Lpg Isı Sensörü

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve beyazit60 tarafından 3 Nisan 2012 başlatılmıştır.

1. mcvolume

mcvolume New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Arkadaş enjektörleri söküp temizledim sadece bir tanesi biraz fazla kirliydi hazır sökmüş iken hortumlar biraz fazla uzundu onlarıda kısalttım arabanın gaz tepkisi biraz daha arttı, titreme hissedilir şekilde düştü, lpg ısı ve basınç sensörü ise enjektör takozunun istündeki 4 pinli kablo ile kontrol ediliyor bunuda çözmüş oldum, kalite gerçekten kendini belli ediyor enjektörlerin toplam ağırlığı neredeyse yarım kilonun üstündeydi şaşırdım,

2. soman

soman Active Member

Beğenilen Mesajları:
    66
    Merhaba
    Aracımda BMDGAS kit mevcut. Enjektörleri arızalanınca Aldesa marka enjektörlerle değişti. Eskiden su ve gaz olmak üzere iki sıcaklık sensörü varken yeni enjektörlerle gaz sensörü takılmamış. Sadece motor suyu sıcaklığına göre lpg ayarlanıyor. Bu durum bir sıkıntı yaratır mı? Gaz sensörü takılmalı mı?

3. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    her iki sensörün işlevi farklıdır.
    Lpg ısı sensörü yakıt yoğunluğu bilgisini ecu'ya gönderir.
    Bazı sistemlerde takılı olmaz ise lpg'de çalışmaz araç .
    Taktırmanızda fayda var.

4. soman

soman Active Member

Beğenilen Mesajları:
    66
    Peki ısı sensörünü nereden temin edebilirim. Enjektörlerim Aldesa marka. İptal edilen gaz ısı sensörü kablosu boşta. Önceden ucunda müşür vardı. Değişen enjektörlere takılı idi. Müşürü siz de var mı?

5. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    Bmd servislerini internetten araştırıp bulunduğunuz şehirde olup, olmadığına bakabilirsiniz.
    Dağıtıcıya ulaşıp kargo ile de isteyebilirsiniz.
    Bizde mevcut değil.

6. soman

soman Active Member

Beğenilen Mesajları:
    66
    BMD faaliyetlerine son verdi maalesef. Yedek parça ve servis desteği sıkıntılı. Bunun için bozulan enjektörlerinin yerine Aldesa enjektörler takıldı. Aldesa enjektör kütüğünün üstünde 2 adet vida yuvası var. Bu yuvalara sensör takılabilir sanırım?

7. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Sensörünüz var ise her hangi bir tornacı yer olmasa bile açıp montaj yapabilir.

8. serdar20

serdar20 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba ısı degerlerinin ikiside aynı gösteriyor enjektörlere gelen hortumun üzerinde kabloları kesilmiş bir parça var ecu soketlrinden birtanesinde iki adet kablo kesik buna göre gaz ısı sensörünü kendim baglayabilirmiyim.

Sayfayı Paylaş