Fiat Linea 1.4- Atiker Safest Obd2

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Şenol ÖZTÜRK tarafından 26 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

1. Şenol ÖZTÜRK

Şenol ÖZTÜRK New Member

Beğenilen Mesajları:
    7
    my çiçek üstadım, başıma gelen malum olaydan sonra hazır 200 km benzinle aracı kullanmışken belirtmiş olduğunuz tavsiyelere uyarak yeni bir kalibrasyon yaptım, ısınmış motor, lakin gaz sıcaklığı arttığında enjeksiyon değerleri değişiyor, öğrenmek istediğim, kalibrasyon için ideal gaz sıcaklık ayarı kaç olmalıdır, birde benzin ve gazda çalışırken benzin ms eşitlemek için map 1 tablosunda çarpanları arttırıp, düşürdüğümüzde gaz ms değişirmi.. birde kalibrasyon yaparken devri 2800 sabit tutup, kalbirasyon tamamladı, yazısı geldikten sonra aracın kontağını kapatın, gösterge ışıkları söndükten sonra işleme devam edin diyor, bu kısmı tam anlayamadı, aracı istop ettikten sonra tekrar çalışrıracağızmı, yoksa çalışmadan program üzerinden işlemlere devammı edeceğiz ..

Son düzenleme: 3 Ekim 2015
  2. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    ne yaparsanız yapın değişecek gaz sıcaklığı, LPG nin doğası bu.

bu yüzden OBD yi ısrarla uygulatmaya çalışıyoruz.

OBD li kit bu durumda, yakıt ile ilgili ayarı otomatik yapıyor.

yaz ayarı kış ayarı gerekmiyor.

kalibrasyondaki ifadelerde çeviri hatası fln var sanırım.

kalibrasyon tamamlandı diyince, araba benzinde kalır, kapatıp açınca normal çalışma modunda çalışıyor, belkide onu kastetmiştir.

ama sıkıntı yok.

3. Şenol ÖZTÜRK

Şenol ÖZTÜRK New Member

Beğenilen Mesajları:
    7
    sağol üstad, ilk iş şu obd'yi aktif hale getirip, yeniden kalibrasyon yapıp, durumu paylaşmak,

maycicek bunu beğendi.
  4. Şenol ÖZTÜRK

Şenol ÖZTÜRK New Member

Beğenilen Mesajları:
    7
    herkese hayırlı formlar, formdan edindiğim bilgiler ışığında bu gün yeni kalibrasyon yaptım, benzin ve lpg' de benzin çalışmasını eşitledim 2.75+ lpg enjeksiyon süresi 3.5+ 8 ms satırındaki değerleri alttaki satırlara kopyaladım, araç benzinden farksız LPG tadından yenmiyor, bilgi paylaşımında bulunan tüm arkadaşlara selam olsun, my çiçek ustam 2007 Linea OBD bağlantısı sigortanın altında olduğu için malesef bağlanmadı en son istanbul Candan servise gittim, usta gösterdi ikna oldum, böyle idare edeceğiz artık, kismetse yakın zamanda değiştireceğiz aracı..

By_emre bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş