Linea 1.4 turbo - jet araca destro kit takılmış

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve t_jet_çi tarafından 11 Mart 2014 başlatılmıştır.

1. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Benim kullandığım cihazlarda genellikle otomatik olarak yanlış port seçilmesi hataya neden oluyor. Ben VagCom kullanıyorum ve eğer bağlantı kurulamazsa manuel olarak port atarım ve genellikle düzelir. Bir de benim yazılımda cevap bekleme süresini uzatma diye bir seçenek var. Onu seçtiğimde de düzeldiği olur. Sizinkinde de böyle imkanlar varsa işinize yarayabilir diye paylaşmak istedim.

2. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Hocam ne yaptıysam bağlayamadım.Bugün o cd deki programlarlada uğraştım.Benim asıl problemim FİATECUSCAN programıyla bağlanamamam. Aceba kablolu versiyonuyla bağlanmak daha mı kolay? fikir verirseniz sevinirim...

3. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Cd dekiler calistimi?

Eger oyle ise onlarda is gorur onlarda sft lft ve oxygen sensor degerleri vardir..

4. turcoagent

turcoagent Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba,
    programla bağlan deyince "3 pinli bağlantı devam etmek için y basın" diyor.
    y ye basıyorum ecu ile bağlantı zaman aşımına uğradı diyor.
    neyi yanlış yapıyırum acaba?

5. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Hocam çalışmadı hiçbiri.İade edip kablolu versiyonunu alacam.Bu fiatecuscan ile % 100 uyumlu bir cihaz öneriniz var mı?

6. turcoagent

turcoagent Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    ya bu fiata bağlanmak ne zormuş :(
    Yurtdışı sitelerde de araştırma yaptım. çok fazla bağlantı problemi yaşayan insan var.
    burda olması gereken port ayarları nedir peki?
    bu ayarlar ile ilgili problem olabilir

7. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Hocam bu mini cihaz fiatecuscan ile kesin olarak bağlanmıyor.Bazı italyan forum sitelerinde bu konu tartışılmış. Onun için ben iade edip kablolu alacam...

8. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    FiatEcuscan ile daha önce Marea'lara bağlandık biz böyle sorun çıkarmamıştı.

9. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Bende mavi seffaf renkli elm327 mini bluetooth kullaniyorum yahu :) hatta cok sayida lineaci arkadas icinde getirttim yurtdisindan..

Cihazda sorun olabilir.. Baska aracla deneyin dememin sebebi bu..

Bide fiat ecu scan ayarindaki port ayarlarina bi goz atin.. Bluetooth cihazin portuyla ayni olmasi icin bi ayar yapiliyirdu galiba :)

bu arada cihazlar sadece basit arayuz araclari esas onemli olan programin protokol desteginin araca uygun olmasi..

Fiat ecu scan elm327 cihaz destekli..

10. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Oncelikle bluetooth menusunden cihazin portuna bakin sonra program ayarlarindaki port no ya bi bakin derim..

11. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    3 pinli bağlantı Fiat'ın OBD2 öncesindeki kullandığı soketin adıdır. Benim araba 3 pinli fiat soketi kullanır mesela. Programda bunu seçecek yada devre dışı bırakacak bir seçenek görün müyor mu?

12. turcoagent

turcoagent Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba,
    Bugün yurtdışı sitelerini incelerken bir ürün buldum. Fiat ecu lar için
    boyle birşey buldum. Fiat ecuların sarı bağlantılarını Elm bihazları ile çalışır hale getiriyormuş. Bilginiz var mı?

13. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    dostum elm327 çalışıyor hali hazırda, bende 1.6 dizel linea var..

bu kablo ile abs ve airbag beynine bağlantı yapmak için gerekiyor..

14. turcoagent

turcoagent Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    ozaman sadece benim ayar problemim var. port ayarları vs nasıl olmalı

15. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Bugün bu cihazın siparişini verdim.Satıcı FİATECUSCAN ın full versiyonunuda gönderecek.Bu seferde bağlanmazsa arabayı satacam :D

16. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Elm 327 cihazı ile scanMaster programını kullanarak bağlandım.Kısa süreli yakıt kesme ve uzun süreli yakıt kesme oranlarına baktım.Sanırım bunlar ltft ve stft değerleri oluyor.
    Kısa süreli yakıt kesme oranı: rölantide % 3-4 civarı fakat gaza yüklenince % -20 lere kadar düşüyor.Bu oran hem lpg de hemde benzinde aynı şekilde.
    Uzun süreli yakıt kesme oranı ise % 25 civarında sabit kalıyor. Bunlar tam olarak neyi ifade ediyor ? Ayarlarda bir sorun varmı sizce?

17. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Sevindim vallahi ideal ayari yapabileceksiniz artik.

Gelelim ayar kismina
    Uzun sureli yakit kesme sifirda olmasi lazim. Sizde %25 gozukuyor yani arac beyni yakiti arttirmak icin mudahalede bulunmus. Bunu duzeltmek gerekiyor.

Fiat ecuscan kullanarak beyni resetleyip lpg de trimlere yakit kesmelere bakin. Benzinde sifir olacaklar.

Daha sonra lpg ye gecin.

İlk once rolantide yakit kesmeleri sifirlayacak sekilde noktalari asagi yukari kaydirin, daha sonrada yolda gazi farkli oranlarda basarak lpg programindaki egriyi ayarlayarak yakit kesmeleri sifirlayacak sekilde lpgde ayarini yapin

Bu sekilde bozulmayacak lpg ayari yapmis olacaksin..

18. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    nasıl restliyoruz beyni hocam?

19. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    programda menüsü vardı diye hatırlıyorum ama tam nerde hatırlayamadım..

kısa yoldan, akü kutup başını söküp 5 dk beklerseniz gene aracın kendi ecusu resetlenir.

teyp orjinalse, şifrenizin olduğuna emin olun, akü sökülünce, şifre sorar genelde araçlar.

daha sonrasında obd cihazını açıp yakıt trimlerine bakarsınız..

20. t_jet_çi

t_jet_çi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Yaklaşık 5 aydır bu lpg ayar işiyle uğraşıyorum.Şunu anladım ki turbo lu araçlarda ayar işi büyük sıkıntı.Ya her şey iyi hızlanması falan sorun yok.Fakat yüke bindiği zaman gaza yüklenip turbo çubukları tam fullendiğinde gaz pedalına dahada yüklendiğimde araç silkeleme yapıyor.Bunu bir türlü çözemedim.Neden olabilir ki?Fakat şunu anladım ki alt devirlere dokunmadan üst devirleri fakirleştirdikçe silkme azaldı ve turbonun tam doldurması gaz pedalının alt noktalarına kaydı.Bu parametreler arasında bir ilişki varmı bilmiyorum.Kafam bu ayar işlerinden allak bullak oldu.Artı bir ustaya götürüp ayar yaptırmayı denedim.Adam ayar programını açıp otomatik kalibrasyonu başlattığı anda bırak deyip borcumu ödeyip çıktım.Yani ayardan anlayan usta yok gibi...Çözersem ben çözecem, çözemezsem satacam...

Sayfayı Paylaş