Bmw 7.45 Lpg Ayarı

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve MURAT YILDIZ tarafından 22 Eylül 2017 başlatılmıştır.

1. MURAT YILDIZ

MURAT YILDIZ LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    125

Değerler bu şekilde. Ben sadece rolantiye, yeşil topun bulunduğu yere çok az müdahelede bulundum. Diğerlerine hiç dokunmadım. Ama sanırım genel olarak %10 veya %15 civarı zenginde çalışıyor.

2. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    3 mm de yetersiz kalmis aslında.

nozzle 3.5 mm yapılıp basıncın 1 olması daha uygun olacaktir.

3. MURAT YILDIZ

Beğenilen Mesajları:
    125
    Yetersiz geldiğini nasıl anladın Murat hocam? Lpg enjeksiyon süresi 4,9 ve 5 gibiydi. Bunun yüksek olması mı bize nozulların küçük geldiğini gösteriyor?

Bir de otomatik kalibrasyon yaptığımda çarpanlar 90 lara düştü arabanın çalışması salaklaştı. Onu iptal edip eski kayıtlı haritayı yükledim. Otomatik kalibrasyonun çok güvenilir bir uygulama değil anladığım kadarıyla?

4. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Carpanlarin rolantide 150-160 olması ve 10-12 MS satırlarında 130 değerinde olması nozzle in küçük olduğunu göstermekte.

Ayrıca atiker in bu sisteminde gaz basıncı 1-1.1 civarında olmalı ki otomatik basınç dalgalanma ayarı yapsın.

O sebeple nozzle 3.5 mm yapılırsa daha iyi olacak

5. MURAT YILDIZ

Beğenilen Mesajları:
    125
    Alt ve orta devirlerdeki çarpanların kaç ms olursa doğru nozzle ve doğru basınç olduğunu anlarız?

Bu arada yeşil topun olduğu karede 156 ms yazıyordu, ltft ve stft ye bakarak 141 yaptım. Diğerlerini hiç değiştirmedim. Oradaki çarpanları usta, üstün körü sallamasyon olarak yaptı. Nozzle büyütmesini ve basıncı 1bar yapmasını isteyince çıldırdığı zaman çarpanları sözüm ona düzeltti. Çarpanların çok düzgün olduğunu sanmıyorum.

Arabayla şehir içi trafiğinde giderken 2000 - 2500 devirlerde genel olarak gördüğüm ltft ve stft toplamı -%17 civarıydı.

Sanırım bu iş AFR wideband olmadan adam akıllı olmayacak.

6. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Map resetleme butonuna basın, sonra tüm tablo değerlerini %5 er adımlar ile arttırmaya başlayın.

Rolantide lft sft değeri %5 (+/-) aralığına gelene kadar arttırın.

7. MURAT YILDIZ

Beğenilen Mesajları:
    125
    Murat hocam bugün basıncı yavaş yavaş önce 1.2 bar sonra 1.1 bara düşürüp öyle ayar yapmayı düşünüyordum.

Fakat ters yöne çevirmişim, basınç 1,45lere çıktı. Ben de haritadaki çarpanları yüzde 10 civarında azalttım.

İyiki de böyle ters olmuş. Tesadüfen güzel rakamlar yakaladım.

Benzinde çalışırkenki BES ile Lpgdeki BES birbirinden bir miktar farklı oldu. Fakat genel olarak msler istenilen yere, 4,5 seviyesinin altına hatta 4lere yaklaştı.

Son durum şu şekilde 3.0mm nozul ve 1,45 bar basınç. Sen daha önce bana nozulu daha da büyütmeyi tavsiye etmiştin. Haklıymışsın. Ama 3,5mm nozul da çok büyük olmaz mı?

3,2 veya 3,3 mm nozul ve 1bar basınç deniyim diyorum öncelikle.

maycicek ve powerkırk3 bunu beğendi.
  8. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    Nozul buyutmekle basinc artirmak ayni.maycicek hocamin deyimiyle :)onemli olan ms suresi bence basinci dusurup nozul buyutmek enjektorleri rahatlatir.ms de haliyle duser.

maycicek ve x-calibur bunu beğendi.
  9. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    Sizinki canavar; ona göre beslemek lazim canavari...

Ek olarak; o 105 dereceye bakin, ful antifriziniz yoksa sikinti cikarmasin.

Kolay gelsin...

10. MURAT YILDIZ

Beğenilen Mesajları:
    125
    Arkadaşlar tesadüfen Rus sitelerinde bulduğum bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum.

Benim kullandığım enjektörlerin üstünde Atiker AHCF Class 2 yazıyor. Bu enjektörlerin aslında Dragon Silver 2 ohm enjektörleri olduğunu öğrendim.

http://lpgtech.eu/offer/injector/tech-dragon-silver/

Bu enjektörlerle ilgili detaylı bilgi verdiğim linkte var.

Ayrıca yine başka bir konu. Sadece sanırım Bmw'lerde Lambda değeri 0,45 V olursa en ideal karışım (AFR) olduğu söylenmiş yabancı Bmw forumlarında.

Lambda 0,2 den düşük olursa fakir, 0,8 den yukarı olursa zengin denilmiş.

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?p=6522875

11. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Nozül seçimine baktınız mı?

12. MURAT YILDIZ

Beğenilen Mesajları:
    125
    Evet nozul seçimine özellikle baktım. 1.1 bar 2,5mm nozul denmiş. Fakat bu seçim kesinlikle bana uygun değil. Şu an bile 3.0mm 1,45bar olduğu halde ancak ihtiyacı karşıladı.

maycicek bunu beğendi.
  13. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Durum iyi rolantide.

Enjeksiyon süreleri oldukça makul halde, tek sıkıntı basıncın yüksek olması ama bu da çok çok büyük bir sorun değil çünkü obd devrede
    Closed loop ta problem olmaz.

Şu anda tam gaz yapıp yüksek devirlere çıktığınızda basınç düşüyor mu bunu kontrol eder misiniz?

MURAT YILDIZ bunu beğendi.
  14. kara65

kara65 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    43

merhaba, bank 2 ayarlarının nasıl yapılacağı aşağıdaki linkte mevcut
    http://www.mscsi.net/destek/konu/aeb-lpg-yazilimi-detaylari-ingilizceden-tercueme.1606/

15. MURAT YILDIZ

Beğenilen Mesajları:
    125
    Teşekkür ederim çok sağolun.

16. MURAT YILDIZ

Beğenilen Mesajları:
    125
    Bana da tuhaf geliyor ama bu arabanın fabrikası bu şekilde yapmış. Yüksek motor suyu sıcaklığı, yüksek yağ sıcaklığı, yüksek sıkıştırma, yüksek güç...

Tabi herşey bu kadar limitlerde olunca motorun kırılganlığı da yüksek, narin bir motor yani.

Mesela termostat 105 derece devreye giriyor. Özellikle yazın kaputu açınca o cehennem sıcaklığını hissediyorsunuz.

Aslında 90 lık aftermarket yani yan sanayi termostatlar da var. Yabancı bmw forumlarında da 90lık termostatla aracın rahatladığını yazmışlar.

Belki öyle bişey de takılabilir tabi.

17. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    Bende lada vega var; bu da malumunuz soguk arabasi. Orijinalde fanini 105'ten sonra acar. Lakin Turkiye'de bu bilhassa yazlari biraz riskli oluyor haliyle. bunu da bazen yazlari bos termostatla cozumluyorlar. Benimkinde 87-92 fan musuru mevcut. Sizin arabada boyle bos termostat vb. bir sey absurt olabilir belki ama dediginiz gibi ya da baskaca cozumler de vardir. Zira ben son model araclarda 90 cizgisini gecen arac pek gormedim. Siz gostergede de bu rakamlari goruyorsaniz bu araclari iyi bilen birilerine de danisin. Bu kadar buyuk motorlarda bu isilar daha da buyuk risk olur herhalde.

18. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Hocam şimdi yazdıklarını okudumda millet bmw lerle cayır cayır yanlıyor barım barım bağırtıyorlar herhalde onlar senede bir motor yaptiriyorlardır o hararetle tabi hepsinde varmidir o olay bilemeyecegimde.o_Oo_Oo_O

19. MURAT YILDIZ

Beğenilen Mesajları:
    125
    V8 harici diğer bmwlerde 90lık termostat var. V8 motorlarda bu 105 derecelik termostatı kullanmışlar nedense. İşin başka ilginç bir kısmı kadranda hararet göstergesi de yok :)

Yanlamak ve bağırtmak 7 serisine uygun değil zaten. Ama ben de görüyorum bazen arabanın aklını alıyorlar.

Cliosymbol bunu beğendi.
  20. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    Sizde hararet isigi var o zaman; bu daha riskli bir zamazingo. Muhtemelen bir sey olmaz ya, olmaz da oluyor iste...

Sayfayı Paylaş