LPG'DE ENJEKTÖR NE KADAR ÖNEMLİ? (Brc enjektör ile test)

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Destek tarafından 22 Mart 2014 başlatılmıştır.

1. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Sececegimiz enjektor/nozzle veya regulator ihtiyactan %40-50 daha fazlasina yetmeli.. Hatalara ve zamanla olusacak performans kayiplarina tolerans olsun..

4 silindir 150 beygir motor icin ben kirmizi enjektor olmasindan yanayim

Husertas, ayrica programda 2.0 ohm olup enjektorun direncinin 0.3 ohm olmasi bir kayip degildir sadece olusacak akimi biraz etkiler, sistemin calismasina etki etmez. Bir onerim daha olacak nacizane enjektore para verecegine regulatoru buyut hocam. 150 beygirlik arabada 140 beygir ifade edilen atikerin std regulatorunu kullaniyosun. Cok yanlis bence..

2. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    4000 devir sonrası benzine geçiyor araba üstad. Yani sadece ekonomi sürüşü için lpg kullanıyorum. O dediğin regülatör normalin iki katı fiyata. Hiç kullanmayacağım bir kapasite için para ödüyor olacağım.

3. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Anladim tabi tercih sizin..

4. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Maycicek arkadaşım,
    Senin büyük regülatörle hiç aracında güç testi yaptırdın mı?
    Benzinde yazılı güç kaç? LPG'de çıkan güç kaç? Aradaki farkı merak ediyorum.
    Benim benzin performansı zayıf, benzin enjektörleri sıkıntılı gibi görünüyor. İşin kötüsü araba eski olduğu için yeni enjektör bulmak çok zor yada çok pahalı.
    Buna uğraşacağıma LPG'de üst performansa ulaşmak için yüksek güçlü regülatör ve kaliteli gymco LPG enjektörüne geçip, benzinle hiç uğraşmayayım istiyorum.

Benzindeki gücü LPG'de alabildin mi hiç?

5. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    Dymco enjektörleri Murat bey (trabzon) e gönderdik.
    Montaj yapıldı değerlendirme bekliyoruz.
    Montaj yapılan araç Fullgrup, Reno Concord. Bir çok usta bu araçlara düzen tutmuyor diye montaj ve ayar yapmıyor. Bakalım sonuç nasıl olacak.

6. 61metehan

61metehan New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    sayın destek grubu recep bey sayesinde dymco enjektörleri aracıma monte ettim.aracım Renault 21 concord namı diğer adı gaz konusunda ustaları canından bezdiren aracıma olmaz demelerine rağmen kendim montajını yaptım.fotoları bir ara siteye eklerim şu an işlerim biraz yoğun.gelelim performansına aracım kme kiti takılı ve enjektörleri valtek idi bir türlü randıman alamıyordum son çareyi bu enjektörlerde büyük risk alarak almayı istedim sonunda şükürler olsun aldım.bizim trabzonun bayırları çok ve diktir.bu hafta sonu aracı deneme fırsatım oldu.5kişiyle 1 e düştüğm bayırlarda aracım ikinci vitesde normal gaz ile sıyrılıp çıkıyor.asfaltda aracı hızlanmaları bariz bir şekilde arttı ve araç dolu gaz yemeye başladı.Bunu yazarken okuyanlar şunu diyebilir ben bu evreye kadar gitmediğim usta kalmadı bir kaç takım enjektör ve nozul de elimde yedek olarak birikti.sonuç olarak depodaki yakıtı ancak bitirdim önümüzdeki günlerde yakıtını ölçüp yazarım.bende bütün bu zahmetlere değdi.Recep beye çok teşekkür ederim.sorusu olanlara vaktim elverdiğince cevap yazarım.Enjektörler mavi olanlardandır.

7. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    bu soruyu atlamışım..

husertas dostum, dinamometreye çıkmadım hiç, ama kendi hissiyatım benzin/lpg bir fark yok, kardeşim çok kullandı, kuzenim bindi onlarda hissiyatında bir fark görmediler..

hatta geçen ctesi uzaktan tanıdık çıkan bi LPG ustası arabayı kullandı, bunun ayarı çok iyi diyip durdu.. hatta bilgisayarı bağladı ayarıda kendi bilgisayarına kopyaladı hemen.. :)

ama yakın zamanda bi ufak modifikasyon yapacağım arabaya öncesinde ve sonrasında dinamometre ölçümü almayı düşünüyorum..

o zaman lpg benzin ölçümü yapmayı düşünüyorum.

fakat şu bir gerçek: maksimum gücü alabilmek için hava/yakıt karışımını gösteren bir cihaz şart, yoksa üst devirlerde ne oluyor anlamak çok zor.

8. MSC Elektronik

MSC Elektronik Administrator

Beğenilen Mesajları:
    66
  9. malatyadoğan

malatyadoğan LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    5
    İyi akşamlar destek, bunun omajı nedir?Fiyat olarak ne diyorlar?Dymco ile farkı nedir?

10. malatyadoğan

malatyadoğan LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    5
    İyi akşamlar destek, bunun omajı nedir?Fiyat olarak ne diyorlar?Dymco ile farkı nedir?
    Son olarak merkezleri Adıyaman bana yakın malzemeleri kaliteli gözüküyor, yazılım olarak da kefilseniz arkadaşları yönlendiririz.

11. MSC Elektronik

MSC Elektronik Administrator

Beğenilen Mesajları:
    66
    Fiyat konusunda bir bilgim yok, Fethi Bey'i piyasada hemen hemen herkes tanır, işinde çok titiz ve güvenilir bir insandır. Kullandığı ithal aksamlar kaliteli, kendi ürettiği regülatör ise oldukça stabil çalışan bir regülatör.

12. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    Enjektörün kalitesi görünümünden bile belli oluyor. Pahalıdır bu.

13. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Atikerin gold kiti ile piyasaya surdugu yeni enjektorler nasil sizce.

Kuzenim 93 model aracibdaki brc yerine benim de yonlendirmemle fast taktirdi fakat fiyat farki vererek gold kitte cikan enjektorleri taktirdi. Goruntu olarak cok alimli duruyor :)

14. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Yüksek ihtimalle yerli üretim.
    Uygulamasını henüz görmedik bilgi sahibi değiliz.
    Siz edindiğiniz fikirleri paylaşırsanız güzel olur.

15. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    İkinci Dymco enjektörleri Konya'ya gönderdik.
    Halil İbrahim beyden montaj sonrası bilgilendirme rica ediyoruz.
    Araç yine full group ve lpg markası Tartarini.

16. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Dymco enjektörlere benim de niyetim var. Sadece bir iki arkadaş tecrübelerni paylaşsın ve özellikle mavi mi olacak, yeşil mi olacak, Atiker yazılımı üzerinden hangi omajı seçeceğiz gibi şüpheli durumlarım netleşsin istiyorum. 150 beygirlik motora 1,7 ohmluk enjektöre 2 ohm'luk seçenekle hangi renk daha münasip olur? Hala karar verebilmiş değillim.

17. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Başlıkta ki tablo Brc enjektörler içindir.
    Sizin almanız gereken yeşil renk.
    140-200hp arası içindir.
    100-140hp mavi

18. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Atiker'deki 2 ohm seçeneği ile kullanacağımızı düşünürsek, yüksek kapasiteyi seçtiğimiz zaman enjektör kapasitesinin bir kısmı atıl kalmaz mı? Bundan yada diğer sebeplerden çıkabilece farklılıklar çarpan çizgisinden ayarlama ile tolere edilebilir mi?

19. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Biz her halukarda daha sağlıklı olacağına inanıyoruz. Ticari kaygımız yok bu konuda bilginiz olsun.
    Ecu ne isterse ona göre hareket eder enjektör. Atıl kalma söz konusu değil.
    Enjektörler rahat çalışacağından ömrü de uzun olabilir kanaatimizce.

20. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Kapasite nozzle capi basinc ve sureden olusur..

Enjektorun omaji ile bisey degismeyecektir..

Sayfayı Paylaş