Avensis 132hp valvematik/Romano kit ayarları hakkında.

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve RomanoyaAyarVerenAdam tarafından 5 Kasım 2015 başlatılmıştır.

1. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    2008 den sonra üretilen tüm araçlarda CAN protokolünü kullanımı zorunlu hale gelmiş.

obd.JPG

2. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Öyleymiş hocam CAN candır.:D:D

RomanoyaAyarVerenAdam bunu beğendi.
  3. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    Evet can 500 bizimki en son protokol. Obd cihazı bağlanınca da yaziyir. 2 kablo bağlanacak abi dediğin gibi

4. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    Allah razı olsun o kadar döküman indirdim bu semayi arıyordum. Bir ara havalar düzelince bu işe girip obd aktif edeceğim inşallah. Bir şey sorayım bu lpg kablolarını doladiklari banttan ne diye satılır ona göre bandı koparirsam yedek kalsın

5. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    Peki bir soru daha abi. Sen ltf ye göre ayarlama yapınca bes süreleri gazda ve benzinde benzer oluyor mu? Ben denedim hem ltft 0a yakın olacak hemde bes ler birbirine yakın olacak diye ama olmuyor ki

6. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Bez bant. Elektronikçilerde makaron diye bir malzeme var kablo kaplamak için içi boş hortum gibi bir malzeme ısındıkça kabloya yapışır onuda kullanabilirsiniz daha pratik olur hatta ama bez bant gibi geri açamazsınız.

http://www.tesabant.com.tr/industry/onarm-tamir/bez_bantlar

7. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Benimkisi OBD li sistem olduğu için ben o şekilde ayarlıyorum OBD siz sistmelerde Benzin Enjeksiyon Sürelerine göre hareket etmekte fayda var.

8. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    Anladım belki benim de obdem olur :)

9. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    teşekkürler. Peki obd soketi ne götürdüğüm kablolar o içi tek parça telefon tellerinden olsa sorun olur mu? Soketinde arkasına ulaşmam zor olacak ben de direkt soketin ağzından kabloyu sokup bırakacağım kablo vs kesmemek için. Hem. Kablo ince olduğu için obd soketine aynı zamanda obd okuyucu da takabilirim

10. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama o bahsettiğiniz kablolar çabuk kırılır. İmkan varsa alabiliyorsanız orjinal kablodan 1~2 cm numune alıp aynısından satın alın derim.

11. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    Bu gün adminin gönderdiği cdye tekrar baktım romano 2010 sürüm yazılım ve 2010 yılı ecu güncellemesi vardı. Siteden indirdim baktım 2012 pc sürümü varmış hemen güncelledim programda bir değişiklik olmadı yani yeni özellik vs gelmedi. Yarın da 2012 sürümleri ecuyu guncelleyecegim. Araba kontak açıkken yapmak gerekiyormuş. Ecu güncellemesiyle bakalım neler olacak :) her güncelleme bir heyecandır =)

12. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    Romano lpg ecu ve romano programı 2012 güncellemesini kurdum. Görünürde bir değişiklik olmadı program menüsünde vs. İllaki bizim göremediğimiz bir değişiklik vardır. Zaten bundan sonra da hiç güncelleme gelmemiş galiba olsa sitede olurdu

13. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    Veee azmin zaferi! Sarı yeşil ve sari gri kablo buldum çok şükür. Başka bir yere bağlı mi göremedim bağlantılar çok karışık galiba buradan kesip ek alsam

sorun yaratmaz insallah @maycicek @x-calibur @emrahdt

Ekli Dosyalar:

powerkırk3, emrahdt ve maycicek bunu beğendi.
  14. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hocam, renklere göre bakmayın, esas önemli olanı o kablolar başka bir yere bağlımı. Siz sokete yakın yerden açmışsınız, kabloların dağıtımının yapıldığı yerden açarak bakın bakalım o kablolar kesilmiş mi? Allah muhafaza başka bir yere giden kabloları kullanmış olursunuz belki.

15. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    inşallah kabloyu komple sokup bakacağım. Bant siparişi vermiştim o gelsin bakalım da geri bantlamak lazım yoksa sıkıntı yani

16. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Soketi söküp baktınız mı siyah olan soket kataloğa göre. Kabloların doğruluğundan eminseniz, kablolara iğne batırıp içeri hat çekebilirsiniz deneme amaçlı. Lpg ecusu önemli değil de arabanın ecusunu bozmayın hocam Allah korusun büyük sıkıntı olur.

17. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    yav tirstirma beni şimdi :) önce kablolar başka bir yere bağlı mi ona kesin bakmam lazım. Daha sonra bağlı değil bostaysa üzerinde akım var mı onu ölcecegim o da yoksa Allah bismillah deyip ilk önce deneme amaçlı bağlantı yapıp kontrol edeceğim. İnşallah her şey sorunsuz gerçekleşir

18. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Tırsma ya ne olacak en kötü araba elinde kalır :D

Valla pek anlamam ama akım falan ama, madem ölçebilecek durumdasınız iğne batırıp deneyin madem.

Bir de şöyle bir durum var; kabloyu tamamen soymakla uğraşacağınıza, zaten soket tarafını soymuşsunuz o iki kabloyu kesin (akü bağlı değilken garanti olsun) araba ve lpg sistemi çalışmaya devam ediyorsa obd'yi denersiniz. Yok çalışmazsa geri birleştirirsiniz. @Destek şimdi nasıl gülüyordur halimize :):)

19. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    :)
    Kabloların girdiği soket numaralarını bekliyoruz. Numaralar gelince ne olduguna bakacağız.

emrahdt ve RomanoyaAyarVerenAdam bunu beğendi.
  20. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    @Destek hangi pin olduğunu görmemiz bize ne kazandırıyor ki. Tam olarak anlamadım . o pini nasıl göreceğim resimde fiş ile kablonun birleştiği yerde kablo bağı ile tutturulmus lastiği sokup oradan mı bakacağım ve kaçıncı pin olduğunu nasıl anlayacağım?

Sayfayı Paylaş