LPG AYARI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve runner tarafından 2 Mart 2011 başlatılmıştır.

1. tatarsedat

tatarsedat New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba trserkan06 arkadaşımızın yazdığı gibi 3000 devirden sonra fazla yakmayı engelleyecek veya azaltacak bi arayr varmı acaba.
    ben ş dışı kullanıyorum varsa çok işimize yarar.

2. recomeco

recomeco New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhabalar Honda civic 2009 otomatik 1.6 aracımda safefast sistem var.Map 2 ayarlarını +35 e getirdiğimde aracın enrandaki yakıt göztergesi 100-110 km hızla giderken 100 km de 4.8-5.0 litre yakıt yaktığını gösteriyor.Fakat gerçekte 100 km de 8 litre gaz yakıyorum.Gayette memnununm.Bende uğraşa uğraşa epey işi ilerlettim.Nelermi yaptım:
    1.İlk çalıştırma benzinden gaza geçme süresini 5 sn ayarladım
    2.Gazgan benzine geçişısısını 20 dereceye çektim.Sisstem daha azına izin vermiytor zaten.Şimdi mevsim kış defalarca denedim titreme yapmadan gayet normal 20 derecede lpg ye geçiyor.
    3.MAP2 Ayarlarıyla oynadım +35 e getirdim.
    4.Ustanın ayarını kendi yaptığım değişik ayarları kaydediyorum dilediğim zaman dilediğim ayara geçebiliyorum.
    ÇÖZEMEDİĞİM HUSUS:
    MAP2 ayarları için ideal olanı nedir?-50 ile +50 arasında ideal ayar ne olmalı.-50 ye doğru getirdikçe benzin ve lpg enjeksiyon zamanları biribirine yaklaşıyor.+ 50 ye doğru ayarı götürdüğümdede tersi oluyor.Bu işi bilen bir profesyonel yardımcı olursa çok sevinirim.
    Buraya kadar herşey normal

3. erdinç

erdinç New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Öncelikle herkese merhaba,
    10 ay önce safefast sistemi 2005 1.4 jazz marka aracıma taktırmıştım. 1000km sonra ayar için gelmemi söylediler. Aracımda hiçibir zaman 20kr'un üzerinde lpg tüketimi çıkmadığı için,başka problem olmadığı için, geçen ay yaklaşık 16.500km sonra montaj yapan yere gittim. :) Önce filitreyi değiştirdiler, tertemizdi. Sürekli aynı marka lpg istasyonunu kullanıyorum. 16500 km'nin 3000km şehir dışı yolda kullanılmıştır. Toplam yolu benzinde ve lpg'de kullandığım süreleri toplayıp, böldüğümde ortalama hızım 38,5km/h çıktı.
    Önceki 2000cc OT aracım olsaydı herhalde ortalama hızım hemen hemen aynı olur fakat yakıt tüketimim yüksek olurdu.

Sözleri uzatmadan, öğrencilerime pratik olarak birşeyler anlatmak için bağlantı kablosunu aldım. Gösterdikleri ilgi ve ileride alacağım destek için firma yetkilelerine teşekkür ederim.

Dün akşam okulda bir-iki deneme yaptım. Ekleyebilirsem ekran görüntülerini yorumlarınızı bekliyorum.

4. erdinç

erdinç New Member

Beğenilen Mesajları:
    0

Moderatör tarafından son düzenleme: 21 Ocak 2012
  5. MSC Elektronik

MSC Elektronik Administrator

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, gaz sıcaklık sensörünüz regülatör ısısı ile paralel ilerliyor, bağlantısında hata var.

Moderatör tarafından son düzenleme: 21 Ocak 2012
  6. tatarsedat

tatarsedat New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    yrdımınızı bekliyorum

mesajı attım ama bi cevap gelmedi dediğim gibi bi ayar varmı acaba?

7. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, haritadan 3000 devir sonrası süreleri fakirleştirebilirsiniz ancak tavsiye etmiyoruz. Fakir karışım üst kapak elamanlarına ciddi zarar verir.

8. ankefsane

ankefsane Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    bu nozul nasıl bir şey fotografını paylaşa bilirmisiniz 98 toyoto corrolların(1.6 xei(ae101)) neresinde acaba

9. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba.
    Enjektör gaz çıkışlarını control amaçlı kullanılan aparatlardır.

10. makilli

makilli New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    İyi günler ben de 2000 model 2000 motor atiker safefast lpg sistemine sahip avensis aracım için kablo almak istiyorum.Kabloyla beraber programıda gönderiyormusunuz. Yani başka birşeye ihtiyacım olmayacak sanırım. Bir de hangi siteden alabiliyoruz. Ankaraya ne kadar sürede ulaşır.

11. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, linkten alım yapabilirsiniz.
    Yarın elinizde olur.

http://www.sanalpazar.com/urunalin__selmscsidestek

12. arnesto06

arnesto06 Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    merhaba bugun sızın dedıgınız gıbı kalıbrasyon yapmaya calıstım olmadı neden motor yuksek devırde kalıbrasyon yapamazsınız uyarısı verdı neden acaba ?:mad:

13. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, bobin seçeneğini yanlış seçtiyseniz LPG ecu'su hatalı motor devri okur.

14. arnesto06

arnesto06 Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    teşekkürler cevabınız ıcın bırde sunu ogrenmek ıstıyorum çift bobinimiseçiyorum aslında arabanın bobini tek neden çifti secmek zorundayım tek oldugunda kalıbraston yapmıyor arabam peugeot 307 sw otomatik 1.6 bukonuda aydınlatırsanız memnun kalırım.teşekkürler

Merhaba
    Devir çarpanı ile alakalı bir durum bu.
    Aracınızda yekpare iki bobin olabilir.

15. arnesto06

arnesto06 Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    iki parca olmadıgına eminim cunku yeni degiştirdim

16. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    İki parça var demiyorum.
    İki bobin varmış gibi çalışan sistem vardır.
    Tek parça olması bu gerçeği değiştirmez.

17. arnesto06

arnesto06 Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    tamam ozaman ben okadar anlamam elbette neyse bakıcaz ama dedigim gibi devır yuksek uyarısı aldım sorun nerede acaba anlamadım gıttı:(

18. bythe

bythe New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhabalar Yetki Verdiniz ama ben girip kılavuzlara bakmak istediğimde alttaki uyarıyı alıyorum.
    İlgilenirseniz çok sevinirim.(Zavolinin kılavuzuna bakmak istiyorum)

"bythe, Sizin bu Sayfaya giriş yetkiniz bulunmuyor. Aşağıdaki sebeplerden birinin rolü olabilir:

Başka bir Üyenin yazmış olduğu Mesajı değiştirmek yada Yönetici Panelini kullanmak istiyorsunuz.
    Mesaj yazmak istediyseniz eğer Üyeliğiniz yasaklanmış yada Üyeliğinizin aktifleştirilmesi gerekebilir."

19. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba
    Zavoli türkçe klavuzu mevcut değil.
    Aynı şekilde AEB yazılımı olan ve türkçe Lovato klavuzu tarafımızdan e-mail adresinize gönderilmiştir.

20. tatarsedat

tatarsedat New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba
    nozle ölçümü bölümünde çok büyük doğru çok küçük bölümleri bulunmakta bu bölümlerden ayar hangi bölgede iken takıt en az seviyede olur acaba.

Sayfayı Paylaş