LPG REGÜLATÖRÜ BAĞLANTI ŞEKLİ SERİ - PARALEL

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Cliosymbol tarafından 28 Mayıs 2017 başlatılmıştır.

1. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Olsa dükkan senin :)

Cliosymbol bunu beğendi.
  2. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761

radyatorde, otesinde, berisinde, borusunda fan musuru yok, eminsin yani? hararet musurunden mi aliyormus fan degeri? buyuk sacmalikmis. :rolleyes: hararet musuru, puskurtme vs. diger isini nasil yapiyor ki? :rolleyes:

3. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bu söylediğini hiç anlamadım . Aracın bütün elektrik planları var bende . Onda fan müşürü diye bir müşür malesef gözükmüyor . Genede bir de fanın kablolarını takip edeceğim bakalım , belkide bendeki planlar yanlıştır.

4. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    araclarda genelde bir hararet, bir de isi musuru olur. adlari sensor, musur vs. farkli olabilir. bunlar biliyorsunuz blokta oluyor. bunlardan biri gostergenindir. digeriyse motordaki yakit puskurtme vb. isler icin sinyal yollar. turkce meali, motor su sicaklikta, yakiti soyle yolla gibi seyler soyler beyne. bu bozuksa, atiyorum sen calistirirken motoru 90 derecede algiliyorsa o arabayi calistiramayabiliyorsun bile. ya da sogukken bir sey yoktur, gidersin benzin almaya benzinlikte durursun, motor sittin sene calismaz. gibi.
    benim basima geldi oradan biliyorum. :)
    ki sen tek hararet musurunden bahsediyorsun.
    bunlar disinda bir de fan musuru olmali. cunku bunlarin fanla bir alakalari yok. bunun da adi sensor, mensor, bilmem ne olcucusu, bilmem ne metre vs. baska bir seydir belki...
    musurun calisma prensibini zaten biliyorsundur. bu sizin araclarda yoksa neye gore aciyor ki fani acaba? :D

Cliosymbol bunu beğendi.
  5. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Clio duygusal arabadır . Bunaldı mı fan açar , sıcak havayı sevmez , soğukta ısınmaz , tipik renault :)

Cliosymbol bunu beğendi.
  6. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bu hususta kendim radyatöre giden hortumu kesip araya bir maşon girip buradan da civalı hararet göstergesi bağlamak gibi bir fantezim var . Tek sıkıntım kabinden civalı hararet göstergesinin kablosunu ya da diğer tabirle civa dolu hortumunu çıkarmak .

Cliosymbol bunu beğendi.
  7. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    fantazi degil. :D ayni seyi bende dusunmustum.
    gostergem hakkinda ileri geri konusup isimi cozmeyen usta yuzunden gostergemi bin parcaya bolup tamir edince

(tabi buna kadar git gel, yok musur degis, o mu bozuk bu mu bozuk b*k pusur ugras) bu civali gosterge isini de rafa kaldirdim haliyle. ;)

tek derdin kabinden kablo cikarmak olsun. once pedallerin oralara bak, bakmisindir belki, haliyi kaldir kesin bi delik vardir. :) olmadi el mecbur matkapla delersin. sonra da aliexpress'e;
    http://s.aliexpress.com/J7jiEfMZ

yine bunu ust hortumu kesip bicip montaj, buna da bir musur takacaksin, yine ae'de civali bir gosterge de buldun muydu mis. civali gibi gosterge gibisi yoktur. elektrigini de zaten kendin cekersin. :) basit. kolay gelsin.

Cliosymbol ve elkmuh bunu beğendi.
  8. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    ohhho sen benim vega'yi gor. rus kizi bizimki; ekside bilmem kacta tik demez, sicakta da tik demez ama nazlanir. bakmissin hararet gostergesine 105-110'larda. (simdi su 100 derecede kaynarcilar gelebilir :)).
    bizim vega'larda orijinal fan acma derecesi 105'tir. kesin bilgi yayalim. :Dbiz vegaci'lar onu 92-88 fan musuru+termostatla degistiriyuruk... :rolleyes: tabii nazlansa da yardirir da. :rolleyes::D

powerkırk3, Cliosymbol ve elkmuh bunu beğendi.
  9. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    İşsiz kaldım bu ara kurtlandım . Bakalım bir külbütör kapağı contası alıp pazar günü subap ayarlarını ölçesim var .

10. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    olc olc. :D benim dedigim gibi kapagin altinda, daha sert malzemeden kapak gibi bir zamazingo daha var. yag kapagini acinca somunlari falan da oradan goruluyor. sokerim de toplayamazsak fena. :D:D ayarlatiriz bir gun. westinghouse'u da alacagim birkac gune, montaji falan basit de, de si var; onun da pedal tarafinda iki somunu olmasi lazim. yatip kalkip baktim goremedim. saklamislar. :D zaten k*ç kadar yer. :rolleyes: bilmiyorum bakalim halkederiz bir sekilde.

elkmuh bunu beğendi.
  11. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bugün işyerinde lada vega vardı , biraz baktım sağına soluna iyice meraktan :) Tam rus arabası . Benim babamın arkadaşının moskoviç diye bir rus arabası vardı , tam bir efsaneydi , ona benzettim biraz :)

12. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    moskvitch bulgar arabasi. herhalde rus muhendisligi ama sovyet donemi bulgaristanina ait.
    vega'nın moskvitch ile alfabesi birdir.

rus'un avutovaz 110 ya da 2110'u, turk'un lada vega'sı, ukraynalinin bogdan 110'u... ve bir suru degisik ad. vega'yı anlayip taniyabilmek icin az biraz, ne bileyim cevre yoluna falan cikip bir-iki turlamak falan gerekir. ;)

ben benim kiz icin yazayim: vega ile yakindan uzaktan ilgisi olmayip bir sekilde benim kizla yolu kesisen iki tip insan grubu oldu bugune kadar; birinci grup, binerken muhtemelen "bu ne bicim araba lan, buna da binilir mi?" kafasinda olup yolda veya inerken "bu ne bicim gidiyo lan"cilar... ikinci grup, "bu ne bicim araba lan, buna da binilir mi?" kafasinda olup tırstığından bir daha asla binmeyenler. :p

devri gecmis gibi gorunse de ortalama, ucuz parcali, sanildiginin aksine cok fazla sorun cikarmayan, bizimde maaile bozcaada'dan bodrum'a hemen butun marmara ve ege'yi dolastigimiz arabadir vega. biz seviyoruz kendisini kisacasi. :) kediyi (grumpy cat) gorurseniz tanirsiniz artik. :D

Cliosymbol, powerkırk3 ve elkmuh bunu beğendi.
  13. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Arabanın gideninden çok iyi duranına hastayım ben . Bugün contayı da aldım 10 liraymış . Bozar dururum artık ben bunu canım sıkıldıkça :)

Cliosymbol bunu beğendi.
  14. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    (simdi bu westinghouse'un gazla alakasi ne demeyin, manifolttan hava aldigindan motorun calismasiyla direkt alakali.)

ne zamandir foruma da yazamadiydim.

ha ha. bugun bostum. (aslinda bakarsak genelde de bosumdur ya neyse. :D) hadi dedim westinghouse'u aldim, takayim sunu. (babalar gunu falan fişman kampanyaya soktum westinghouse'u da ;)).

neyse iste. diyordum ya nerede bu somunlar, pedalin orada yok, meger halinin arkasindaymis. bunu gorunce de lan duvar halisini acar, 17 anahtari sokar, cikaririz diyordum. o kadar basit olur mu la benim işim. :Dkisacasi evdeki hesap carsiya uymadi... :rolleyes:

ruslarin isleri biraz (biraz mi?) ters ya, meger bizim izgara trimi komple sokmek gerekiyormus. :eek::eek::) ulan milletin arabasinda iki somun acar sokersin vs. vs.

merkezdir, silecektir, izgaradir alayini soktuk haliyle...

işin pisligi orasi daracik. daha pis durum, izgara trim kac senelik, elimde kalacak vs... yine neyse. dedigim gibi soktum falan. arkadas westinghouse'un arka duvar somunlarini lokmaladim, taktim 17 lokmayi, bu sefer de lokma anahtari yanasmadi. :D sonuc olarak westinghouse'u sokemedim ya la... :D:D

ben bu westinghouse'a trim sokup ulasmayi nissan'in bir cipinde gorduydum bir de bizim kizda gordum. sacma sapan iş anlayacaginiz. :cool: dedigim gibi bu dış trim nazik, olmadi benim frenciye gidecegim de basinda durmazsan lime lime ederler, bir de izgara masrafi cikarirlar basima. en olmadi kendim sokup hazirlayip al degis diyecegim valla ne edek. :oops::eek::rolleyes::D

elkmuh, Cliosymbol, powerkırk3 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  15. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Efendim kolay gelsin işiniz rast gitsin benim sizden ricam Sizin kedinin fotografını isteriz konu mankeni olarak.....;);):)

16. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Kolay gelsin üstad özledik valla epeydir yoktun . Geçen böyle bir durum da benim genleşme kavanozunda geldi . Görünen vidaları söktüm , görünmeyen yerinde vidamı var geçme mi var belli değil , uğraş babam uğraş uğraş babam uğraş. Sökülmeyen yerin cep telefonuyla fotosunu bile çekemedim . En son tepem attı bir asıldım elime geldi . Meğer alt kısmı geçmeliymiş.

17. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Haftaya bende memlekete bayrama gideceğim , acaba bir debriyaj teli atsam mı acaba bagaja diyorum . Bir kere yolda debriyaj teli kopardım . Allahtan otobüs terminalinin karşısında yolda kaldım . Hemen arabayı kenara çekip terminalden otobüse binip devam ettim.
    Bu arada uyduruk bir lokma takımım vardı . İnternetten 70 liraya şunu aldım , bugün geldi . Resimdekinden baya büyükmüş , 30 cm cırcır kolu var .

Cliosymbol bunu beğendi.
  18. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    eyvallah hepimizin rast gitsin ustad. istedigin manken olsun. :) o gazla degil de, sevgi ve bizim pekinez ile yasayan, icine insan kacmis bir calico. :)

sagol sagol. valla arada bakiyorum da, sicak, bilmem ne, baska seyler, pek yazamadim. bende ozlemisim, alismisiz foruma. :)

valla iste tecrube olmayinca oluyor boyle.

aklina gelen basina gelmesin. at o zaman bir tel arabaya. :) dedim ya anahtari sokamadik da acamadik. lokmanin doner kafasiyla da olmadi. ufak kol da 17 mm.ye ufak kaliyor. bilmiyom artik saldim biraz cayira. :D satıh, olay yeri falan kafamda; uygun bir anahtara rastlarsam tekrar acariz,. yok olmazsa dedigim gibi gotururuz, bulurlar acacak bir zimbirti.

elkmuh bunu beğendi.
  19. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bugün bir frenlere baktırayım dedim . Arka kampanaları açtırdım baktık daha gideri var . Ön tarafa geldik , sol taraf iyi , sağ taraf fazla aşınmış , hadi bakalım takım değişecek . 60 lira balatalara , 60 da ustaya 120 yi bayıldık . Bu gidişle bir ağır lokma takımı alıp kendim sökecem alayını , iki püf püf , iki cart curt ver 60 lira . Gerçi bildiğim tamircilerin alayı doluydu , pek takılmadığım birine gitmek zorunda kaldım . Oda yakalamışken bizi yoldu herhalde.

Cliosymbol bunu beğendi.
  20. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Tamircinin kalfası arabayı test etmeye gitti geldi , abi 1.6 16 V mi dedi gelince . Nasıl iyi mi çekişi dedim , çok iyi abi dedi . Peh ne lpg ayarı yapmışım arabaya be :)

Sayfayı Paylaş