ATİKER SAFEFAST LPG AYARLARIM VE SORULARIM

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Seslenti tarafından 17 Eylül 2017 başlatılmıştır.

1. Seslenti

Seslenti LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    147
    Benzinde tolere ediyor diyelim lpg de ayarı full grup seçince sorun olmuyor ama.
    Resimlerdeki ayar full grup otomatik kalibrasyon sonrası 2.00mm nozulla yapıldı . Böyleyken rolanti sorunu yok . Benzin enjeksiyon sueleri lpg de ve benzinde su anda aynı eşitledim. Sadece regulator basımcı biraz yükseldi ve lpg ms degeri sıralıya gore yüksek.

2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam sizin aracın motoru 1300cc ve üstelik mpı. Bu sebeple ful grup seçili iken normal çalışıyor olabilir.
    sıralı seçiliyken 1.8mm göre rölantideki düzensizlik 2 mm takınca arttı mı azaldı mı.

3. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    hiç fark etmedi rolanti durum aynı.
    2.0mm nozul takınca eskiden 7-8 ms olan lpg ms degeri 4.5 degerine düştü, 4 kusurlerde olan benzin ms degerşde 3.09 degerine düştü. Ust devirlerde sanki yakıt az geliyor gibi ajsam bş yolda bakacam bakalıö duruma

4. Hsn63

Hsn63 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    62
    sizin enjektörler sağlam mıydı?

5. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    garantiden eskiler değiştirdim yeni geldi daha

social bunu beğendi.
  6. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Peki siz kalibrasyon sonrasında bes gazda en az değişecek şekilde tüm tablo/haritayı ayarlamıyor musunuz.
    Nozul büyülttünüzde kalibrasyon sonrasında bes aynı kalması gerekiyordu
    enjektör kablo sıralamasında hata olabilir mi

Hsn63 bunu beğendi.
  7. Hsn63

Hsn63 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    62
    yine de sırayla fişini çekerek denemenizi tavsiye derim. bu durum ya yeterli gaz girmediğinden ya da yeterli hava girmediğinden olabilir. enjektörleri tek tek denedikten sonra sorun yoksa enjektör sıralamasına bakın. atikerde fişlerin üzerinde küçük numara ile belirtilmişti. sizinkinde var mı bilemiyorum. onda da sorun yoksa hava ya da gaz kaçağı var mı emin olmalısınız. yine sorun yoksa hava akışmetre kontrol edilmeli. o da olmadı benzin döküp :)

8. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Bu konu baya karıştı kısaca şu şekilde özetliyeyim.

Aracımda rölanti sorunu olduğu için ayar kablosu satın aldım sonrasında otomatik kalibrasyon yaptım, ayarlara baktığımda sıralı seçili iken benzin enjeksiyon süresi 3,00 ms, lpg enjeksiyon süresi ise 3,99 ms ve benzinde ve lpg de benzin enjeksiyon sürelerim eşitti, yani ayarlar güzel görünüyordu ancak rolantide dalgalanma sorunu devam ediyor map haritasına ne şekilde müdahale edersem edeyim çözemedim.

Sonrasında sıralı olan seçeneği full grup yaptığımda rolanti sorunumun düzeldiğini gördüm. Ancak bu seferde benzin enjeksiyon sürem 4 küsür ms, lpg enjeksiyon sürem ise 8 ms civarına yükseldi, map haritasından yaptığım ayarlar ile bu süreleri biraz düşürdüm ancak olması gereken değerlere gelmedi, aracın çekişi yakıtı bozuldu.

Bu süreçte enjektörleri garantiden değiştirdim, manifold basıncı çok yüksekti sibop ayarı yaptırdım, manifoltda hava alan yer varmı kırık çatlak hortum varmı vs gerekli kontroller yapıldı, bujiler değişti, lpg filitresini değiştirdim. Egsoz ve katalizör kontrolleri, map sensörü kontrolleri yapıldı, bilgisayarda arıza alıp almadığına baktık vs vs sonuçta Manifold basıncı sonuçta 0,40 lara düştü.

Bu arada sıralı veya full grup seçili iken regülatör de ve basınçta bir sorun yoktu 1,09 -1,10 aralığında görünüyordu.

1,8 mm nozul ile full grup seçili iken otomatik kalibrasyon yapmıyor stop ediyordu, sıralıyı seçtiğimde hızlı bir şekilde kalibrasyon yapıyordu.

Bende 2 mm nozul satın aldım ve taktım full grup olarak otomaik kalibrasyon yapmayı denedim, ilginç bir şekilde çok hızlı ve sorunsuz bir şekilde yaptı ancak bu seferde sıralı seçili iken ayar yapmadı :) neyse bende yedek aldığım ayarı yükledim ancak rolanti sorunum sıralı seçili iken devam ediyordu.

2 mm nozulla Full grup seçili, olarak otomatik yaptığım ayar sonrasında ve map haritasında yaptığım ufak düzeltmeler ile Benzin enjeksiyon süremi 2,90 ms ve lpg enjeksiyon süremide 4,00 ms civarı ayarladım, ve araç benzinde ve lpg de çalışırken benzin enjeksiyon sürelerim şu anda eşit, rolanti sorunum yok, ayağımı gazdan çekince silkeme sorunum yok, çekiş iyi gibi.

He sen ne yapmaya çalışıyorsun artık diyen olursa da :)

Mevcut durumda son resimlere ve değerlere göre bilgili arkadaşlardan yanlış olan, hatalı gibi görünen olması gerektiğinden fazla olan bir değer süre vs varmı onu öğrenmek istedim, yani yapabildiğim en iyi ayarı yapmak istiyorum ve öğrenebildiğim kadar bilgi edinmek amacım :)

Benim aracım full grup olmadığı halde neden full grupda rolanti sorunu yapmazken, olması gereken sıralı da rolanti sorunu oluyor onu çözmek istiyorum. Aracımın gücüne göre nozul ölçüm 1,8mm olması gerekirken ben neden 2.00 mm nozulla bu değerleri yakalıyorum onu anlamaya çalışıyorum.

@x-calibur dediği gibi belki çok ayrıntıya iniyorum ama merak ediyorum :)

Hsn63 bunu beğendi.
  9. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    enjektör sıralamam üzerlerine taktıkları numaralara göre doğru, istesem bile 4 numaralı enjektör kablosunu 3. enjektöre takamıyorum boyutunu, kablo uzunluklarını ona göre yapmış tesisatı yapan, muhtemelen hatalı takılmasın diye

Hsn63 bunu beğendi.
  10. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Bugun full grupda asiri yakit tuketimine karsi rolanti sorrunubolsun diyerekten siraliyi secip ayarlamaya karar verdim.

Ancak sirali sectigimde otomatik kalibrasyonu tamamliyor ama map haritasi olusmuyor tum degerler sifir, nozul olcusu cok buyuk olarak en sonda, 2mm nozul takmistim.

Birde bu sekilde lpg enjeksiyon suresi 3.40 sabit duruyor, gaza bassamda ceksemde degismiyor.

İsin garip tarafi rolanti duzgun birde arac sanki benzinde caliaiyor gibi, tupe geciyor ancak calismasi gidisi ayni benzin gibi, acaba gostergede arac lpg ye gecti gosterip benzindemi calisiyor bu sekilde

11. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Bozdun bozdun :) kırdın kırdın diye bi replik vardı aklıma o geldi. Ters giden birşey var o kitte ama ne:confused:

Seslenti bunu beğendi.
  12. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    İsin garip tarafi rölanti düzgun birde araç sanki benzinde caliaiyor gibi, tupe geciyor ancak calismasi gidisi ayni benzin gibi, acaba gostergede arac lpg ye gecti gosterip benzindemi calisiyor bu sekilde

Benzin göstergesinde değişim olmuyor mu?

13. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    simdi rolantide ayarladim bakalim biraz gezeyim, benzin ibresinden belli eder dediigniz gibi.

Bi sorun var varda nerde arabadan diyecem benzinde yapmiyor, kitte diyorum fulgrupda yapmiyor,
    Ful gruopa kullanacam full depo ile 170 km yapiyorum asiri tuketim artiyor, sirali yapiyorum yakit dusuyor rolanti bozuluyor, rolantiyi sorun yapmayim diyorum stop ediyor, ya araci satacam ya komple lpg sistemi baska marka taktiracam

Su anda siralida benzin enjeksiyorum suresi 2.90 ms lpg enjeksiyon suresi 3.30ms degrler guzel ama rolanti olmasa iste

14. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Bu 3.30 LPG süresini senin enjektörler destekliyor mu acaba? Birde normal sıralı seç, nozül küçültme yap avanslı LPG kullan, yazılımda ayarı varsa

powerkırk3 bunu beğendi.
  15. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147

Burda dalgakanma belli az once cektim :) nozul kucukken lpg suresi 4.5 ms ama yine ayni rolanti olayi

Enjektorler kirmizi ahc 3ohm

Avansli lpg ne bilmiyorum oyle bisi goremedim.

Birde sicalik aensoru var 2k secinde 23 derece gosteriyor 4k7 yaoinca 43 derece acaba hangisi olacak

16. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hocam 3 ms altına düşüyor LPG enjeksiyon süresi ve ben sanmıyorum ki sizin enjektörler onu desteklesin. Enjektörler de bir sıkıntı var muhtemelen. Kablo bağlantıları lehimlemi yapıldı? İyi bir ustanın göre göre kontrol etmesi lazım bence ve nozül büyük yada enjektörler sıkıntılı. Avanslı olayı atikerde beklenmedik sıralı geçiş gibi birşey di herhalde

17. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Sıcaklık sensörünü araç soğukken ortam ısısına en yakın değeri vereni seçerek ayarlayabilirsiniz
    rölanti dalgalanmasını enjektör bozuksa/fişleri ters takılı ise basınç yüksekse veya nozul büyükse ve yapar bence enjektörler bozuk
    başka bir enjektörle deneme şansınız olsa ...

Seslenti bunu beğendi.
  18. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Nozullar eskiden 1.8 di rolanti ayniydi, 2mm aldim ayni.

Enjektorleri servisten yenisi ile degistirdim ayni rolanti duzelmedi

1.8 mm nozul takinca lpg enjeksiyon suresi 4.7 ms oluyor artiyor ama rolanti gene ayni.

Servise gidiyorum, baska ustalara gidiyorum fulbgrup yapiyolar duzeldi diyolar :)

Benim anlam vermedigim ful grup yapinca neden duzelirki ful grup secince prigram ne yapiyor log kiti siralidan farkli ne yapiyorda duzeliyir anlamadim.

19. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Nozullar 1.8 mm iken full gurup seçildiğinde 1 depo ile aracı kaç km kullana biliyordunuz

20. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Deminki rolanti videosu full grup mu sıralı mı

Sayfayı Paylaş