basınç dalgalanması yardım

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve turgutunsal_82 tarafından 5 Kasım 2015 başlatılmıştır.

1. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    23
    Hocam bir de yeni tip regülatörü alsam benimkiyle gaz giriş yerleri aynı değil önceki mesajımdada belirttiğim gibi bakır borunun yerini değiştirmem gerek.Hadi onu yaptım diyelim yeni gelen regülatörde 1 tane ısı sensörü benim mevcut regülatörümde 2 ısı sensörü var.Yeni aldığım regülatördeki ısı sensörünü soketin birine taktım diyelim diğeri boşta kalacak sorun yaratırmı acaba benimde içime sinmiyor bu eskisini takmak yeniyi almayı düşünüyorum aslında

2. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    23
    Sayın destek az önce aracın yanına inip benim regülatörün 2 ısı sensörünün bağlandığı erkek ve dişi soketlerin resmini çektim.Sormak istediğim yeni regülatördeki tek ısı sensörünü bunlardan uyumlu olana bağladığımda diğerinin boş kalması sorun teşkil eder mi ? [​IMG]

3. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    23
    Galiba sorumun cevabını buldum :) Az önce regülatörün gaz giriş yerine bağlanmış dirseği söktüm.Üstündeki iki adet ısı sensörünü de söktüm.Bu sensörlerden biri gaz çıkış borusunda yani gaz sensörü diğeride regülatörün metaline monte edilmiş(su sıcaklığını ölçen sensör).Yeni regülatörlerde lpg ısı sensörü yeri yok sanırım sadece regülatör ısı sensörü takılabiliyor.Bu bağlamda yeni regülatöre lpg sensörünü de monte etmem gerekir(daha sonra enjektör kütüğüne alabilirim) veya yeni regülatöre diş açıp gönderebilme imkanınız var mıdır ? Teşekkürler şimdiden

Son düzenleme: 12 Kasım 2015
  4. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba, gaz ısı sensörünü direk enjektör üzerine monte edebilirsiniz.
    Birisi regülatör üzerine diğeri enjektör üzerine. Olması gerekende bu şekilde.

5. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    23
    Hocam enjektörün orada soket yok ama.Regülatöre takılı ısı sensörünün soketiyle aynı yerde o yüzden sormuştum.Yeni tip regülatörlerde ikinci sensörü monte edebilecek bir yer önerebilirmisiniz acaba.
    Edit. Teyit için sormak istiyorum resimdeki tanımlamalar doğru mudur hocam _ Birde sağdaki soket gaz çıkışına bağlı sizin dediğiniz gibi gaz sıcaklık sensörünü enjektöre bağlarsam bu sağdaki soketi oraya kadar nasıl uzatabilirim, saygılar

Son düzenleme: 13 Kasım 2015
  6. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    23
    Hocam bu dediğiniz lpg ısı sensörünü resimde ok işaretiyle gösterdiğim yere arkasına bi somun uydurarak taksam sağlıklı olur mu ? Diyelim ki taktık lpg ısı sensörünün soketi ta akünün orda oraya nasıl uzatıcaz bu kabloyu.Sizde böyle bir uzatma satılıyormu yoksa kendimiz herhangi bir elektrik kordonuyla bu işi çözebilirmiyiz.

7. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    23
    Yeni regülatörümü taktım arkadaşlar sandığımdan kolay oldu.Yarın nasipse antifrizli suyunu da koyup test edeceğim.Lpg sensörünün kablosuna lehim atacağım bu gece.Yarın fotoğrafını da çekip buraya koyarım.Eski tip regülatörü olup yeni regülatör alanlara bir tecrübemi aktarmak istiyorum, yeni regülatörün gaz çıkış borusu eskisine göre çapı az daha büyük aklınızda bulunsun.1 metre lpg hortumu alabilirsiniz yanında(regülatörden filtreye giden hortum).Almasınızda sorun olmuyor ama regülatör zor bir yerdeyse hortumu sokmak epey ter döktürüyo :)

Sayfayı Paylaş