Brc sequent24 ayar

Konusu 'BRC LPG AYARI VE BRC LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve maycicek tarafından 12 Mart 2014 başlatılmıştır.

1. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    en başta şu tecrübe oldu ben anahtardan gazda ikeb benzine alısam neden bu kadar sarsıntı yapıyor diyordum mantığı şimdi çzdüm araç gazda iken benzin ms leri 3.10 larda olması gerkirken 1.44 e düşünce tamda burda ben benzine alınca 3.10 a çıkana kadar aşırı sarsıntı oluyordu şimdi gazdan benzine geçiş neredeyse hissedilmiyor bile

hayır deişmiyor sayılır %90 aynı kalıyorzaten şöyle yaptım önce rölantide benzine aldım baktım 3.10 civarı sonra gaza aldım oldu 1.44 sora rolaniyi benzin ms si 3.10 a çıkana kadar sola eksiye çektim orda durdum bi kaç ara gazı verdim tekrar baktım tmm .3.10 civarı yıne ddim bu tmm şimdi yolaçıkalım çıktım araç sirkelendi giderken burdada önce benzine aldım 2.vites 2000rpm 2.70 vicari ms sonra tekrar gaza aldım sirkeleme yine başladı viteside sağa alara +27 kadar geldim 2.vites 2000rpm baktım oda 2.70 civarı olunca abandım gaza baktım atlama zıpama yok orda kaydettim

2. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    ben şimdi map olmadan manuel kalibrasyonmu yapmış oldum :D

3. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    evet işin teoriğini kavradın, mevcut hali ile düzeltebildiğimiz kadar düzeldi.

şimdi şu haliyle biraz daha düzeltebilmek için son bir şey önereceğim: aracın benzin beynini resetlemek ve ayarları tekrar kontrol etmek.

neden dersen, daha önceki uygun olmayan lpg ayarları nedeniyle aracın kendi beyni yaptığı düzeltmeleri uzun dönemli hafızasına kaydetmiş olabilir, bu nedenle aracın kendi beynini resetleyip ayarları tekrar kontrol etmek benzin ms değerlerinde değişme varsa gerekli şekilde düzeltme yapmak şu aşamada yapılabilecek son şey.

ama benim merak ettiğim şu: öyle ilginç bir temel kalibrasyon varki araçta, rölantide o değerleri %60 azaltıyorsun, yolda giderken ise %27 arttırıyorsun. Ben sizin yerinizde olsam Map sensörü alıp adam gibi ilk kalibrasyon ve ayarımı yapıp daha sonrada map sensörü satardım :)

bi kere düzgün ayar yaptıktan sonra uzunca bir süre veya belkide hiç ayar yapma ihtiyacınız olmayacak zaten.

şimdilik geçmiş olsun diyebiliriz sanırım, sorunlarınız ciddi ölçüde azaldı sanırım?

4. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    ben şimdi resimdeki yaptırabilsem süper olcak çünkü şuan ayarlar hemen hemen tmm gibi ama arabayı aldığım güne geri döndük yani rölantide kalkış yaparken gaza basınca acayip kesinti yapıyor ilk 1sn kesilliyor sonra kalkış yapınca düzeliyor ben bunu rölanti ayarından +27 lere çıkarakhissedilmiycek kadar düzeltmiştim ama bu sefer benzin ms leri işte 1.44 lere düşüyor yaptığım işlemin tersini yapıcam yani tekrar rölantiyi +30 lara çıkarıcam bu sefer benzin 1.44 lere düşecek bu resimdeki ile enj.ları kısınca 3.10 civarlarında ayar yapmalıyım yani hortumdan gideni penseyle sıkınca 1.44 2 lere çıktığına göre bu parça ile kısıp ilk kalkıştaki sorun için rölantiyi +30 lara almam lazım ancak orda düzeliyor tabi burda bu parça ile deliğiyle oynayarak 3.10 yakalamam lazım işim zor baya yani yada dueumum olsa veririm 600 lira alırım mavi brc enjektör olr ama nerdee yaw bu brc neden nozzle leri deişen yapmaz anlamıyorum beni nasıl uğraştırdı adamlar tutmuş 1200cc araca silindir başına 36kw yani 48.96bg lik enjektör takmış 4 tanesi eder 195.84 bg :D benim araç 80bg nasıl böle bi iş yapmışlar anlamadım bana satan adam nasıl kullanmış bunu bunca zaman hala çözemedim

5. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
  6. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0

ama bide şu var ilginç kalibrasyon şundan olabilir buna her gelen bi ayar yaptı kimi sağa şekti kimi sola yani üzerinde map sensörüyle yapılmış bi ayar olmadığından benim yaptığımın tersini yapmışsa ve orda kaydettiği zaman benimde doğal olarak onların yaptığının tersini yapmam gerkliydi yani adam tutup rölantiyi %55 viteside
    -27 de kaydederse ben bunun tersni yaparak düzeltmiş olabilirim

7. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    bende onu anlatıyorum işte..

rölantide çarpan katsayısını %60 azaltıyorsun, kalkış yapıp giderken katsayıyı %30 arttırıyorsun, ilk geçişlerde kalkışta sıkıntı yaşıyorsun.

böyle bir çarpan olmaz, olmamalı.

senin temel bir kalibrasyonun olacak, daha sonra %5-10 gibi bir değer artı eksi yapacaksın, ince ayar budur. -%60, +%30 bunlar kalın ayarlar :)

sen parça yaptırıp sadece rölantide yakıtı kısamazsın, üst devirlerde de yakıt kısalacak, bu sefer yaşadığın teklemeleri yaşayacaksın.. hiç bir şey değişmeyecek

senin sorunun enjektörlerde değil zaten, artık eminim, 1000 mbar basınç ile rölantide 3.7 ms çok normal..

senin sorunun temel kalibrasyonda..

eğer adam gibi kalibrasyon yapmazsan, enjektöre, nozzle vari parçalara sadece para harcarsın sorunun devam eder.

dediğim gibi şu aşamada benzin beynini akü kutup başını çıkartıp resetleyin.. sonra ayarları tekrar kontrol edin..

sonuç gene bu şekilde anormal fark içeriyorsa vakit kaybetmeden map sensörü alın..

8. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    ama daha öncede 3 farklı yerde map sensörü ile ayar yapıldı bu ilk kalkıştaki kesinti için gazcı sabah 10 dan 15:30 a kadar uğraştı olmadı tek sorun turuncu enjeksiyon görünüyor büyük yani

9. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    bu ayar ne işe yarar?

10. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    tercihi sana bırakıyorum, enjektöre para harcayabilirsin elbet.. ama durum normal değil.. ve o enjektör problem yaratacak şekilde büyük değil, rölantide lpg süresi 3,7-3,8 ms çok normal değerler.. eğer süre 1.5-2ms olsa idi enjektör büyük lafına katılırdım, ama enjektör büyük değil.. yani problem orası değil..

işin ilginci programda çarpan katsayılarını gösteren bir tablo veya grafiğin olmaması.. herşeyi arka planda kendi kendine yapıyor ve kullanıcıya göstermiyor

kimsenin beğenmediği atiker fast te bunun 10 katı detaylı ayar yapılabiliyor..

acaba lambda sensörü bağlı olmaması sonucu mu bu oluyor? çünkü program temel kalibrasyonu düzgün yapamıyor gözükmekte..

atikerden örnek veriyim: temel olarak nozzle çapı ve basıncı belirleyip ayarladıktan sonra kalibrasyonu yapın, başka hiç bir şey yapmadan o araba sorunsuz çalışır.

temel kalibrasyon bu denli problemli olmamalı..

11. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    menüden lambda ve map sensörünü açabiliyorum sonra o kapalı yazan yerde bi gafik çizgisi çıkıyor kapalı ayarlı die açmadım bide bu kırmızı okla gösterdiğim nedir?

12. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    birde bişey daha soracağım, kalibrasyon sırasında map sensörü bağlıyorlar, vakum bağlantısını nerden yapıyorlar? emme manifolduna mı bağlanıyor direk, yoksa fren servosundan veya benzin regülatöründen mi bağlantı yapıyorlar?

13. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    regülatörden emme manifolduna giden boruhu manifolddan çıkarıp mapa takıyorlar maptan çıkanıda emmeye takıyorlar yani regülatörden giden boru basıncını mapdan geçiriyorlar

14. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Kalibrasyon sabit devirdemi yapiliyor yoksa 2500-3000 devirlere cikiliyor mu?

Ben kalibrasyon sikintisi oldugunu dusunuyor.. İnce ayar bolumunde kalibrasyon sonucu cikan katsayiyi %60 dusurunce normallesiyor arac..

15. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    walla bütün far klima ne varsa açıp 3000rpm sabitte bite boşta 3000rpm bu kadar kaydedip çıkıyor map ince ayarada az bişe dokunuyor ileri geri gaz verip bırakıp deniyor ama nafile ilk kalkıştaki tıkanmayı çözemediler anca rölantiyi +60 lara alırsan o zaman ilk kalkıştaki tıkanma hissedilmeyecek kadar oluyor bu sefer malum benzin enj. ms si 1.44 oluyor sıkıntı bu

16. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Kac yerde kalibrasyon yapildi? Hep ayni sonuc oluyor sanirim?

17. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    akşam bi deneme yaptım boruları kıstım sorun baya düzeliyor

18. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Parca guzel olmus :) ama hortumlari esit sıkmayabilir? Silindirler arasi fark olur..

Gecici cozum mu uzun vadeli mi kullanacaksiniz bunu?

19. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    maycicek dostum bugün gazcıya çağırdılar brc müşteri hizmetlernden gittim map bağlayıp uzaktan yardım programıyla ayar yaptılar ms ler neredeyse aynı oldu çok az bi sorun kaldı o kadar oluyormuş çünkü benim araba gaz pedalı sensörlü ufak bi gecikme var o kadar şimdi ayar yapıldığında ms ler benzin ve gaz hemen hemen ıkısde aynı ıdı 2.80 civarı benzin ve gazdada benzin ms leri aynı şekilde ben eve geldim araç soğukkek çalıştırdım değerlere baktım yedek alayım dedim ms ler ıkısıde 3.30 larda idi yedek alabilmek için gaza geçiş motor sıcaklığını 45 e ayarladı ben onu 44 yapıp ayarları kaydettim yedek alabilmek için başka hiç bir yere dokunmadım şimdi merak ettim ayar sıcakken yapıldı msler 2.80 civarıydı ben yedeği soğuk motorda aldım ms 3.30 du ama gaza geçcek kadar ısındı gaza geçti yani acaba ayarları bozmuşmuyumdur soğukken yedek alınca

20. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Ms lerin her ikiside ayni ise problem yok, ms in yuksek olmasi motor soguk oldugundan devir yuksektir ve motoru isitma amacli zengin karisim olmasindandir..

Merak ettigin su yeni kalibrasyon sonucu ince ayar sayfasindaki rolanti ve vites duzeltmeleri ne oldu? Yaptiginiz aparati cikartip mi yaptirdiniz kalibrasyonu?

Sayfayı Paylaş