Kablo siparişi tamam

Konusu 'LOVATO LPG AYARI VE LOVATO LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Serkan tarafından 24 Aralık 2013 başlatılmıştır.

1. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    eğer şu anki nozzle ölçüsü 1.8 mm ise, 2.0 mm kullanırsanız rölantide süre 4,3 ms olacak, 2.2 kullanırsanız 3.55 ms olacak.

ben sizin yerinizde olsam 2.2 mm tercih ederim, 2.0 mm olmaz anlamı çıkmasın oda olur.

nozzle değişince tekrar kalibrasyon yapıp ayarınızı güncellemeniz gerekli.

yol bilgisayarı sizin benzin enjeksiyon sürenize göre hesaplanır, lpg de benzin enjeksiyon süresi değişmiyorsa (ki son ayarınızda o şekilde gözüküyor), yol bilgisayarında göreceğiniz tüketim miktarı hemen hemen aynı olmalıdır. Benim aracımda da sonuç anlattığım şekilde yol bilgisayarı ortalamam 8 - 9 lt arasında değişiyor, daha öncede böyle idi.

bilginiz var mı lovatonun basıncı atikerlere göre farklı mı? programa göre basınç 1.4 bar ama süreler yüksek.

konuyu açan arkadaşın aracı 1.6, nozzle 2 mm olduğunu söyledi ama o arkadaşın da rölantide lpg enjeksiyon süresi yüksek gibi..

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Lpg enjeksiyon süresi benzin enjeksiyon süresinin iki katını geçmediği sürece problem yok.
    Mevcut nozuldan büyük nozul çapı bu araçta rolantide vuruntuya neden olacaktır.Artı karışım kontrol dışı hatası verecektir. Doğal olarak arıza ışığı yanacak.

Lovato Smart kitlerde basınç bu şekilde yüksek. Yetkililere sorduğumda nedenini onlarda bilmiyorlardı. Ama bu satandart bütün kitlerde 1.30-1.40 arasında.

3. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    merhaba klavuzu okudum cok faydası oldu ancak enjektörler ile ilgili sorularda şu anki durum uygunmudur sorusuydu aslında
    harita üzerinde söylediğiniz işlemleri yaparak süreleri kontrol edicem sanırım nozulları 2 mm ile değiştirmek gerekecek kalibrasyondan sonra bi süre kullandım eskiye oranla hızlanmasının daha iyi olduğunu farkettim özellikle 3 bin devirden sonra bi düzelme var.
    haritada baz çarpanlarda 25-30 kadar azalma meydana gelmiş normalmidir acaba benim genelde forumda gördüğüm değerler birbirine yakındı haritalarda

4. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    bütün araçların haritası orantılı olacak diye bir kural yok.
    Her markanın kendine özgü çalışma şekli var.

5. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    merhaba bugün ayarlarıma tekrar baktığımda lgd deki benzin süresinin uzadığını gördüm dün 2.90 civarıydı benzin ve lpg örtüşüyordu bugün ise benzinde 2.90 lpg de ise 3.30 lara çıktığını gördüm sanırım fakir karışım oluyor birde ecunun yazılımı eski güncellemek istiyorum programda smart için 596 ve 800 var hangisini yüklemem gerekiyor

6. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    MErhaba,
    en yakın tarihli olanı yükleyebilirsiniz.

7. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Selam,

Rolantide benzin suresini esitlediginiz gibi motoru durdugunuz yerde 1000 1500 2000 2500 gibi devirlerde sabit tutun.. Benzin lpg gecisu yapin.. Benzin suresi degisiyorsa o devirlerdeyken de ayar yapin..

Hatta ayni mantikla yola cikin bos mumkunse hafif egimli farkli farkli yollarda sabit hizla arabayi kullanirken enjeksiyon ayari yapin..

Bu sekilde 2500-3000 devire kadar ayar yaparsaniz sureler kolay kolay degismez

8. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    rölantide iken söylediğiniz ayarları yapacam peki tüm haritayımı seçmeliyim yoksa sabitlediğim devrin altında kalan kısmımı seçmeliyim bu konuda bilgilendirirseniz
    yolda yapılacak ayar içinde tüm viteslerde mi yapmak gerek mesela 2. ve 3. viteste 3000-4000 devire kadar ayarlasak yeterli olurmu teşekkür ederim

9. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Grafikteki noktanin altindaki carpan cizgisine sag tiklayinca bir nokta daha ekliyor.. Sadece o noktayi kaydirin..

Fakat alt devirleri duzelttikten sonra ust devir (yani yuksek enjeksiyon sureleri icin) egriyi uygun sekilde mumkun ise bir miktar zengin olacak sekilde kaydirin..

Ust devirde fakir karisimda kalmak tehlikelidir ve aracin mevcut donanimi ile ust devirdeki karisimi anlayamazsiniz..

O nedenle garantici olup karisimi adaptasyona gore zengin olarak birakmak iyi olur derim.

10. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    merhaba benim sistem lovato sanırım grafik yok veya ben bilmiyorum bizim ayarları haritadan arttırıp azaltıyoruz galiba yüzde şeklinde değerler girerek

11. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Ayni mantik haritada enjeksiyon suresinin bulundugu kutudaki degerleri arttirip azaltacaksiniz..

12. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15

merhaba ecuyu resetledim ve tekrar kalibrasyon yaptım kalibrasyonun sonunda nozull büyük uyarısı verdi resimleride koydum neden nozul büyük uyarısı verdi acaba haritaya müdahelemi gerekir yorumlarsanız sevinirim

13. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    sıfırlamadan sonra bir miktar benzinde kullanmanızda fayda olacaktır.
    Evet çarpanları bayağı düşürmüş program. Verdiği uyarıya uygun tablo çıkmış.
    Nozul çapıyla veya basınçla oynadınız mı?

14. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    dün geceden akü kutup başını söküp sabah ta 5-6 km benzinde kullanındaktan sonra ecuyu resetleyip kalibrasyonu yaptım nozullar ve basınçla oynama yapmadım

15. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Aracın gaz yemesinde, ivmelenmesinde bir sıkıntı var mı?

16. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    nasıl nozzle büyük hatası verir yahu?

benzin süresi 2,9ms iken, lpg süresi 5,2 ms çıkıyor, buna rağmen nozzle büyük olarak gözükmesi garip.

Tam gaz 5500 - 6000 devirde LPG enjeksiyon süresi kaç ms oluyor şu anda?

17. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    aracın ivmelesinde çok büyük bisıkıntı yok gibi ivmelenmesi 2500 devirden sonra gayet iyi daha üst devirlere çıkma şansım olmadı ancak mayçiçek tam gazda enjeksiyon süresine bakmadım ne yapmamı tavsiye edersiniz erken pes etmek üzereyim bu işten:)

18. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    aslında, pes etmelik bir durum yok, arabanın kendi enjeksiyon sistemi, zaten en uygun karşımı sağlayacak şekilde düzeltmeleri yapıyor

yani şu anda, aracın çalışmasında sakin kullanımında bir sıkıntı yoksa zaten olması gerektiği gibi ekonomiktir..

fakat enjeksiyon çarpanının yüksek olması üst devirlerde sıkıntı olabilir, bu sıkıntı nedir, enjektör bütün devir boyunca açık kalır ve buna rağmen gerekli miktarda gazı içeri gönderemez.. karışım fakir olur, motor kötü şekilde yıpranır. Çok tehlikelidir. LPG nin adını kötüleyen bu tip hatalı karışımlarla ömrü biten motorlardır.

anlamak için boş bir yol bul 2 ci viteste 6000- 6500 devire kadar tam gaz kullanıp, lpg enjeksiyon süresine bak..

13-14 ms den fazla değilse uygulama sağlıklıdır, aracı gönül rahatlığıyla kullan..

13-14 ms den fazla ise özellikle 19-20 ms oluyorsa, üst devirlere çıkma, lpg enjeksiyon sürelerinin azaltılması gerekir.

19. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    sayın destek merhaba kalibrasyon sonrası nozul büyük hatası vermişti geçişlerde falan şimdilik bi sorun gözükmüyor bugün tekrar bağlantı yapıp baktım benzin süreleri resimlerdeki gibi uzama veya kısalma söz konusu değil basınçla ve nozul çapıyla oynamada yapmadım bu şekilde kullanmamın bi sakıncası varmı hafta içi regülatör ısı müşürü taktrmaya gidecem ustama muhtemelen şu anki ayarları beğenmeyip değiştirecek eski ayarlarda benzin süresi
    2.90 dan 2.60 a düşüyordu lpg ye geçince. ne yapmamı önerirsiniz hakkınızı helal edin sizide çok rahatsız ediyorum

20. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    değişiklik yok ise araç istediği gibi besleniyor demektir.
    Bu şekilde kalması hem ekonomi hemde araç sağlığı açısından daha isabetli olur.
    Biz işimizi seviyoruz. Her zaman yardımcı olmaya çalışırız.
    Tşk.

Sayfayı Paylaş