LPG SİSTEMLERİNDE GAZ YASASINA GÖRE SICAKLIK VE BASINÇ DÜZELTMELERİ

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve emrahdt tarafından 8 Kasım 2015 başlatılmıştır.

1. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Tam anlayamadım kusura bakmayın. Aynı şeyleri söylüyoruz sanki. Konuyu detaylıca okuyun isterseniz, ben de bir kere daha gözden geçireyim şimdi bir yanlışımız olmasın.

powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Bende tam anlayamadım :) evet sanki aynı şeyi söylemiş gibisiniz, ama girişi sanki sizin tersini söylemeniz gerekir gibi oldu. Kafam karıştı :confused: Bende düzeltmeler gaz soğukken eksi azaltma yönünde , ısındıkça arttırma yönünde. belli bir değerden sonra

leoncu, emrahdt ve powerkırk3 bunu beğendi.
  3. hondamurat

hondamurat LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    86
    Demek istedigim tabloda yer alan oranlar kullanilan enjektör tipine gore degisir. Yani su sicaklikta arttir ya da azalt kısmı enjektor secimine gore ters orantı gosterebilir

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

x-calibur ve powerkırk3 bunu beğendi.
  4. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    @hondamurat hocam, müsait bir zamanda düzeltme ayarlarınızın ekran görüntüsünü paylaşabilirseniz beraber bakalım, daha anlaşılır olacak.

5. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Fast sistemde enjektör seçiminde atiker 3 ohm seçimi ile atiker ahc arasında sıcaklık düzeltme ters calışıyor.

emrahdt, leoncu ve x-calibur bunu beğendi.
  6. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
  7. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    İlginç,enjektör sonuçta gaz açıp kapatan bir selenoid vana. yazılımda fark ettiriyor demek ki.

leoncu ve powerkırk3 bunu beğendi.
  8. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
  9. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    Resimlede mevcut

10. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    46 derecemi?

11. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    Evet en son oyleydi. Şimdi 49 derece ama . Ben lpg sıcaklık duzeltmede 30 dereceyi 0 olarak ayarliyorum. Gozlemlerim sonucu 30 derece ustunde zengin e kacmaya basliyor ve 30 derece altini gözlemleyerek dusuruyorum. Ustunde ise zengin tutuyorum. Şimdi bakin araçlar motoru isitmak icin belli bir isi degerine gelinceye kadar zengin çalışır ve motor sıcaklığı atttikca yakıtı düşürür .

powerkırk3 bunu beğendi.
  12. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    46 derecede kalibrasyon yapıp yine 46 derecede %10 lpg'yi azaltmak sizce de ilginç değil mi. Bence programda hata var. Exceldeki değerlerin tersini girip deneyin bir daha ki kalibrasyonda olumlu sonuç alan arkadaşlarımız var.

Araçlar motoru ısıtmak için fazla yakıt tüketir ve fazla yakıt tüketmesi demek zenginde demek değildir. Soğuk olan yakıt birim hacimde daha fazla molekül içerdiği için zengin karışımı önlemek için araç - (eksi) düzeltme yapar. Benzinde de geçerli bir durum bu.

Kışın bu sebepten ötürü tüm araçlar fazla yakar. Lpg, benzin, motorin farketmez.

Yucel9603 ve powerkırk3 bunu beğendi.
  13. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    Ben size ne desem de siz bildiginizden sasmayacaksiniz ama tekrar ve son kez diyorum ki
    Araca ve uzerindeki enjektör e göre degisir. Nereden mi biliyorum. Aracimi yapmis oldugum degerler doğrultusunda 5 gun icerinde 1300 km yol yaptim ve 100 km de klima acik bir sekilde 8 lt civari lpg yakti.simdi program hatali , yaptigimiz ayarlar hatali sizce bu degerleri yakalarmiydi. Tabiki hayir. Cunku lpg de yapilan ayarlar sabittir. Benzinde ise arac surekli duzeltme asamasindadir.

powerkırk3 bunu beğendi.
  14. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Evet; ayar araçtaki tüm değişkenlere göre değişir aksini söylemedim. Yeşil ve mavi çizgiler üst üste oturmuş ayarınız doğru, yanlış demedim. Ne derseniz deyin tabi ki bildiğimden şaşmam çünkü formül üzerinden yapılan bir hesaplama. Pratikte aracın durumuna göre + - oynama yapılabilir. Aracınızın ayarı düzgün ama programda hata var.

15. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Evet programda hata var yazdım size ters ayarliyor diye :)diyorum ve tatlıya baglıyorum;)

x-calibur ve emrahdt bunu beğendi.
  16. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Benden yana bu forum her zaman tatlı zaten. Sıkıntı yok :)

17. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    Levent Bey kizicak bir durum yok
    Tartışıyoruz ve yanlış bilinenleri duzeltiyoruz ama biliyorsunuz ki kullandigimiz program stag firmasının basitleştirilmiş bir ürünü . Ayrica 3 ohm enjektör secildiginde sogukken az sicakken fazla deger giriliyor. Ayrica ahc 3 ohm seçildiğinde tam tersi bir deger giriliyor. Form da bir yerde enjektorlerin çeşitleri ve işleyişleri ile ilgili bir yazi vardi diye hatirliyorum.
    Kimseye kızmadım kimsede bana kizmasin. Yillardir bir cok seye merak saldigim ve arastirdigimda teoriye dokulen bir cok seyin pratikte tutmadigina tanik oldum.son kez bu konuya yaziyorum bu arada herkese iyi forumlar

18. rset_

rset_ Member

Beğenilen Mesajları:
    24
    iyi bir sıcaklık düzeltmesi yapınca rpm-enjeksiyon süresi tablosunda değişiklik yapmaya gerek oluyor mu?
    bende soğukta geçiş düzeldi. tekleme vb. sorunlar gitti. ama gaz çok ısınınca lltft 15'e kadar kademeli olarak çıktı.
    tablodan değişiklik yapmaya korkuyoum soğukta geçişi ve ltft değerini vs. etkiler diye.

19. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Demek ki ayarınız çok iyi değil. Gaz sıcaklığı 40 50 arasında bakın ltft stft değerlerine ona göre haritayı düzenleyin. Sıcaklık düzeltme ekranından görüntü var mı?

20. rset_

rset_ Member

Beğenilen Mesajları:
    24
    görüntü almadım.
    ayarı 45 derecede yaptım. 40-50arası düzeltmeyi 0 yaptım. ve o bölgede ltft -5 civarıydı.
    bu duruda tabloda oynama yapmam mı gerek?

Sayfayı Paylaş