Lpg Bujisi Kullanılmalı mı? Ngk , Bosch

Konusu 'LOVATO LPG AYARI VE LOVATO LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Barış b tarafından 4 Ekim 2017 başlatılmıştır.

1. zcustun

zcustun LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ngk lpg bujisini ben de almayı düşünüyorum çünkü gazda 100000km ömür veriyor. Ekstra bir performans beklemeyin kesinlikle ama uzun kullanım ömrü olacağı ve bobine binen yükü azaltacağı için mantıklı geliyor bana.

cafer ve x-calibur bunu beğendi.
  2. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    forumdaşin dedigi gibi bujide tirnak araligi onemli. Bircogumuzun kerkinme b*k pusur ivir ziviri bile bu bujiden kaynaklaniyor olabilir. Degistik der es geceriz, ucuz parca deriz ama bujinin aslinda ne kadar kapsamli bir zimbirti oldugunu bilmeyiz. Buji denilen zimbirti aslinda epey degisik ve kapsmli bir zimbirti. Kisacasi sanayiye gittiginizde "yaaauuvvvvv bu orijinali bunun" dedikleri gibi bir şey değil.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

powerkırk3 bunu beğendi.
  3. Excellent56

Excellent56 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    75
    Benim araç orjinal bujiler ngk 3 tırnaklı. Son bakımda bosch tek tırnaklı lpg bujisi kullandım ama şuana kadar kayda değer bir fark göremedim ne yakıt nede çekişte

x-calibur, leoncu ve powerkırk3 bunu beğendi.
  4. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Aracın orjinal bujisini kullanmak en doğrusu bence.

leoncu, x-calibur ve powerkırk3 bunu beğendi.
  5. Excellent56

Excellent56 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    75
    Bazılarına göre lpg nin yanma ısısı karakteristiği farklı o yüzden lpg bujisi kullanılmalı deniyor ve mantıklı. O yüzden taktırdım ama hiçbir fark göremedim. Anladımki tamamen para tuzağı çünkü çok daha pahalı. Belki ufak tefek etkisi vardır ama standart bir kullanıcı farkedemez diye düşünüyorum

leoncu ve powerkırk3 bunu beğendi.
  6. symbol

symbol LPG-C04a Pro Brc Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    969
    Yanma ısısından yade tutuşması biraz daha zor benzine göre oktan değeri yüksek olduğundan [emoji106]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

powerkırk3 bunu beğendi.
  7. ertan

ertan LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    40
    platin maddesi dogada ısıya en dayanıklı metaldir.iridyumda bu metalden uretiliyor.dolaysiyla lpg nin açığa çıkardığı ısıya standart bujiden iki kat daha dayanıklıdır.ince yapısı ve iletkenliği daha iyi geçirmesi ateşleme bobinlerinin yukunu azaltmasını sağladığından benim asıl tercihim oldu.tek tırnaklı olması kıvılcımı lpg nin yanma karakterine daha uyumlu hale getirdiği ve alt devirlerde daha canlı oldugu soylensede ben cok bisey farketmedim.
    kısacası lpg bujisi daha dayanikli ve uzun ömürlü.ama iki kat daha pahalı.
    standart buji lpgli kullanimda kısa ömürlü ama daha ucuz.

powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş