landirenzo ayar sorunu

Konusu 'LANDI RENZO LPG AYARI VE PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve mustafarize tarafından 15 Şubat 2014 başlatılmıştır.

1. mustafarize

mustafarize Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    birde lpg göstergesi hep full gösteriyor onu da bi türlü çözemedim

2. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Enjektor hortumu sokup ic capini olcersen veya ustunde yaziyorsa bana soylersen, 4 tane ici 2 mm olan parca yaptiriyim sana.

Hortumlari kesip araya bu parcalari koyacaksin.

Sonrasinda tekrar kalibrasyon sorunun bitecek.

Bujiye para harcamadan once bunu yapalim istersen?

3. mustafarize

mustafarize Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    bak bu aklıma hiç gelmedi buradaki tornacılarda yapabilir sanırım fikir için teşekkürler bu hafta bu işi hallederim inşallah teşekkürler zahmet olmasın dediğini anladım ben halledeceğim

4. mustafarize

mustafarize Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    bi sorum daha olacak kalibrasyon yaparken benim benzin enjektör milisaniyesi sabit kalmıyor devamlı değişiyor. sizde de böyle bir durum oluyor mu. yine bu durum acaba nozullarla mı alakalı acaba

5. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Torna tezgahi olan herkes yapar cok cok basit bi parca olacak.

Senin nozzle lar cok buyuk ve basinci daha fazla dusuremedigin icin benzij enjektor suresi cok dusuyor.

2 mm nozzle a gecinde bu problem ortadan kalkacak.

6. mustafarize

mustafarize Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba bir ustadan yardım istiyorum. aracım 2006 corolla 1.6 motor. landirenzo omegas takılı(2009 da takıldı) araçtaki problemlerden dolayı( rolanti düzensizliği vuruntu vs.) kablo sistemini söküp araştırma yaptım. lpg ecusundaki 42 nolu kahverengi devir sinyali ucu ne bobinden ne de motorun başka bir yerinden alınmış. kabloyu takip ettim aracın içine gidiyor. heralde gösterge paneline gidiyor bu kahverengi uç. aracın içindeki devir göstergesinden devir sinyali almak gibi bir uygulama var mıdır. yoksa nereden alınması gerek. saygılar.

7. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Sizin araciniz mi bu?

8. mustafarize

mustafarize Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    evet benim aracım

9. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Nozzle a cozum buldunuz mu?

10. mustafarize

mustafarize Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    nozzle konusunu araştırdım bizim landirenzoda nozzle ölçüsü önemli değil. nozlee yerine 3 farklı küçük orta büyük enjektör takıyolar arabaya

11. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    o kısmı biliyorum ama sizin şu anda takılı olan enjektörünüz arabanıza uygun mu acaba? yayınladığınız ekran görüntüleri uygun olmadığını gösteriyor sanki.

12. mustafarize

mustafarize Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    evet dediğinizi anladım enjektör kapakları baştan beri yok belkide dediğiniz gibidir. siyah kapaklı olamsı lazım takıldığından beri yok kapaklar belkide küçük enjektör taktılar enjektörleri söküp bakmam lazım şimdi.

13. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    aksine enjektörler büyük, bu nedenle hortum kesitini daraltmayı öneriyoruz

enjektörün büyük olduğunu aşağıdaki iki resim söylüyor bize:

benzin enjeksiyon süreniz lpg ye geçince 2.64 ten, 2.14 e düşmüş, bunun anlamı karışım zengin, aracın kendi beyni bunu düzeltmeye çalışıyor. lpg enjeksiyon süresi 1.97 ms, bu çok düşük bir süre. Bu oldukça düşük süreye rağmen karışım hala zengin kalıyor ve aracın kendi beyni de süreyi düşürüyor..

(burda hemen bir soru soruyorum: lpg ye geçtiğinizde rölantide lambda değeri 0,78 de sabit kalıp sürekli kırmızı yanıyormu? eğer öyle ise, karışımın zengin olduğunun bir diğer göstergesi de budur. benzinde çalışıyorken, lambda değeri ne oluyorsa , lpg de çalışırken aynısı olması lazım)

bunun tek anlamı var: enjektör büyük.

çözüm nedir? hortum kesitini küçülterek, geçen gazın miktarını azaltmak.

bunu yaparak iki ana hedefe ulaşmaya çalışıyoruz:

1.cisi benzin enjeksiyon süresinin değişmemesini sağlamak (yani uygun yakıt karışımı sağlamak)
    2.cisi üst devirlerde motorun ihtiyaç duyduğu yakıtı motora göndermek.

bunun için nozzle sistemleri referans alıp, 1.6 litre motor için , delik çapı 2 mm olan basi parça yaptırıp, bunun enjektörden manifoldlara giden hortumlara monte etmek. bu şekilde enjektör büyük olsa dahi, sistemin kesitini 2 mm çapına daraltarak motora uygun yakıt sistemini kurmuş olacağız.

dediğim parçaları yaptırın, beraber ayarı yapalım, sorunlara elveda diyeceksiniz, belki bir daha ayar yapmaya bile ihtiyaç duymayacaksınız..

14. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    maycicek landi renzolarda nozul yok diye biliyorum. enjektörü büyük olabilir enjektör ideal ve 1.6 motora uygunsa lpg regülatör gaz basıncı düşürülerek kalibrasyon yenilemek gerekebilir.

15. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Uygun mu sence? 2 ms de calisiyor.. Ve basinc en dusuk seviyesinde.. Bu konu yeni degil onceki sayfalari okursaniz konusulan detaylar var mesajlarda..

Nozzle olmadigini sayfalardir konusuyoruz, enjektor buyuk oldugundan kucuk enjektor gibi pahali masrafli bir islem yerine ortasi 2 mm delik olan parca yaptirip enjektortor hortumuna takilacak. Basincta uygun degere ayarlanacak.

Tornaci 30 dk da yapar o parcalari parada tutmaz..

16. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    Haritayı dikkatlice inceledim regülatör basıncı normal seviyesinde. Aynen dediğin gibi enjektörler büyük takılmış. Arkadaşın aracının gücüne göre enjektör taktırması gerekli ya da senin önerdiğin taktikle sorununu en masrafsız şekilde halledecktir.:rolleyes:

Sayfayı Paylaş