Enjektöre alınan Lpg ısı sensörü kablosu nasıl uzatılır ?

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve ksk_cem tarafından 13 Kasım 2015 başlatılmıştır.

1. ksk_cem

ksk_cem Member

Beğenilen Mesajları:
    23
    Merhaba arkadaşlar 40-50 km benzinde kullanıp bugün kalibrasyon yaptım.Benim arabada gözlemlediğim durum şu; benzinde sürdükçe turuncu çizgi aşağıya iniyor şimdi de 1.4 seviyelerine inmiş durumda(40-50 km şehiriçi kullanım) Tahmin ediyorum ki 100 km sürseydim 1.4 ün aşağısına inecekti(ilk kalibrasyonumda öyle olmuştu).Merak ettiğim nokta şu biz bu arabaların benzin değerlerini sağlıklı bir biçimde nasıl oluştururuz ? İlla 100 km sürmek mi gerekiyor sonuçta akü kutupbaşını sürekli çıkaran biri olarak bu değerleri oluşturmanın farklı bir yolu yok mudur ? Elm327 kablosu alınırsa bu lft değerleri sağlıklı oluşturulabilir mi ? teşekkür ederim.

2. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Kardeşim öncelikle kolay gelsin..
    Bende de 1.3 getz var. ELM 327 bluetooth cihazı ile hata kodlarını (error codes) silersen aracın kendi ecusu sıfırlanıyor bizzat denedim. Hata kodu görünmese bile clean dediğin zaman lft değeri sıfırlanıyor. Ben en son ayarımı aracı sıfırlayıp 5~10 km kullandıktan sonra ELM cihazının gösterdiği sft değerlerine göre yaptım. Yanıma bir arkadaş aldım bilgisayarı ona verdim, telefonumda da odb doctoru açıp yapıştırdım cama. Sft değerinde sapmaların fazlalaştığı noktalarda arkadaşıma hangi ms'de olduğunu sordum. Benim aracımda 11~12 ms arasında fakir, 3~6 ms arasında zengin karışım vardı. 3~4 ms arasını 2 tık, 4~6 arasını 3 tık azalttım 11 ms den sonrasını ise 1 tık arttırdım. Ayar bitiminde sft değerlerim +-2 civarlarında idi.. 1 haftalık kullanımdan sonra lft değerim +0.78 çıktı. 3 hafta sonra, dün, lft değerim -2.3 çıktı. Havaların soğumasından kaynaklı değişiyor galiba. Aklıma geldikçe bakıyorum lft değerine şimdilik bir problem gözükmüyor.

Yucel9603 ve ksk_cem bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş