Kabloyu ilk defa bağladım ayar durumu nedir!

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Excellent56 tarafından 4 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

1. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    evet sizin aracınızda süreler yüksek, bunlar basıncı yükselterek ayarlayabileceğimiz seviyede değil.

daha köklü bir değişiklik yapmak lazım.

nozzle 2.5 mm, 1.6 hacimli 4 silindirli motorlarda oldukça düşük enjeksiyon sürelerini sağlıyor. nozzle sonrası oluşan lpg süresine göre gerekirse basınca müdahale edilir.

2. Excellent56

Excellent56 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    75
    Anladım ama danıştığım bazı lpgciler olmaz diyor 1.6 motora 2.5 nozzle takılmaz çok büyük diyor ama derdime de çare olmuyorlar :( bugün sabah yine bindim rolantide lpg ye geçince stop etti :(( arabadan çok soğudum

3. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    doğrudur, kendi bilgileri dahilinde birşeyler iddia ediyorlar.

ama bizde forum kullanıcıları olarak, hatırı sayılır sayıda başarılı uygulamaya imza atıyoruz, ve bunu kullanıcılar kendi başarıyor.

biraz övünücem ama bizim aramızda, piyasanın%99 undan daha bilgili (ayar konusunda) arkadaşlarımız var.

2.5 mm nozzle iyi olur, 2.2 de olur ama bu durumda basıncı 2.5 mm ye göre daha fazla arttırmanız gerekir.

önemli olan enjeksiyon sürelerini düşürmek.

o LPG süresi düşecek arkadaş lamı cimi yok :)

4. Excellent56

Beğenilen Mesajları:
    75
    Tamamdır ustam mesaj alınmıştır ;)

5. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    gaza geçmede stop etme konusuna yardımcı olması açısından, genel ayarlar bölümünde gaza geçiş sınır devri sizde şu anda 600 devir.

onu 1200 devir yapın.

1200 yaptığınızda, rölantide dururken gaza geçiş olmaz, gaza basmanız ve devri yükseltmeniz gerekir.

ben kendi aracımda bu şekilde kullanıyorum.

6. Excellent56

Beğenilen Mesajları:
    75
    Bir dipnot hocam bügün motor kapağını söktüm ve regülatörden çıkan gaz hortumu map sensörüne-ordan filtre-enjektörlere gidiyor. Burda bir sorun var mı? Resmini çekmeyi unuttum montajla ilgili sıkıntı var mı diye

7. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    aslında orda minik bir sorun var, regülatörden çıkan gazı ilk önce filtreden geçmeli.

filtreden geçtikten sonra, gaz hortumunun bağlı olduğu sensörden geçmeli.

8. Excellent56

Beğenilen Mesajları:
    75
    Heskese Hayırlı Bayramlar. Gaz basıncının değişkenlik göstermesi normal mi acaba? Mesela araba soğukken başka sıcakken başka olabilir mi? En son basınç 1.0 iken kalibrasyon yapmıştım. Bugün kabloyu bağladım 0.90 larda gördüm. Isınınca 0.95 gördüm. Bu arada en son basınç ve kalibrasyon yaparken sanırım depodaki gaz azalmış durumdaydı bunlar etkiler mi

Birde enjektör tipi seçiminde normal 3 ohm birde 3 ohm ahc seçeneklerden hangisi seçilmeli. Enjektör kütüğü üzerinde ahc ibaresi mevcut. İkisini de denedim lpg enjeksyon süreleri değişiklik gösteriyor. Hangisini seçmem sağlıklı olur acaba?

Son düzenleme: 19 Temmuz 2015

Sayfayı Paylaş