ATİKER SAFEFAST LPG AYARLARIM VE SORULARIM

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Seslenti tarafından 17 Eylül 2017 başlatılmıştır.

1. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    Lpg map sensoru.
    Ayarlarla oynayin o zaman artık oldugu kadar. Nozul buyukken de baska sorun cikiyordu galiba.

Seslenti bunu beğendi.
  2. Seslenti

Seslenti LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    147
    lpgde benzin suresi 1-2 ms kadar yukseliyor, haritayi biraz yukseltip deneyim olmadi basinci biraz daha mi arttirsamki :) deneme yanilma yapacaz yine

aynen rolanti deliriyor :)

3. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Basınç şu anda ne durumda? Basıncı arttırırsan işe yarar ama basınç arttırınca rolantide yine sıkıntı yaşayabilirsin. Basınç şu anda kaç? Basıncı arttırınca rolantide sıkıntı yaşarsan rolanti kısmını map harita dan azalt. Hem harita arttırmaya hemde basıncı arttırmaya odaklan.

4. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    basinc rolantide 1.10 ayarli su anda 1.15veya 1.20 arasi deneyecem bakalim rolanti ne
    Şu anda basıncı 1.20 bar yaptım hafif rolanti sıkıntısı var, al ver yapıyor araç soğukken bakmak lazım stop edecek mi, birde rampada bakmak lazım, asıl sorun bu ikisi

Tekrar bu şekilde video çektim 2500-3500 devir arası benzindeyken lpg ye geçince yaklaşık 1 ile 1,30 ms arası değerler artıyordu. Map haritasında o aralıktaki çarpanları yüzdesel arttırdım, hemen hemen aynı değerleri yakaladım gibi.

Sonuç olumsuz olursa birde 1.8mm leri takacam bakalım, hobi gibi bişey oldu benim için ama regulatörü elimize alacaz sanırım :)

x-calibur ve powerkırk3 bunu beğendi.
  5. hondamurat

hondamurat LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    86
    Video ya gore soyleyecegim tek sey arac lpg de iken cok fakir kaliyor. 3000 d/d civarinda surerken benzin 3.4 ms degerinde ve map 0.43 bar civarinda ama lpg de ayni devirde benzin suresi 6 ms civarinda ve map 0.86 bar civarinda . Bu demekki arac lpg de fakir kaliyor ve siz ayni deviri yakalamak için gaza daha fazla basiyorsunuz.nozullari 2mm yapip yeniden kalibre etmeniz daha sonra ince ayarlarla daha iyi olur

6. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    Ayrica rolantide al ver yapmasi gazin yeterli verilmemesi ile alakali dedigim gibi basinctan ziyade nozullari buyutmeniz. Dogru kalibre sonrasi hersey duzelecek. Yillar once benimde ayniydi . Nozul buyutme sonrasi bu sikintim bitti

Seslenti bunu beğendi.
  7. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    1.8mm nozul 2.00mm nozul taktim 1.3 68 hp bir arac 8 sayfa oldu denemesigim sey kalmadi nerede ise, sorunu 2 sekilde cozuyorum.
    1. Full grup yapiyorum rolanti duzeliyor ms degerleri asiri yukseliyor, yakit asiri artiyor.

2. Olarak 1.6mm nozulla basinci 1 bar yapiyorum sorun yine duzeliyor ama arac gitmiyor bu kezde, en ufak rampada bayiliyor.

Bakalim bi kac deneme yanilma daha yapmam lazim musait bi zaman, 1.8mm nozullarla, basincla oynayip :)

8. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    Basinci 1 bar ve nozullari 2mm yapin. Programi sifirlayin ve 50-100 km benzinde bindikten sonra iyi bir kalibrasyon yapin lutfen sonrasina yeniden bakalim

Seslenti bunu beğendi.
  9. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Tam tahmin ettigim gibi arac 1.20 bar basinda sabah ise gelirken her isikta stop etti :) benzinle geldim :) aksam 1.8 mm nozullari takacam birde o sekilde denemek lazim

10. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    Senin buyuk nozulun yok muydu en basta zaten? :rolleyes:

Seslenti bunu beğendi.
  11. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    var bende boy boy nozul var :)

buyuk nozulda 2mm de yakit yuzde 10 dan fazla artti. Arti rolanti cilginlar gibi dans ediyor :cool: ve nozul buyuk uyarisi veriyordu. Gerci basinci dusurmemistim ama, su anda oncelikle 1.8mm nozulla bi deneyecem basincla oynayip olmadi 2mm leri takarim bu arada r3gulatiru bozmazsam eger tabi:rolleyes:

İlk 1.8 takiliydi evet yakit iyiydi onda ama rolanti icin buyutmustuk ama basinci hic degistirmemistik. Su anda basinci degistirince, rolanti sorununa cozum oldugunu biliyorum

Son düzenleme: 27 Kasım 2017
  12. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Burayada hem fikir almak hemde yaptigim denemeler belki birinim isine yarar diye yaziyorum :)

Hsn63 ve powerkırk3 bunu beğendi.
  13. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    Kolay gelsin dostum...

Seslenti bunu beğendi.
  14. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Yeni actigimiz ofis nedeniyle gunluk 90 km yol yapiyorum boylece uzun yolda aracai test etme firsati buldum.

1.8mm bozullari taktim, otomatik kalibrasyon yaptim, sonrasinda ecuyu komple resetledim, tekrar kalibraayon yaptim cok farkli bi harita olusturdu. Aracin gidisi vs guzel ama eskiye nazafan yakit artti sehirdisi 100km 9.25 lt oldu.

Tekrar 1.6mm taktim ecuyu resetledim kalibrasyon yaptim bugun deneyecem bakalim.

Birde otomatik kalibrasyonda gelismis mod diye bisey var acinca arac sadece benzinde calisiyor en son dur deyince kalibrasyon tammalandi yaziyor. Burasi ne ise yariyor acaba nasil bi ayar yapiyorki. Gelismis modda ayar yaparken de mapi resetlemek gerekiyormu ?

Bu arada bilgisayarima virus bulasatirsamda bosch esi tronic ve autocom arac baglanti programlarini kurdum su ltft stft degerleri gorunuyormus aksam sanayide arkadastan baglanti kablosunu alip bakacam sonunda :)

Son düzenleme: 5 Aralık 2017
  15. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    9 litreler normaldir. Benzinle kiyaslayin. Kurcalayin bakalim, zaten kurcaliyorsunuz. :rolleyes:

Seslenti bunu beğendi.
  16. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    1.6mm nozullar ilede 100 km de 8.35 lt lpg yakti ama cekiste ciddi fark var

Ortalama 100km de bir litre fark var bence cekisten taviz vermeye degmiyor.

Ekteki dosyada da benim araca uygun nozul 1.6mm basin ise 1.05 gorunuyor ama 1.8mm de daha verimli.

Ekli Dosyalar:

17. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    Basincla oynayabilirsiniz de tabi size kalmis. En basta buyukle sikinti var demistiniz. Yoksa, iyiyse 1.8 kullanin.

18. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Otomatik kalibrasyonda gelismis moda tiklayip araci bir sure benzinde kullandiktan sonra (istesekde lpg ye gecmiyor ) kalibrasyon yapinca haritayi, her zamankinden degisik cikariyor, bes ms leri esitleyince de guzel oluyor, 1.8mm ve 1.6mm de rolanti olayi ve stop etme sorunu kesildi. Bununla alakasi oldumu bilmiyorum ama sehir disina cikarken 1.8mm leri takmak lazim onu anladim.

1.6mm lerlerde 80 -90km de kullanacan ustune cikinca rampalarda zorluyor araci.

Regulatorle daha fazla oynamak istemiyorum. Zaten basin 1.05 gectigi anda rolanti sorunlari peydah oluyor.

Araci dellphi ve bosch esi tronic ariza teshis cihazlarina bagladim, ltft ve stft degerlerini gormek icin obd2 butonundan baglanmak gerekiyor, oradanda baglanmadi, duz obd butonundan baglandigimda ariza vs varsa onlari gosteriyor, teknik veriler gekmiyor, vag kablo bulmam lazim :)

Son düzenleme: 6 Aralık 2017
    speedystop bunu beğendi.
  19. Seslenti

Beğenilen Mesajları:
    147
    Birde mesela 4. Vites 3.000 devirde benzinde bes suresi 5ms lpg de ise bes suresi 6,5ms ye ye yukseliyor. Bu durumda map haritasinda o devir ve ms araligini yukseltmek lazim degilmi diger bolgelere dokunmaya gerek varmi ?

20. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Evet. Yerek yok.
    Sizin araca 1.7 mm nozul lazım:cool:;)

Son düzenleme: 6 Aralık 2017
    Seslenti bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş