını neye göre yorumluyorsunuz?

3. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Sizin anlatmak istediğinizi şu şekilde anlatayım. Benzinle 3000 dv de gidiyorsunuz 7 msn bes var .lpgye geçildiginde bes 8 oldu, lpg az geliyor ,6 oldu lpg çok geliyor

Son düzenleme: 21 Eylül 2017
    Seslenti ve x-calibur bunu beğendi.
  4. Seslenti

Seslenti LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    147
    onu su anda yorumluyamiyorum o asamaya gelemesim :) dedigim gibi su anda ayar yapmaktan ziyade, carpanlar ne ise yariyor, carpanlari degiatirmenin , surelere ve yakita ne gibi etkileri oluyor, Bes ms ler dusunce aracda ve yakitta neler oluyor, yukselince neler oluyor onlari deniyor ve ogrenmeye calisiyorum. Yukarida yazdijlarim sizin anlattiklarinizi dogru anlamismiyim diye orneklerdi.

Bu arada devrine gore yuksek oldugunu su sekilde yorumlayabilirim gibime geliyor eger 3.000 devirde 10 ms bes suresi varsa ve cekisi dusukse boguluyor ise yakit az geliyor diyemezmiyiz,

Bu arada dediginiz ltft stft olayina gekecek konu sanirim ama 1.5 versiyonu her araca olmuyormus sanirim onu arastiriyorum cihazi alacagim :)

5. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    aynen bu :)

6. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Bana sanki yanlış anlaşılmış birşey var gibi geldi:)

7. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Siz olaya bes süresini degerlendirilecek degisken olarak almayın çünkü motor yüküne pedal konumuna manifolt basıncına vb degerlere gore benzin ecu belirliyor sureyi. Bizi ilgilendiren benzindeki bes gaza geçince ne oluyor. ..

x-calibur bunu beğendi.
  8. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    degismiyor :)

9. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Aynen bu ise sorun yok:) ama bakın siz çok derine inmişsiniz, oradaki çarpan nasıl işlem yapıyor ben hiç bilmiyorum, ne iş yapıyor onu bilmek yeterli geldi bana:)
    Bakın 3000 devir BES benzinde 7ms olur 5000 de 10 ms olur 1000de 3ms olur bu çok yorum yapılacak birşey değil, esas siz bu devirlerde LPG ye aldığınız da BES kaç oluyor benzindeki BES e göre artıyor mu azalıyor mu ona odaklanıp oradaki çarpanları nasıl değiştireceğimize odaklanın. Powerkırk3 arkadaşımızın dediği gibi bakın olaya

powerkırk3 bunu beğendi.
  10. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam ben yanlıs anlamıs olabilirim sen daha kolay anlatıyorsun

11. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    3.000 devirde benzindr bes 3ms ise lpgye alincada 3.ms, 2.000 devirde ariyorum 4ms bes varsa benzinde lpgye alincada 4ms, onda sorun yok.

12. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Burada eksik olan benzinde 10 ms BES var iken LPG de 3000 devirde BES kaç ms oluyor onu bilmek ki dediğiniz yakıt az geliyor çok geliyor yorumunu yapabilmek.

Seslenti bunu beğendi.
  13. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Yarım doktor candan yarım imam imandan eder hesabı, yarım LPG ci olupta arabadan etmiyeyim hocam:) yanlış anlattığım biryer mi var ki diye korktum

Cliosymbol, Seslenti ve powerkırk3 bunu beğendi.
  14. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    sizin demek istesiginizi simdi anladim diyorsunuzki;

Yol testinde 3.000 devirde benzindeki bes suresi 8ms, araci lpg ye aldin bes suresi oldu 10 ms yani yukseldi, yani yakit lpg de az geliyor.

Ama benzinde 8 ms lpgye aldim yine 8ms ama boguluyor gitmiyor ozaman sorun nerdedir ?

powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  15. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Anladım zaten bende anlatamadığım bir yer olduğunu :)

Peki benzinde boğuluyor mu o durumda iken?

Seslenti bunu beğendi.
  16. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    estf. Sizde sorun yok, ben anlamadim basta.

benim aracimda bu sorun yokda merak ettim sadece :), dedigim gibi benim aracda su anda bes suresi bensinde neyse lpg de de ayni,

Benim bu olaya merak salmam, arac uzun yokdayken cekisi iyi oksun , sehir ixindeyken yakiti iyi oksun, ayarini ben kendime gore yapayim, her seferinde lpg ciye gitmek ve adamlarinda sallamasi sonucu oldu, aracim cok yakiyor dedim lpg aldigin istasyonu degistir dedi bana :)

Sizlerin dedigi olay benzin de lpg 3ms ise lpgye aldiginda dusuyorsa yakit fazla geliyor, yakiti azalt, yok eger yukseliyorsa yakit az geliyor yakiti arttir.

Sizinde dediginiz gibi ben biraz daha fazla ayrintiya inmek istedim sanirim carpanlardaki rakamlarin neyi nasil hesapladigini vs gibi ama sanirim onunda mantigini cozdum :)

powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  17. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Araç benzinde çalışırken x devrinde ve y yükünde BES=z dir. Araç LPG de çalışırken aynı x devrinde ve y yükünde BES=w dir.
    Eğer z<w ise yeşil topun olduğu yeri arttır,
    Eğer z>w ise yeşil topun olduğu yeri azalt.
    Eğer z=w ise yat uyu :) iyi geceler ben yattım Allah'a emanet olsun herkes

oktayoo, leoncu, Seslenti ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  18. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Benim enjektorler atiker ahc 3 ohm mus motorun ustundeki kapagi soktum baktim, arti aracim full grup degil mpi enjeksiyon.

Aksam bi sorun daha fark ettik arac benzinde sorunlu calisiyor, 2 defa sibop ayari yapmamiza ragmen siboplarda yine sorun var, sentesinden de supheleniyorum yarin arac sogukken bakilacak. Manifold basinci yuksek acaba bi yerden hava. Mi aliyor aksam oldugu icin inceleyemeik insallah kafa yoracak seyler cikmaz.

19. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    geçmiş olsun inşallah büyük birsey çıkmaz...

Seslenti bunu beğendi.
  20. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Geçmiş olsun, hayırlısı olsun masrafsız olsun inşallah. Evet manifold basıncınız rolantide yüksek, fark etmiştim ama arabadan arabaya değişiyordur belki diye ses etmemiştim. LPG bağlantı yerlerini kontrol edin manifold da delik açılan yerleri inceleyin yada kırık çatlak çıkık boru varmı diye gözle ve işlemsel muayene yapın.

Seslenti bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş