LPG AYARI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve runner tarafından 2 Mart 2011 başlatılmıştır.

1. runner

runner Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba diğer değerleri nasıl yapmam gereken başka ayar veya dikkat etmem gereken hususlar var mı?

2. MSC Elektronik

MSC Elektronik Administrator

Beğenilen Mesajları:
    72
    İlk mesajdaki hususlara dikkat etmeniz yeterli. İlave olarak depodaki gaz miktarı çeyreğin altında olmasın.

3. runner

runner Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    iyi günler 1.5 nozzle ucunu taktım benzin enjeksiyon zamanı ve gaz enjeksiyon zamanını bir türlü eşitleyemedim. bilmiyorum ama siz daha iyibilirsiniz atiker müşteri hizmetlerini aramıştım safe fast yazılımı için 1.4 motorlu araçlar 1.8 nozzle takılması gerektiğini söyledi. 1.8 taktığımdad araç fazla yakıyo bana 1.5 nozzle için ayarlarını nasıl yapmam gerektiği hususunda yardımcı olurmusunuz illaki bunun ince ayarı vardır bende sizde biliyorsunuz programı kullanmaya yeni başladım sizden bu konuda yardım istiyorum. lütfen bana yardım eder misiniz?

4. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, gaz enjeksiyon süreleri benzin enjeksiyon süreleri ile eşitlenmez.

Araç benzinde çalışırken rölanti benzin enjeksiyon süreniz 3.8 ms ise araç gaza geçtiğinde yine benzin enjeksiyon süreniz 3.8 ms +/-%5 olmalı. Bu şekilde aracı bir süre kullanıp SFT değeri kontrol edilir. Benzin SFT değerinden fazla yada az ise map sayfası rölanti hariç taranarak % olarak fark kadar düzeltme yapılır.

Gaz enjeksiyon süreleri tamamen ayrı bir durum. Gaz enjeksiyon süreleri benzin enjeksiyon sürelerinin 2 katından fazla olmasın. Volvo, honda gibi araçlarda benzin enjeksiyon süreleri çok kısa olduğu için büyük nozul kullanılır. Sizin aracınızın enjeksiyon süresi yüksek, 1.5mm nozul ve 1bar regülatör basıncı aracınız için uygundur.

Mümkünse rölantide araç gazda çalışırken çekilmiş bir ekran görüntüsü ekleyin.

5. runner

runner Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba otomatik kalibrasyonu yaptıktan sonra hiçbir ayarında değişiklik yapmadan aracı bir süre kullanacağım ve daha sonrada SFT değerine bakacağım map1 dende pembe renklilerin haricinde beyaz olanların tamamı taranacak ve ona göre ayar yapılacak SFT değerine nereden kontrol edebilirim.

6. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, alan tarandıktan sonra "Enter" 'a basarak çıkan pencereden "Yüzde" seçeneğini seçerek değer girebilirsiniz. %5 arttırmak için 5, düşürmek için -5 yazıp onaylayabilirsiniz.

7. runner

runner Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba resimleri çektim fakat nasıl yükleyeceğim buraya onu bilmiyorum resimlerdeki bilgilere göre benzin enjeksiyon zamanı 2,40 ms ile 2,46ms gaz basıncı 1,04 ve 1,05 bar enjektör nozzle uçları 1.5 mm devir 831pm regülatör sıcaklığı 77 derece map 0,25 ile 0,26 bar

8. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, çektiğiniz resimleri destek@mscsi.net adresine mail ile yollarmısınız.

9. runner

runner Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba görüntüleri gönderdim.otomatik kalibrasyon bittikten sonra map1 de hiçbir oynama yapmadan gaz basıncı 1.08 bar oluyordu map1 den değerleri değiştirerek 1.04 ve 1.05 kadar düşürdüm bazende 1.06 çıktığı oluyordu

10. runner

runner Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba otomatik kalibrasyon yaptıktan sonra map 1 de herhangi bir değişiklik yapmadan benzin enjeksiyon süresi 2.70 ms ve üzerinde idi gaz bar basıncıda 1.08 bardaydı map1 de değişiklik yaparak benzin enjeksiyon süresini 2,40 ve üzerine çıkıyo gaz bar basıncıda 1.04,1.05 ve 1.06 arasında gidip geliyo çektiğim fotoğraflar map1 değişiklik yaparak çektiğim fotoğraflardır yapmam gerekn ayarlar nelerdir onun hakkında bilgi verirseniz sevinirim

11. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, benzin enjeksiyon süreniz azalmış, bu gazın fazla enjeksiyonundan kaynaklanır. Regülatör basıncınız normal olduğundan map sayfanızda hata olabilir. Map değerlerini resetleyip tekrar otomatik kalibrasyon yaptırın.

12. runner

runner Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba bu işlemlei yaparken tekrar arabanın akü kutup başını söküp ilk önce anlattığınız işlemleri yapmama gerek varmı?regülatör basıncının ayar vidasıyla yapmam gereken bir işlem varmı artırıp azaltma gibi regülatör basıncı kaça kadar normal değerdir?

13. runner

runner Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba gaz basıncını düşürdükten sonra tekrar kalibrasyon yapmaya gerek var mı?sizi sorularımla sıktıysam özür dilerim

14. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, regülatör basıncınız normal, dediğim gibi map sayfasını reset'leyip tekrar kalibrasyon yaptırın. Regülatör basınç değişikliğinde tekrar kalibrasyon yapılır.

15. runner

runner Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba kalibrasyon hakkında sizinde yardımlarınızla az çok bilgi sahibi oldum yaptığınız yardımlar için çok teşekkür ederim iyi günler dilerim.

16. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Rica ederiz.

17. handsome1975

handsome1975 New Member

Beğenilen Mesajları:
    3
    atiker hk.

Merhaba Administrator,

Benim aracım 2001 ford focus ghia otomatik. bundan 2 ay önce atiker safe fast sistemi taktırdım aracıma.
    yakıt olarak km'ye 280-315 arası yakmaktadır. bu sizce normal midir.
    birde lpg yakıt göstergem hiçbirzaman düzenli çalışmadı (simit tank takılı)
    sizlerden bu konuda öneri ve görüşlerinizi almak isterim
    saygılarımla,

18. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, yakıt tüketiminizi litre bazında verirseniz daha sağlıklı bilgi verebiliriz.

Benzin tüketiminizin %10-15 fazlası LPG tüketiyorsanız montajınız ve ayarlarınız idealdir diyebiliriz.

Yakıt göstergesiniz yazılımdan ayarlayabilirsiniz. Bunun en pratik ve etkili yolu;

* Deponuzdaki LPG'yi tamamen bitirmeniz gerekir, değer değiştirme işlemini dolum istasyonunda yapmanız önerilir.
    * Deponuz toplamda 40 litrelik yakıt alıyorsa ilk olarak 10 litre yakıt alıp programdan 1 numaralı led yana kadar değer değiştiriyorsunuz. Diğer led'ler içinde her seferinde 10 litre yakıt alarak ilgili led yanana kadar değer değiştiriyrsunuz. 4 aşamada ayarınız %90 doğrulukta tamam.

19. handsome1975

handsome1975 New Member

Beğenilen Mesajları:
    3

benim elimde atiker safe fast yazılımı yok. bu dediğinizi nasıl yapabilirim.?

yakıt konusuna gelince lpg ile 7,5-km'ye 1 litre yakıyor. benzinde ise 8,5-km'ye 1 litre yakıyor

20. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, bağlantı yapabilmeniz için kablo almanız gerekir.

Tüketiminiz LPG ile 100 km 'de 13,3 litre, benzin ile 11,76 litre.

Burada %12 gibi bir oran var, yani montaj ve ayarınız iyi durumda. Fazla yakıt şikayetiniz kullanım tarzınız, kullandığınız trafiğin yoğunlu ve aracınızın bakımları ile alakalı olabilir. LPG sisteminizle ilgili bir sıkıntı görünmüyor.

Sayfayı Paylaş