atiker safefast yazılımı kullanım kılavuzu

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve jossef tarafından 6 Nisan 2013 başlatılmıştır.

1. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Arkadaşım bu sorduğun soruların tamamına yakını önceki konularda var zaten, başka arkadaşlar tarafından bir kaç kere sordular. Geçmiş konuları okuyup ondan sonra bulamadıklarını sorarsan hem bıktırıyor muyum diye düşünmekten kurtulursun, hemde sayende biz de yeni bir şeyler öğrenmiş oluruz. Saygılar.

2. jossef

jossef New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Beyefendi kendinizi her ne kadar forumun yöneticisi yada polisi olarak görsenizde sizi ilgilendiren bir konu olduğunu zannetmiyorum.Doru veya yanlış,daha önce cevaplanmış yada hiç sorulmamış olsada ben bir konuda konu açtım.Destek ismiyle saygıdeğer bir abimizde bıkmadan usanmadan sıkılmadan cevaplar verdi.Anladığım kadarıyla forumda eskisiniz ve benim konumda sorduğum sorulara da baya vakıfsınız.Dolayısıyla size çok basit gelen konu benim için şu an için anlaması biraz karışık.Bana görede çobanlık(hayvancılık) kolay ama çiftliğimize ziyaret için şehirden gelen insanlar süt sağmasını işleme başlamadan önce anlatmama rağmen işleme başlarken öyle sorular soruyorlar ki görmeniz lazım .Yanlız aramızda şöyle bir fark var ben destek ismiyle bana cevap veren abim gibi bıkmadan usanmadan cevap veriyorum.Sizin gibi daha önce anlattım neden aynı soruları soruyorsunuz,niçin daha önce dikkatli dinlemediniz araştırmadınız demiyorum.Bunu neden yapıyorum biliyormusunuz çünkü birşeyleri anlamak için ,öğrenmek için soru soran insanların ,soruları cevaplanmadığı için korkan ,tedirgin olan, çekinen ,risk almaktan uzak duran insanlar topluluğu olduk. Sizden ricam lütfen siz kendi işinize bakmanız. Eğer sıkıntı yapacak bir durum varsa forum sahipleri gereken uyarıyı yapar Saygılar

3. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Tamam sözlerimi geri aldım.

Siz özgürce "nozulun iç çapı mı, dış çapı mı?" diye soru sormaya devam edebilirsiniz.

4. jossef

jossef New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Kendini başkalarından üstün gören,aşalama ile kendi maskesini gizleyen insan örneği en iyi bu şekilde verilebilirdi.İnsanlara kendinizi tanıttığınız için teşekkür ederim.Saygılar.

Not:Saygıdeğer site yöneticimiz.İnsanlara yardım amaçlı kurduğunuz bu forumu böyle bir konuyla meşkul ettiğim için özür dilerim isterseniz üyeliğimi iptal edebilirsiniz saygılar.

5. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    prensip olarak ikili diyaloglara müdahele etmiyoruz.

6. jossef

jossef New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Parametreler menüsündeki genel ayarlarda bulunan map basıncı standart olarak kaç bar olmalıdır.Bu basınç düşük veya yüksek olursa ne gibi sonuçlar doğurur ve bu basıncın gaz basıncı gibi bir ayar yeri varmıdır?
    Saygılar

7. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    manifoldda bulunan mutlak basıncı gösterir.
    Manual ayarı veya elle müdahele mümkün değildir.

8. jossef

jossef New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    abicim genel ayarları anladım.Sıkıntı yok gibi artık sensörler ve gaz benzin menüleri ile ilgili sorularıma geçiyorum.
    1- Sensörler menüsünde gaz seviye sensör menüsü araçtaki gaz miktarı ile alakalı bunu biliyorum ve burda bulunan değer gir ve ters değer girden yakıt seviye ışıklarının ayarını yapıyoruz peki 20Kohm-50 Kohm ve 90 ohm ne zaman kullanıyoruz.
    2- gaz/benzin menüsünde bulunan sıralı yakıt geçişi tıklayınca ne oluyor ve yanındaki ms ayarı ne işe yarıyor.
    3-Beklenmedik sıralı enjeksiyon geçişine tıklayınca ne oluyor ve kullanma amacı nedir.(Niçin kullanıyoruz..
    4-düşük devirde çalışma (gaz-benzine geri dönüş ve benzin) ne amaçla kullanılıyor ve budaki olmasını tavsiye ettiğiniz durum nedir.
    5-Yüksek devirde çalışma (gaz-benzin ilavesi-benzin) ne amaçla kullanılıyor ve bundki olmasını tavsiye ettiğiniz durum nedir.

Moderatör tarafından son düzenleme: 18 Nisan 2013
  9. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    1- Şamandıra üzerinde bulunan sensörün omajı ne ise o seçilir. Donanım ile alakalıdır. Bilgiyi montajcınızdan alabilirsiniz veya deneme yanılma yoluyla göstergenin en sağlıklı çalıştığı sensörü seçebilirsiniz.
    2- Ateşleme sırasına göre geçiş yapmayı sağlar. Ms her enj. geçişi arasındaki zamanı ayarlar.
    3- Ateşleme sırasına göre geçiş yapılmaz seçtiğinizde. Kulanmanız geçiş problemi çıkarabilir.
    4- Ayarladığınız devrin altına araç devri indiğinde benzinle çalışmasını sağlar.
    5- Ayarladığınız devrin üstüne çıkınca yakıt olarak benzin kullanılır. Eğer aracınızla yarış yapmıyorsanız kullanmanıza gerek olmaz.

10. jossef

jossef New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Abicim çok hızlısın teşekkürler fakat bu konuyla ilgili biraz daha ek bilgiye ihityacım var.

A- 2 ve 3 soruya verdiğin cevabı biraz daha açabilirmisin.ateşleme zamanına göre geçiş yapmaktan kastın nedir.Ms zamanı ayarlarken ne yapar Yükseltirsek ne olur? düşürürsek ne olur?

B-Benim aracımda (megane1) stop etme sorunu var.Bu sorun özellikle rölantide oluyor.Eğer ben düşük devirde çalışmayı benzini seçersem araç rölantiye geçtiği anda hep mi benzinle çaışıyor yoksa belli bir saniyemi (yani zaman)benzine geçip tekrar gaza geçiyor.Stop etmeyi önlemek için hangisini seçeyim.

C-Yüksek devirde çalışmada ise şu sorum var gene benim araçta devir belli bir sayıya gelince (düşük vites yüksek gaz) araç direkt benzine geçiyor.Bu ayarı burdan mı yapıyoruz.Burdan yapıyorsak geçiş devri nerden ayarlanıyor.

D- Benzin ilavesini seçince ne oluyor gaz esnasındayken yüksek devirde ekstra benzin mi püskürtüyor.

E-Şamandır aüzerinde bulunan sensör tankın içindemi yoksa dışındamı abi.

Moderatör tarafından son düzenleme: 19 Nisan 2013
  11. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    A- Geçiş yaparken aracın ateşleme sırası takip edilir. Atıyorum 1-4-3-2 gibi. Enjektörler bu sırayla kapatılır ve aynı sırayla lpg enjektörleri açılır. Teker teker yapılır bu işlem.
    B- Seçtiğinizde ayarladığınız devrin altında devamlı benzinde çalışır. Seçtiğinizde deviri gireceğiz kutular açılır.
    C- Aynı şekilde ayarladığınız devri geçince devamlı benzinle çalışır. Seçtiğinizde devri gireceğiniz kutu açılır.
    D- Evet lpg'de çalışırken benzin takviyesi yapılır. Yani hem lpg hem de benzin kullanılır.

12. jossef

jossef New Member

Beğenilen Mesajları:
    1

1-yani geçiş anında ateşleme sırasına göre enjektörler tek tek kapanırki düzensiz çalışma olmasın .Burda ms görevide Ateşleme sırasına göre enjektörler kapanıp açılırken bir enjektör kapandığında yada açıldığında sıradaki enjektörün açılması yada kapanması arasındaki zaman farkını belirtir. Örneğin ateşleme sırası 1-4-3-2 olan bir motorda 1 enjektör kapandıktan yada açıldıktan sonra kaç milisaniye sonra 4 enjektörün açılıp kapanacağını burdan ayarlanır.Yanlışsa düzeltin.Peki bursa milisaniyenin sizce standartı ne olmalıdır.

2-düşük devirde çalışmadaki benzine geri dönüş ne yapar(Ne zaman kullanılmalıdır.)

3- benzin ilavesi ile yüksek devirde çalışma sistemde bir sıkıntı yaratırmı(motorun düzensiz çalışması-tekleme-öksürme yada başka bir arıza)

13. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    1- Doğru anlamışsınız. Aeb yazılımlarda fabrikasyon 15 saniye geliyor.
    2- Ayarladığınız devrin altına indiğinde araç benzinle çalışır. Seçerseniz devamlı o şekilde çalışır. Rolantide problem yoksa kullanmaya ihtiyaç duyulmaz.
    3- Bir sıkıntı yaratmaz. İki yakıtı kullanacak şekilde dizayn edilmiştir.

14. jossef

jossef New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Benim aracımdaki rölantide stop etme(kırmızı ışıkta özellikle) sorununu böylece halledebilirim zannedersem. Benzine geçiş devrini 300 devire ayarlıyacağım 300 devri gördüğü an benzine geçecek hareket edip,parametreler genel ayarlardaki geçiş için sınır devri olarak ayarladığım 600 devirin üstüne geldiğinde ise benzine gaza geçecek.300 veya 350 yapmamdaki sebeb stop etme eğilimi birden olmuyor devir düşüp oluyor.aracımın normal rölantisi 750 ile 800 d/dk. Ne dersiniz sorunum çözülür mü yada başka bir çözüm öneriniz var mı?

Bu sıkıntı için eğer düşük devirlerde çalışmada ayarlayacağımız devirde benzinimi işaretleyim yoksa benzine geri dönüşümü saygılar

Birde benzin ilavesini ne amaçla kullanmayı önerirsiniz.Yani hangi şartlar oluşursa kullanalım.yada arızala

15. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    rolanti problemine çözüm olup,olmadığını ancak deneyerek anlayabiliriz.
    Sonucu paylaşırsanız memnun oluruz.
    Benzin takviyesini yüksek devirde sadece spor kullanımlarda öneriyoruz.

16. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Benzine geri dönüş deyip bahsettiğiniz 300 devri seçmelisiniz.
    Unutmadan geçiş esnasında stop etme durumu olursa 300 devri biraz daha yüksek tutabilirsiniz.

17. jossef

jossef New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Bilmiyorum benzine geri dönüş pek mantıklı gelmedi.Emin değilim ama sanki daha önceleri bir yerde bu seçenekle ilgili olumsuz bir şeyler okudum.Sanki benzin seçeneği daha mantıklı gibi.İlk fırsatta deneyip göreceğim.

18. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Deneyerek en iyi sonucu alabilirsiniz.
    Konu hakkında tecrübemiz bulunmamaktadır.

19. jossef

jossef New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    dener size bilgi veririm

Başka bir soru daha bu menü gurubuyla ilgili
    Yüksek devirde menü ile çalışmada benzin ilavesini seçince benzin ilavesi için devir,benzin ilavesi için enjeksiyon zamanı ve benzin ilave miktarı çıkıyor.Sadece benzini seçersek te ,benzin ilavesi için devir,benzin ilavesi için enjeksiyon zamanı şimdi yanlış anladıklarım varsa düzeltirseniz sevinirim.

BENZİN İLAVESİ
    1-Benzin ilavesi için devir: benzin ilavesi yapılmasını istediğimiz devir aralıklarını seçiyoruz
    2-Benzin ilavesi için enjeksiyon zamanı:Benzin ilavesi yapılmasını istediğimiz benzin enjeksiyon zamanı
    3-Benzin ilave zamanı: bu nedir ve ne işe yarar birde tavsiye edilen değer nedir hiç bilmiyorum.
    Bu konuyla ilgili anladığım tek şey benzin ilavesine geçmek için 1 ve 2 maddelerin ikisininde oluşmuş olması lazım.

BENZİN
    1-Benzin için devir aralığı:Aracın yüksek devirli kullanışlar da hangi devir aralıklarında bezine geçmesini ayarlıyoruz.
    2-Benzin için benzin enjeksiyon zamanı: Ms cinsinden aracın benzine geçmesini istediğimiz enjeksiyon sayısını ayarlıyoruz.Yüksek evirlerde benzine geçmesi için her iki seçenekte oluşmalı.

Yanlışlarımı düzeltirseniz sevinirim.

20. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    Anladığınız gibi.
    Bütün değerler araca göre ayarlanır.
    Basın dışında standart değer bulamazsınız. Bir araca uyan diğerine uymaz.
    By yüzden ayarlarla ilgili bir çok seçenek bulunmamaktadır.

Sayfayı Paylaş