Autronic Mistral II LPG AYARI VE DEĞERLER (seat toledo 1.6 105hp)

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve wrongway tarafından 18 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

1. wrongway

wrongway LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1
    buyrun iki resmi de koyuyorum resimlerin üzerine çizdiğim ok ile sormak istediklerimi umarım anlatabilmişimdir.

Metin Yılmaz bunu beğendi.
  2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Telefonda size dikkat etmeniz gereken noktanın enj. süresi olduğunu defalarca söyledik.
    Şimdi her iki resimde enj. sürelerine baktığınızda ne görüyorsunuz?
    Harita çarpanları regülatörünüzde olabilecek anlık değişmelere bağlı olarak değişebilir.
    Detaylı cevap istiyorsunuz ısrarla. Her kullanıcıya size verdiğimiz gibi anahtarları veriyoruz.
    Mükerrer sorulara kısa cevapla yetiniyoruz.

Sonuç olarak enj. sürelerine bakarak benzinde bulunan değer ile hangi haritada aynı değerler çıkıyorsa aracınız için ideal harita odur. Sizin sıkıntınız gittiği halde neden ayrıntılara takıldığınızı anlamış değiliz. Haritada olacak değişikliler regülatör basıncınıza bağlı olarak değişebilir. Stabil basınç yoksa her kalibrasyonda değişik çarpan değerleriyle karşılaşabilirsiniz.

3. wrongway

wrongway LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1
    Bunun ne olduğunu bilmiyorum ilk defa görüyorum diyebilirdiniz veya ben bunu biliyorum ama anlatması uzun sürer uğraşamam da diyebilirdiniz. Enj. süresine bak dediniz ve diğerinin ne olduğunu bilmiyorsunuz diye bende sadece ona bakıcak değilim...size baştanda söyledim siz bu grafiği daha fazla görme şansına sahip olduğunuz için biliyorsunuzdur diye sordum bilmek zorunda değilsiniz atarlanmanıza gerek yok sakin olun...

4. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    bilmediğimiz, fikrimizin olmadığı konularda bunu açıkça söylediğimizi siz dahil herkes biliyor.
    Cevabı verilmiş soruların mükerreren sorulması asıl sıkıntı. Soru aynı, cevaplarda aynı olunca sizin dediğiniz gibi her şeye "problem yok diyorsunuz" olayına dönüyor. Bu duruma düşmemek için ofsayt soruları es geçiyoruz. Bu şekilde tekrara düştüğümüz zaman hem zamanımızı çok alıyor hemde faydasız, abes işle uğraşmış oluyoruz.
    Burada hiç olmayan bir şey yapıyoruz. Teknik destek vermek zor bu işi forum aracılığıyla, yazıyla yapmak daha zor.
    Üzücü olan ise bire bir desteğimizi hissetmiş olan birisinin bunları yazması.
    İmkanlar dahilinde her kullanıcımıza destek konusunda sınır tanımıyoruz. Çıkmaza girdiğiniz zaman forumdan değilde direk telefonla iletişim kurmanız sonuç almanız açısından daha isabetli olacaktır.

5. zerzevat

zerzevat New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Konu biraz eskimiş ama faydası olur diyerek bildiklerimi paylaşayım. bilmediklerimi ustalarımıza sorayım...

1-otomatik kalibrasyonu başlatınca gazı 3000 devire getirip ayağınızı gaz pedalında STABİL TUTUN LÜTFEN. DEVİR DALGALANDIKÇA TEKRAR ARTTIRIP AZALTARAK 3000 E GETİRMEYE ÇALIŞMAYIN. araç ayar sırasında devri düşürür yükseltir... siz ilk başta 3000 e gelip gazı sabit tutmalısınız.

2- aracım 2004 1,6 megane 2 - 16 valf. autronic kitten çok memnunum. keşke kabloyu daha önce alsaydım da bu ayarları daha önce yapsaydım.. yıllarca işi bilmeyen ustalar yüzünden bayağı fazla yakmış aracım...

3- ayar sırasında enjektör tipini soruyor. ben ortalama olarak jet 12 seçiyorum ama .... o eksozdan pat pat sesi bende rölantideyken bile geliyor.. bu sorunu bobindendir diye yorumlayanlar gördüm ama bobinlerin 3 ünü değişmiştim.. yine geliyordu.. özellikle kışın. soğuk havada. BİZİM ENJEKTÖRLERİN MODELİ NEDİR ACABA? RESİMLER HEP AYNI.. YERİ DİREKT SİLİNDİR BLOĞUNDA OLDUĞU İÇİN ÜZERİNİ OKUMA ŞANSIM YOK. ÜRETİCİ SİTENİN LİNKİ ŞU.. ORADA DA AÇIKLAMA YOK: http://www.autronic.it/c_default.asp?lan=eng

4- İYİ BİR KALİBRASYON İÇİN ÖNCELİKLE BİR SÜRE BENZİNDE Mİ GEZMEK GEREKİR?? PEK BİLGİM YOK. biraz bilgi verirseniz sevinirim.

5- 1,6 a6v bir araçta benzin ve gazdaki enj. süreleri hangi değerlerde olur (genelde?) benzin x 1,2 = gaz enj. iyi bir ayardır diyebileceğimiz bir katsayı var mı?

6- ayrıca kullanıcı arkadaşlara tavsiyem: en fazla iki ayda bir kalibrasyon yapmanızı öneriyorum. değişen hava sıcaklığı ve lpg propan oranları nedeniyle her mevsimin ayarı farklı olmalı bence.... motor sıcakken yapmalısınız bu ayarı..

6. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    1-Bu konuda programın yönlendirmelerine dikkat edilmelidir. Sadece rolantide yapan, 3000 devirde yapan, 3000 devir +rolanti de yapan lpg kitleri mevcut. 3000 devir isteyenlerde pedalı sabit tutmak gerekir.
    2-
    3-Enjektör hakkında hatırlatırsanız ptesi bilgi alabiliriz.
    4-Benzinde düzgün çalışan araç her zaman kalibrasyonu daha kısa sürede ve daha güzel yapar. Kalibrasyon süresi ne kadar kısa o kadar iyi demektir.
    5-Markadan markaya, hatta araçtan araca etmenler doğrultusunda enj. süreleri farklılık gösterebilir. 100km benzinde kullandıktan sonra eğer donanımsal bir problem yok ise olması gereken enj. süresini görürsünüz.
    6-Kablosu olanlar aydan aya hatta her lpg istasyonunu değiştirdiklerinde yaparlarsa iyi olur. İki ay uzun süre.

7. zerzevat

zerzevat New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    oto kalibrasyon bayağı zayıf kalıyor

Uzun bir süre benzinde gezdikten sonra otomatik kalibrasyonu çalıştırdım. denildiği gibi araç kalibrasyonu çok kısa bir süre içerisinde bitirdi... bir hafta kadar kullandım. malatya düz bir kent. pek rampa olmadığından şehir içinde fazla olmasa da... karışımın fakir kaldığını biraz biraz hissediyordum.

uzun yola çıktım... klima açıkken rampalarda bayağı zorlandı araç...80 le çıktığım rampalarda 50 ye düşüyordu.

oto kalibrasyonu çalıştırınca.. haritaya bir baktım ki.. rakamlar hep 4 e düştü.. yedeğini aldığım eski kalibrasyon da 6 ve 7lerle doluydu... anladım ki rakamları düşürdükçe kalibrasyon zenginleşiyor...

tavsiyem: 100 km kadar çeşitli hız ve devirlerde benzinle dolaşın.. sonra oto kalibrasyon... sonra da harita düzenleme değil de.. kalibrasyon düzenleme ile (ikinci sekme) sektör ikiyi seçip ekis tuşuna bir kez basmak.. sektör bir de bir kademe düşürülebilir.. yahut harita düzenlemede tüm haritadan tot - ile bir puan düşürün... yeterli ve güzel bir karışım olacak....

8. Metin Yılmaz

Metin Yılmaz New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba, autronic kablosunu daha önce satın almıştım. Bendeki program ingilizce türkçe dil desteği yoktu.. Türkçe olan programı nasıl temin edebilirim.

9. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    Mistrall için Türkçe program malesef mevcut değil.

10. Metin Yılmaz

Metin Yılmaz New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    forumdaki resimlerde program türkçe olarak görünüyor. Bendeki program bunun aynısı ve ingilizce

11. Metin Yılmaz

Metin Yılmaz New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba, programı türkçeye nasıl çevirdiniz yardımcı olabilirmisiniz ?

12. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba, program versiyonu aynı mı?

Metin Yılmaz bunu beğendi.
  13. Metin Yılmaz

Metin Yılmaz New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba, biraz geç giriş yapabildim. program versiyonumuz aynı.

14. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    O zaman ayarlardan kontrol edin lütfen.
    Aynı versiyonda Tr olmaması mümkün değil.

15. Metin Yılmaz

Metin Yılmaz New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    cevap için teşekkür ederim. ama maalesef bendeki yazılımda yok :(

Ekli Dosyalar:

16. Metin Yılmaz

Metin Yılmaz New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba sorunumu çözdüm. CD içinde TR diye bir klasör var içindeki mistral.diz dosyasını programfiles autronic mistral II klasörünün içindeki mistral.diz dosyası ile değiştirdiğimde türkçe oldu program. İlginiz için teşekkür ederim.

17. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    olayı çözmenize çok sevindik.

18. oguzhan

oguzhan New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba program hakkında yardimci olabilirmisinz

Sayfayı Paylaş