İkili Enjektör Hk.

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Cliosymbol tarafından 22 Mart 2017 başlatılmıştır.

1. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Sen benim bu husustaki yaptığım fotoğraflı çalışmayı görmedin herhalde , ikili enjektör grubunda olsa 10 cm den aşağı indiremessin hortumları kelebek boğazı yüzünden .

2. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    http://www.mscsi.net/destek/konu/lpg-enjektoer-hortumlari-yenileme.1425/

3. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Ayrıca mesafeyi çok yakınlaştırman bu seferde enjektörlerin külbütör kapağına iyice yakınlaşmasına ve değmesine sebep oluyor ki ben sıcaklıktan etkilenirler diye bundan vazgeçtim . Zaten bunları tekrar düzenledikten sonra hava filtresini tekrar dengeli biçimde kaidesine oturtmak bile baya sorun oluyor , aşağıdaki enjektörler potluk yapıyor.

4. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Yani olabildigince kısa tutmaya calisicam üstad.:)

elkmuh bunu beğendi.
  5. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Benimde aklima külbütör kapağinin sicagi geldi bunun için enjektörlerin altina ısı yalıtımıyla ilgili bir malzememi koysak. Filtre kazani bayağı zorluyor mu takarken.

elkmuh bunu beğendi.
  6. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Altta baya şişkinlik yapıyor malesef . En son tep attı bastıra bastıra oturttum yerine.

7. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Olmadi yine yatik monte edicez yapıcak bisey yok. Seninkiler dik duruyor sanirim.

8. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Artık altta kalınca ne hale geldi bilmiyorum. Çokda önemli değil bence.

9. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hadi farklı bir bakış getireyim, acaba kısa tutmak değilde eşit tutmak daha mı önemli :) mümkün olduğunca kısa tutmak elbette güzel ama EŞİT tutmak bence daha önemli, hatta tüm manifold delindiği yer motor girişi arası mesafeler artı boru uzunlukları toplamı eşit olmalı. Sebebine gelince tek bir ayar var, tek bir harita var ve bu tüm enjektörler için silindirler için ortak. Yakıt miktarı süresi ayarlanabilir mesafe kaybından dolayı ama tüm sistemde ama bir yakıt önce gidip bir yakıt sonra gidip yanmasını ayarlayamayız. Tam olarak ne demek istediğimi anlatamadım ama sizlerin anlayacağını düşünüyorum. :)

powerkırk3, Cliosymbol ve elkmuh bunu beğendi.
  10. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Manifolt düzgün delinmemişse hepsi fasa fiso bence . Adam kolayına gelende istediği gibi istediği açıda delmiş . Gençlik günlerim olsa söker dağıtır hepsini körler tekrar delerdim , yaşlandım artık amaaaannnn boşver diyorum :)

x-calibur bunu beğendi.
  11. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    İnşallah başka bir arabaya diyelim o zaman :) gerçi p zaman da takan ustacık . ikerim işini deyip çeker gider biz karıştıkça :)

Aceryeni bunu beğendi.
  12. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Valla hiç niyetim çok değiştirmeye , 40 ıma kadar bu arabaya bindim , 40 ımdan sonra bana araba ne lazım . İnsanın 40 ından sonra gideceği en uzak mesafe cami ve mahalle pazarı olmalı bence .

x-calibur bunu beğendi.
  13. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    :) hahhah aynen bende de durum farklı değil nasipse jubileyi bu araba ile yaparım.
    Ama bak dediğim doğru enjektör ucu ve motor girişi arasındaki mesafe eşitliği çok önemli. Benim arabada soyut çalışma yapmış usta, önce daldı en dipden sanırsın ki LPG direk motora girecek sonra ki silindire geçince aynı dipten delemedi delebileceği en yakın yerden deldi bir sonraki öyle diğeri de farklı. Halbuki işe başlamadan önce şöyle bir baksa nereden aynı mesafelerden delebilerim dese kendi de rahat edecek ama işte cehalet.

elkmuh bunu beğendi.
  14. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Üstad tabiki esas olan eşitlik benim 1. Silindir 20 cm 2.silindir 15 cm 3.silindir 7 cm 4.silindir 15 cm yaklasik olarak . Bu ayardan bu haritadan ne kadar performans beklenirki. Birinci silindire gaz pompalandiginda 3 silindir dolmus ta bosaliyor oluyordur muhtemelen. Ben hepsini 8cm bilemedin 10 cm 'e esitlersem tamamdır. Sonra bir kalibrasyon bir LTF-STF bazlı ince ayar ohh miss ;);)

x-calibur bunu beğendi.
  15. Aceryeni

Aceryeni LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    148
    Böyle tatlı tatlı anlatmayın arabayı söküp girişesim geliyor :)

Cliosymbol bunu beğendi.
  16. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    İşte eşit olmayınca atıyorum 1.silindirde yakıt az yanıyor oksijen sensörü diyorki yakıtı arttır 2.silindirde bu sefer yakıt çok geliyor yakıtı azalt 3te az geliyor arttır 4 te çok geliyor azalt derken kafayı yiyor sensör ve ecu :) bu yüzden mesafe önemli. Birde işler yani ltft falan yanma bittikten sonra olduğundan habire yanlış yanma oluyor sistemde.

powerkırk3, elkmuh ve Cliosymbol bunu beğendi.
  17. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    İste beyin fırtınası diye ben buna derim. Nasıl dökülüyor bilgiler teoriler yaa. Süper.. ben bu tarafindan düsünmemistim hocam bak. ;):)

x-calibur bunu beğendi.
  18. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Tek harita tek ayar olduğu için mesafe önemli, 15 olsun 20 olsun 10 cm olsun daha azı olsun ama EŞİT olsun.

powerkırk3 ve Cliosymbol bunu beğendi.
  19. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Bugün azcık saksıyı çalıştırayım dedim, pek bizim gaza uymaz ama yinede uyar diye düşünürsek bernoulli denkleminde gaz basıncı 1 bar ayarlı iken manifold basıncı 0.35 bar olduğunda çıkan LPG nin hızı 260 m/sn, 26cm/msn milisaniyede 26 cm gidiyor. Nozulün alanı ile hızı çarparsak fışkıran gazın milisaniyede metreküp hacmini buluruz debisini yani. Propan bütandan daha hızlı çıkıyor bu yüzden alınan gazın kalitesi de yakıtı etkiliyor vb vb vb vb :)

Cliosymbol bunu beğendi.
  20. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067

Sayfayı Paylaş