Corolla 1.33 için LPG tavsiyeleriniz nelerdir?

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve emrahdt tarafından 7 Aralık 2015 başlatılmıştır.

1. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Murat hocam alttan delmek derken motor bloguna daha yakın olmasını mı kastediyorsunuz? Yani uc tarafa yakın olmasını mı? Yoksa söküp ters yatırıp alttan mı? Tersten yaparsak daha sonra mudahale gerektiğinde zor olmaz mı?

A planim Akl. Tavsiyenizi dikkate alıyorum usta araştırıyorum. Aklnin yazılımınıda inceleyeceğim. B planım bildiğim usta olduğu için gold kit.

Son düzenleme: 21 Aralık 2015
  2. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    manifold komple dökülecek.

benzin enjektorleri gibi ama manifoldun altından delinip enjektörler olabilecek en kisa hortumlarla monte edilecek

3. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866

mesela bunda üstten delinmiş.

manifold sokulup alttan delinse hem enjektörler görünmez hem de hortumlar daha da kisa olurdu.

4. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    üstteki mesajda resim vardır ama ilgili üyenin tüm mesajları silinince resimde görünmüyor artık.

5. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    20151219_153804.jpg

1.6 manifoltunu inceledim ne demek istediğinizi daha iyi anladım onu görünce. 1,33lerde manifold arkada 1.6 larda önde. Üyeliği silinen arkadaş da 1.6 motor yüklemişti zaten. Ama 1.33 motorda bu resimde de görüldüğü gibi emme manifoldu salyangoz kabuğuna benzer bir yapıda. Alt tarafında hiç boşluk yok mecburen üstten delinecek gibi.

m1.JPG m2.JPG

6. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
  7. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    en son resimdeki kırmızı oklar uygun yerler diye düşünüyorum.

emrahdt bunu beğendi.
  8. karatech

karatech Member

Beğenilen Mesajları:
    48
    Merhaba,
    Bütçenizi 100 lira arttırıp Lovato OBD kiti taktırabilir yada 1200 liraya Atiker Safefast OBD kit taktırıp kalan 300 lirayı muayene ve ruhsat için harcayabilirsiniz. Değerli usta ve arkadaşların tavsiye ettikleri yada benim yazdığım kitlerden ziyade iyi bir usta bakmanızı öneririm.
    2 kez araştırıp kendine az çok isim yapmış yerlere OBD kit taktırdım, size yukarıda yazdığım kitlerdi, her iki montajda da montaj süperdi ama OBD düzeltmesini aktif bile etmemişler, ayarlar rezil durumdaydı.
    Sonuç, kablomuzla buradayız, sağ olsun bu forumdaki arkadaşlar yardımcı oldular, hallettik ayar işlerimizi.

@emrahdt

Düzeltme: Benim aklımda Lovato için 1600 kalmıştı ama bugün bir arkadaştan 1800 Liraya geçen hafta taktırdığını öğrendim.

Son düzenleme: 22 Aralık 2015
  9. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Aynen, lpg dönüşüm işinin kırılma noktası ustalık. Fazlada kafa yormayacağım araştırdığım kadarıyla bu motorlarda enjeksiyon süreleri çok düşük iş enjektörlerde ve regülatörün dayanıklılığında bitiyor. İyi ecu, iyi enjektör, iyi regulator, dayanıklılık, bol servis ve yedek parça vs. vs. hepsi bir arada olmuyor maalesef. Olanlarında fiyatları uçuk mantıksız fiyatlar var. İyi usta bulup bayideki uygun obd'li kiti takacaz, memleketimizin şartları böyle..

10. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Aynen benim Avensis bazen rölantide 1.8-1.9 ms lerde çalışıyor.

11. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    1.8-1.9 a kadar düşüyormuymuş :confused: Sizde lovatonun kendi enjektörleri mi var ?

12. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Evet Lovato'nun K TİPİ Enjektörleri var. 2 li grup

13. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    Eğer İstanbul Avrp. yakasında isen seni kendi ustama yönlendirebilirim. Bende montaj esnasında manifold sökülmesini istemiştim 10-15 bayi aradım hemen hemen hepsi servisde söktürün,getirin şeklinde saçma sapan bir cümle kullandı , Florya Otogaz Murat Usta sadece 50 tl fark ile manifoldu dışarda delme işlemini gerçeştirdi. Kelebek temizliği vs hepsinide yaptı. Microfast 1300 TL Fiyat. Montaj ekipmanlarınında yerini ben belirledim sıkıntı olmayacak yer ise taktılar. Bu fiyata normal montaj yerler vardı
    kesinlikle vurguluyorum sakın ama sakın senin dediğine tamam demeyen sürekli kendi bildiğini söyleyen ustalara gitme

14. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Eyvallah sağolun Konya'da ikamet ediyorum. Bende sizin gibi yapmayı düşünüyorum boş kaldıkça tek tek gezecem bayileri. Fazla da takıntı yapmak istemiyorum ama bu lpg işinden dilim çok yandı.

Sayfayı Paylaş