LOVATO LPG MOTOR SOĞUKKEN İLK ÇALIŞTIRMADA TEKLEME

Konusu 'LOVATO LPG AYARI VE LOVATO LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve jemici tarafından 20 Nisan 2017 başlatılmıştır.

1. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bu hususta artık öğrendiğim kadarıyla tamir işine kimse yönelmiyor , regülatörü de illa lovato almanız şart değil . Regülatör elektronik bir parça değil , her marka bir diğerinin işini görebiliyor bu hususta .

2. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Üstat nargile içer gibi hüüüüppp hüpppppp çeksek olmaz mı :)

3. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    :eek::eek::eek::D

4. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Piknik tüpünün kafasını bağlayıp çayda demleyebiliriz , gaz israf olmasın :)

powerkırk3 bunu beğendi.
  5. jemici

jemici New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    Günaydın, akşam vakum hortumunu çıkardım. Sabah hortum çıkık vaziyette motoru çalıştırdım. Motor tek marşta sarsıntılı bir şekilde çalışmaya başladı. Sonra kaputu açıp vakum hortumunu yerine takınca motor normale döndü.
    Pek bir şey anlamadım bu işten :)

6. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    araci bugun kullandiniz, yarin sabah takili halde tekrar deneyin. muhtemelen regulator gaz birakiyor. hayirlisi der, nerede birak orada trak yaparsiniz :)

jemici ve elkmuh bunu beğendi.
  7. jemici

jemici New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    Geçtiğimiz Cumartesi günü Lovato bayisine gidip durumu anlattım. Regülatörü ve enjektörleri kontrol ettirdim. Yardımcı olan kişi regülatörde bir sorun olmadığını ve şimdiye kadar Lovato' da regülatör sorunu ile hiç karşılaşmadığını belirtti.
    Lpg ayarını kontrol etti ve regülatör basıncının yüksek olduğunu belirtip basıncı azalttığını söyledi. Ayrıca tornavida ile regülatörün üzerinde bir ayar yaptı.
    O günden bu yana motor soğukken tek marşta çalışıyor ve motor boğulmuyor. Fakat devir göstergesinde marşa basıp motor çalıştığında küçük de olsa bir oynama var. Önce devir yüksek sonra yavaşça azalıyor. Ben mi kuruntu yapıyorum anlamadım.

8. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    kuruntu yapiyorsun.

jemici bunu beğendi.
  9. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Evet kuruntu yapıyorsun .
    Soguk motorda devir isindikca duser. Sicak motorda kırmızı ışığa frenle dururken yavaşça yükselir sonra düşer..

jemici bunu beğendi.
  10. jemici

jemici New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    Şimdi aklıma geldi yazmayı unutmuşum, belki forumu takip edenlere yardımcı olur. Lpg ayarı yaparken ekranda silindirler arası geçiş yazan alt kısımda bir bölüm vardı, usta orayı kaldırarak buna gerek yok dedi. Belki yaşadığım sorunun nedenlerinden biri de budur.
    Herkese yardımları için teşekkür ederim.

powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş