HONDA JAZZ ATİKER GOLD LPG AYARI

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve mrt35 tarafından 6 Aralık 2016 başlatılmıştır.

1. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    hocam nozul degısınce basınc degısınce kalıbrasyonn yapmak gerekır.ayar yaptık nozul buyuttuk kalıbrasyon yaptık sonrasında basıncı acarsanız ayar bozulur yenıden kalıbrasyon ıster.elımızden geldıkce yardımcı oluruz hocam sıkıntı yok hepımız damdan duseniz :) zamanla hersey yerlı yerıne oturur...

powerkırk3, Cliosymbol ve x-calibur bunu beğendi.
  2. mrt35

mrt35 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    17
    Zaten bakıyorum da ilk sayfadaki paylaşımlarıma ne kadar yanlış biliyormuşum olayı anlamaya başladıkça gece gece gidip arabayı ısıtıp ayar değiştiresim geliyor bunlar hep sizin gibi ustalarımızın sayesinde.
    Ben her basınç değişiklikliği sonrası kalibrasyon yaptım ama lpg ve benzin ms düşmüyor acaba nozul biraz daha mı büyümesi lazım bu sefer de yakıt iyice artar diye korkuyorum, çünkü 2 mm yaptığım da çekiş düzeldi ama yakıt arttı baya

leoncu bunu beğendi.
  3. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    nozul buyutme ıle yakıt artısı olmaz maksat yuksek devırde cekıs dusuklugunu engellemek hemde ms surelerını dusurmek.zaten fazla buyuk olursa dedıgınız olay olur bence 2,2 yapın bırde ole deneyın 4 tane nozula bakar olmazsa 2 e donersınız.

powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  4. mrt35

Beğenilen Mesajları:
    17
    Evet sevgili ustalar nozulları 2.1 mm olarak deldirdim daha sonra arbanın map ı sıfırladım arabanın benzin haritasından da şüphelendiğim için akü kutup başlarınıda söküp bekledim ve 20 km kadar benzinde kullandım. Daha sonra basıncı kıstım ve nozulları takıp kalibre ettim valla bana ms baya iyi gibi geldi bakalım biraz bu şekilde deneyip eğer soğukken veya rolantide herhangi bir sıkıntı yoksa yol ayarı yapmayı düşüyorum.
    Değerli yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.

5. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Daha öncede demiştim neden benzine alıp duruyorsunuz hala anlayamadım,aşağıda zaten yazıyor yavaş ve hızlı yakıt kesme ltft stft miktarları, sizin şu anda aşırı zenginde. Forumda konuları okuyun

powerkırk3 ve leoncu bunu beğendi.
  6. mrt35

Beğenilen Mesajları:
    17
    Hocam daha önce söylediniz biliyorum ancak daha önce bana söyledikleri araba benzindeyken benzin ms si kaç ise lpg de de aynı olacak şekilde ayarlanmalı deniliyordu bende o yüzden arabayı benzine alıp kontrol ediyorum. Birde arabayı bir süre benzinde kullandığımı söylemiştim ya ilk bağlantıyı yapıp kontrol ettiğimde benzinde de zengin karışım olarak görünüyor ve gerçekten araba emsallerine göre biraz fazla yakıt sarfediyor.

Haritayı yavaş hızlı değerlerini toplayıp olması gerektiği gibi yaptım sürüşte yaptım araba gitmiyor resmen birde bu videoya bakarsanız sevinirim.

7. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Nasıl oluyor da sizin benzin enjeksiyon süresi LPG enjeksiyon süresinden yüksek oluyor anlayamadım. Normalde LPG enjeksiyon süresi benzin enjeksiyon süresinin 1.5 2 katı olur sizde bazı durumlarda tersi işliyor:confused: siz tüm ekranlardan ayar görüntüsü koyun bence, LPG enjektörleri ne seçili? Dediğim gibi diğer tüm ekranları gösterir ekran görüntüsü koyun ters birşey var. Bu arada araç benzinde kullanımda da bir video olsun ama araç ecusu sıfırladıktan sonra olsa iyi olur sadece benzinde çalışırken

alusta ve powerkırk3 bunu beğendi.
  8. alusta

alusta LPG-C03b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    93
    Merhaba, bir şeyler kapabilmek adına videoyu inceledim. Bana çok garip gelen bir husus var. Sorunların kaynağı burada olmalı. Rolantide benzin ms 6 civarında. 1300-1400 rpm bandında benzin ms. 11,14 gaz ms.9,22 görünüyor. Araç benzine göre çok az lpg gönderiyor. Bu araba ancak mehter tarzı yürür. Lpg hattının gözden geçirilmesi gerekir.
    Haritanın alt kısımlarında %97 veya % 1001 gibi değerler olması haritanın dolayısıyla sistemin hataları olduğunu gösteriyor. Ben yanılıyor olabilirim, lakin Üst devirlerde benzin ile lpg yakışının eşit veya daha az olması müthiş tasarruf olur...

x-calibur bunu beğendi.
  9. alusta

alusta LPG-C03b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    93
    x-calibur selam. Yeni yetme tabirle Pişti olmuşuz. aynı zamanda yazınca tekrar gibi olmuş. Fakat anlaşılan teşhis çok yakın.

x-calibur bunu beğendi.
  10. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Bu arabanın benzinde çalışmasında da problem var, MAF hava akış sensörü, bujiler ateşleme sistemi ,katalitik konvertör, egzos sistemi falan kontrol edilmeli delik patlak var mı diye oksijen sensörü de problemli olabilir. Araba benzinde düzgün çalışmadığı için LPG ayarı ile boşuna uğraşmayın

alusta ve powerkırk3 bunu beğendi.
  11. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Selam hocam, evet tuhaflık var sistemde ama eski mesajlara bakınca araba da bir tuhaflık olduğu kesin gibi. Sensörleri sıkıntılı olabilir.

12. mrt35

Beğenilen Mesajları:
    17
    Hocam sizin dediğiniz gibi bir sıkıntı olduğu aşikar ama buralarda bir türlü yaptıramadım, LPG sistemini uzun araştırmalar sonucunda en verimli hale getirdim ama dediğiniz gibi benzinde asıl bir sıkıntı var. Tamirciye gidiyorum lpg ciye gönderiyor, lpg ci kalibre yapıp yolluyor kafayı yedim satma aşamasındayım sadece eşim kullanmayı öğreniyor diye satmıyorum. Tamirciye gittiğim an direk şu yanıtı duyuyorum "abi havalar soğudu normaldir..".
    Dediğiniz gibi diğer ekranları da çektim
    .

Cevabınız için teşekkür ederim. İncelediğiniz video x-calibur hocamın istediği şekilde hızlı-yavaş eşitlemesi sonrası oldu normalde haritada en alt kısım bu şekil almıyor ve araçta tekleme oluşmadı sadece çekiş azaldı.

13. mrt35

Beğenilen Mesajları:
    17
    Bu arada enjektörlerim kırmızı olanlardan değil siyah olanlardan (atiker gold)

14. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Tamam ahcf seçili doğru. Hocam şimdi biz yakıt düzeltmesine göre işlem yapıyoruz ama araçların benzin düzeni düzgün iken. Atıyorum sizdeki oksijen sensörü yada başka birşey arızalı ise bu ltft stft değerine göre ayar yanlış olur aslında yapılacak tüm ayarlar yanlış olur. Yanlış veriye göre araç düzeltme yapmaya çalışır. Araç kaç km de?

powerkırk3 bunu beğendi.
  15. mrt35

Beğenilen Mesajları:
    17
    Evet x-calibur hocam haklısınız. Aracı yetkili servise götürüceğim ama ne dicem "stft ltft değerleri bozuk" diyemem, "sabahları titriyor ve çok yakıyor" diyeceğim onlarda allah ne verdiyse değiştircekler. Artık olmadı satacağım...

16. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Evet sizde haklısınız, evvelâ LPG den deyip başlayacaklar sizi ezmeye.:mad: gözünüzü ölümle korkutup sıtmaya razı edecekler. Honda forumları yok mu? Durumu danışacağınız, bulunduğunuz yerde iyi bir usta tavsiyesi alacağınız? Google da da aratabilirsiniz. Ltft stft değerleri benzinde artı değer de olsa deriz ki hava alıyor, benzin pompası bozuk yada filtresi tıkalı falan ama eksi değerde egzoz tıkalı olabilir,delik olabilir,bujiler ateşleme falan sıkıntılı olabilir. Hava alması ayarı ölçümü sensörü sıkıntılı olabilir. Bir sürü sebep var. Evvela oksijen sensörü yada sensörleri sağlam mı test ettirin sonra büyük çaplı bakın olaya. Arıza kaydı falan varsa çıkan kodlara göre de işlem yapılabilir

powerkırk3 bunu beğendi.
  17. mrt35

Beğenilen Mesajları:
    17
    Hocam Facebook sayfası var baya aktif, yazdım oraya ama kimse düzgün cevap yazamadı. Bilindik bir usta var burada ama önce servise gidicem en azından dediğiniz gibi bir arıza tespit edelim yoksa deneye deneye bulacaklar.

powerkırk3 bunu beğendi.
  18. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    İnşallah fazla masrafsız bir an önce düzelir hocam geçmiş olsun

powerkırk3 bunu beğendi.
  19. mrt35

Beğenilen Mesajları:
    17
    Herkese hayırlı günler diliyorum öncelikle. Bugün izin alıp önce tavsiye üzerine "japon oto" diye bir yere gittim, araba tabi ustayı görünce normale döndü. Sonra biz soğuması için bıraktık bakacaklardı çünkü neyi var diye 2 saat sonra gittik çalıştırdık bilgisayara bağladık herşey normal yavaş-hızlı oranı sıfır a yakın herhangi bir değerde bir problem yok. Oda yetmedi atladım servise gittim orası daha berbattı yetkili servis arabayı tanımıyor bile adam bunda 6 bobin var dedi ben orda bittim zaten başladı şanzuman arızalı dedi ondan sonra tekrar sibop ayarı yapılacak dedi boğaz kelebeği temizlenecek dedi oda olmazsa sırayla değiştircez dedi bende "sizin sanayiden tek farkınız yüksek fiyatlarınız ozaman" dedim çıktım geldim eve. Sonra 2 saat denedim 2mm ve 2.1mm nozulla basınçları denedim map sildim tekrar tekrar kalibre ettim daha sonra yakaladığım güzel değerlerle arkadaşımla beraber yol testine çıktım ve videoları aldım.Bütün bunların sonucunda şu kanıya vardım araçta ateşleme zayıflığı var D konumunda benzinde dahi çok az bir zengin karışım var o yüzden D konumundaki yüke bindiğinde harita da denk gelen kısımlarda biraz olsun iyileştirdim bakalım biraz bu şekilde kullanıp deneyeceğim.
    Buarada videolar biraz uzun o yüzden özür dilerim. Atlaya atlayada olsa izlerseniz sevinirim.

20. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Valla ilk videoyu şevkle açtım izleyeyim diye birde ne göreyim habire benzin LPG geçişi oluyor başım döndü izlemedim:D inşallah o geçişleri yavaş ve hızlı düzeltmeler aynı mı diye bakmak için açmışsındır :) hala daha benzin enjeksiyon süresine baktıysan izlemem bi daha:p
    İzlediğim kadarıyla ne yaptın yada yapmadıysan bir düzelme var benzinde kullanımda

powerkırk3 ve leoncu bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş