ATİKER SAFEFAST LPG AYARLARIM VE SORULARIM

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Seslenti tarafından 17 Eylül 2017 başlatılmıştır.

1. Seslenti

Seslenti LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    147
    Program üzerinden gaza geçiş için regülatör sıcaklığını 45 derece yaptım ama yine aynı sürede 100mt gitmeden gaza geçiyor.
    Sensörler bölümünde bulunan "Gaz sıcaklık sensörünü" 4k7 veya 2k seçtiğimde sadece gaz sıcaklık değeri değişiyor, regülatör sıcaklığında bir değişme olmuyor.

Regülatör sıcaklığı içinde bir ayar yeri yok programda bulamadım ben. Sensör arızalı diyeceğim ama doğru gösteriyor gibi, sensör fiyatı 25 TL civarı alıp değiştireyimmi yoksa başka bi yerden de yapabilirmi nasıl deneyebilirim ?

Birde sensörü değiştirsem regülatör üzerine bağlı sarı vidayı söktüğümde gaz çıkışı olurmu oradan acaba ? depodan vanasını kapatayım mı ?

2. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    Yazdiysaniz da gormedim; yasadiginiz yer neresi, guney, sicak mi?
    Sensorun dogruluguna sogukken calistirmadan baglanin, bakin. Daha dogru olur.

3. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Bu ayarla uzun yola cikmistim ama araba gitmiyor su anda az bi yokus olsun 2 . Vitese kadar dusuyor tekliyor, bilgisayar yanimdaydi, mapi yukselttim biraz daha iyi oldu ama is gorecek gibi degi basinci 1.1 veya 1.2 ye yukseltsem faydasi olurmu acaba ? Boyle olacaksa valla 2mm nozullari uzun yolda kullanmak lazimmis, onlari almadiydim yanima

4. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Ya unuttum kusura bakma,senin arabaya elm cihazı bağlanabiliyormuydu? Sanki alacaktın gibi hatırladım, aldıysan ltft stft değerlerine bak bence. Birde hızlanırken zenginleştirme diye bir ayar yeri vardı onu da en sağa çek. Basıncı arttırabilirsin, 1.1 gibi

5. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Yok baglanmiyor elm cihazi denedim.
    O secenege bakacam simdi hatirlamiyorum ama.

Yalniz araba gitmiyor ama yakitta yok :) 100 km geldim eskisine gore yakmamis :)) kendimi boyle avutayim bari

Benzinde gidiyorum :))

6. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    Diger ayarlardan kurcalayip duzeltirsiniz herhalde.
    Bir de basinci biraz arttirin bakalim.
    Benim arabada da 2mm den 1.8e cekince fişekliyor rampalarda.
    Benimki de 2000 model ya bende baglayamadiydim elm. Donderiyo donderiyo baglamiyo. :p

x-calibur bunu beğendi.
  7. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Benzin sarfiyatının en az%15-20 gibi fazlası yakması lazım iyi bir ayarda. Buna bir bak, aşağısı fakir kalmış olma ihtimali var.

8. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Basinci 1.10 yapip tekrar kalibrasyon yaptim cikan map haritasinida %30 arttirdim oldu simdi

Basinc su anda 1.10 ayarli gaza basinca 1.04 dusuyor buyuk ihtimal 1.00 ikende cok dusuyordu ondan boyle oldu.

1.10 basincda rolantide al ver var yarin 1.05 civarina cekip deneyecem birde :)

Yada 1.8 nozullari takip basinci 1 bara mi alip denesemki

Basinca bu sekilde degisiklik yaptogimda her seferinde kalibrasyon yapmak gerekiyormu ?

9. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Benzinden gaza cok erken geciyior diye 35 derece olan gecis sicakligini 40 a yukselttim.
    Her sabah kullandigim guzargah ayni ve arac lpg ye hep ayni yerde geciyor :) her gun hava sicakligi ayni degil ama bu neden yaparki.

speedystop bunu beğendi.
  10. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    İkinci bir durumda rolanti sorunu ve stop etme tekrar bas gosterdi ama bu kez qrac sogukken yapiyir, isininca sorun yok.

Bu gaz kesicinin de belli bir zaman aonra degismesi gerekiyormus sanirim, atikerde kesici icindeki filitre degisiyormu, komple kesicinin mi degismesi lazim acaba

11. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    Ne cektik be lpg'ci... :D

Sizin bu regulator kac yasindaydi? Sikinti olma ihtimali?

Dereceyi biraz daha arttir. Soguktasin sanirim, 45-50 yap. Sivi kaliyor olabilir lpg.

Ardahan -17'yi gormus bu arada...

12. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    :) tam 1 yil oldu takilali, 40 derece yapinca hemen gecmiyor ama hep ayni noktada geciyor sanki dereceye gore degilde km gore geciyor :) bi kavsak var kavsaga geliyorum simdi gececek der dermez cit sesi geliyor :)

13. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    Peki termostatinin durumu nedir? Bozuk ya da bos olma ihtimali? Gerci acik kalmis olsa zaten gec isinir da... kapali kalsa sogumaz, hararetli calisirsin ya da yakarsin bir yerleri. :rolleyes: Lpg gecis derece mesafesi yaz-kış farkeder, senin gibi arttirinca ayni mesafe olmamali.
    Ariza varsa yine kitte var buyuk ihtimal.
    Dedigim gibi once bir dereceyi arttirip deneyin bakalim. 50 yap mesela. Degisiklik olmazsa odaklanirsin parcalara.

Seslenti bunu beğendi.
  14. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    termostat yeni 3 ay once orjinalini taktirdim, bakir radyatir ile beraber. Dereceyi 50 yapiyorum benzine gecis suresi uzuyor ama ayni noktada geciyor, diyorum bir iki defa denk geldide hepmi ayni yere denk gelir :)

Bugun lpg bitti :) biraz benzinde kullanayim dedim, aracibpark ediyorum 10 dk sonra hareket edince 2 km gidiyor, sonra benzine geciyor, bu sekilde 7km gitti :) bu neden olabilir. Depodqn bakiyorum ibre sonda, yoksa normal bi durummu ?

15. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    1.6 mm nozullarla değerleri yolda görelim dedik eşimle birazda dolaştık :) videoda ses de kayıt etmiş :)

1. ) Bugün lpg bitti :) biraz benzinde kullanayım dedim, aracı park ediyorum 10 dk sonra hareket edince 2 km gidiyor, sonra benzine geciyor, bu sekilde 7km gitti :) bu neden olabilir. Depodan bakıyorum ibre sonda, yoksa normal bir durum mu ?

2. ) Videodaki değerlere göre benzinde ve lpg de süreler arasında pek fark yok gibi ama yokuşta çok aşırı bayılıyor araç neredeyse 2. vitese düşecek, 1,8 de bu şekilde değildi aynı rampada defalarca denedim. Şehir içinde sorun yok lpg tüketimi de iyi lpg litresi 3.18 TL 100 km 9,7 lt Yakıyor şehir içi, ama rampada bayılması can sıkıcı.

3.) Manifolda basıncı göründüğü üzere çok yüksek ama araç hava almıyor da defalarca kontrol ettik, map basıncının bu kadar yüksek olması çekişe etki eder mi acaba ?

Video biraz uzun gibi ama peş peşe lpg - benzin yaptık sizlerde bi bakarsanız sevinirim yanlış bir şeyler var mı görünürde

16. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Manifold basıncı normal hocam, hava alıyor işte :) siz gaza basınca kelebek açılıyor ve hava alıyor:D olması gerektiği gibi. Hatta tam gaz basınca 0.99 lara falan çıkar.

İzlediğim kadarıyla fakir kalıyor sizin bu değerler ile, nozülü sanki büyütmeniz lazım gibi ama o zaman da rolanti falan diyorsunuz.
    Bu arada hanımınıza maşallah, benimkine desem sonra yap der, bi başıma bırakır beni:oops:

LPG bitmesi benzine geçmesi ayarlanan basınçla alakalı bir durum

Seslenti bunu beğendi.
  17. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    Normal.

1- normal.
    2- iyi harcamis, fena degil.
    3- bende de map sensoru arizasi var galiba, arada stop etmeye basladi; sendeki gorunumler (0.500 kusurler) bende de (0.400_0.600 arasi) var.

Bana da bir his geldi sanki bir tik daha kucultmesi lazim gibi sanki... :D

18. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Video da benzinde benzin ms değeri LPG deki ms değerinden küçük gibi gördüm ben.

19. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    daha da kucultursem arac daha fazla bayilmazmi rampada 1.8 veya 2mm nozullarda bu rampada bu sekilde bayilmiyordu cunku.

Birde map sensoru lpg olani mi yoksa aracin orjinlindeki map sensorunumu diyorsunuz acaba

1.8mm nozullari takip biraz basincla oynayacam bakalim rolanti sorunu cozulecekmi 1.8mm de basinla hic oynamamistim.

20. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Video da yanlış görmemişim değil mi? LPG de benzin enjeksiyon süreleri daha yüksek gibi gördüm ben. Yani fakir kalıyor araç LPG de. Map haritadaki değerleri büyütün yada nozül büyütün tercih sizin

Sayfayı Paylaş