LPG'Lİ ARAÇTA Tekleme ve Gaza Yüklenince Patırdama

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Cliosymbol tarafından 4 Mayıs 2017 başlatılmıştır.

1. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
  2. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    0 abi :) Amasrada oturuyorum :)

3. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    benimkinde de 0,50 diyor...
    subap almazsin niye alasin hemen...

elkmuh bunu beğendi.
  4. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    at 20 liracilari dusun; dedigin gibi olsa kucaklar subap dolardi. :D

Cliosymbol ve elkmuh bunu beğendi.
  5. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Bu regülatör üstündeki zınbırtıyı fazla oynamamak lazım, arkadaşın birisi zembereğinden çıkartmıştı. Herhalde ondan @Cliosymbol un dediği gibi üstten tıklatıyorlar. Sıfır aldın sen bu regülatörü genelde ayarlı olur onlar 1 bar basınca aslında.

Cliosymbol ve elkmuh bunu beğendi.
  6. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Tahminen konuşuyorum ki regülatör basınç ayar mekanizmasının bir yandan su bir yandan gaz basıncı altındaki diyaframı hızlı bir biçimde konumunu değiştirmesi mümkün değil . Bu noktada hem @Cliosymbol un söylediği gibi regülatörün iyice ısınmasını beklemek hemde ani hareketlerden kaçınmak gerekir ( Ben bir santim çevirip arkasından çekiçle tak tak üç dört gere regülatöre vurdum ) . Eğer cort diye hızlı bir hareketle ayar vidası uzun bir tur çevrilirse ki diyafram hareketlenemiyeceği için yapılan hareket ayar mekanizmasına tahribat olarak geri dönecektir . Yoksa makul hareketler içinde olduktan sonra istediğin kadar çevir , sorun olacağını sanmıyorum . Genede yarın gidip güvendiğim bir lpg ciye sormak istiyorum bu iş ne iş diye . Sıfır hemde iyi diye aldığın bir mal ile böyle uğraşmakta valla can sıkıcı .

7. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Suyla irtibatı yok, sadece alttan iğnesini lpg basıncı iktiriyor yukarıya doğru.çevirdiğimiz şeyin altında yay var onu sıkıştırıyoruz aslında. Acaba senin bu basınç lpg yazılımında sensörü falan mı seçiliyor ki? .5 gördüğün 1 bar olabilirmi ki? Sen açtın mı yoksa sıktın mı?

8. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Olmaz mı :) Diyaframın bir tarafı gaz bir tarafı su . Yoksa diyafram yırtıldığında nasıl suya gaz karışır :)

Cliosymbol ve x-calibur bunu beğendi.
  9. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Daha geçen gün işyerinde eski regülatörümü parçaladık , vidaları sökülmedi hatta , spiralle kestik :)

10. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Ciddi mi ya? O zaman saçma sapan birşey olur. Manifolda su girer falan,sanmam ya o şekilde başı boş su olacağını. Öyle olsa çek valf koyarlardı regülatör vakum borusuna.

11. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
  12. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Her neyse de valla çok canımı sıkıyor bu iş , hiç keyfim yok :( Araba tatsız oldumu bende tatsız oluyorum.

powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  13. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Çevirirken tıklıyoruz gençler çevirirken , aynı anda , yavaş yavaş narin narin ürkütmeden. :p
    Benim ATİKER regulatorum geldiginde 0.90 bara ayarlıydı.

elkmuh bunu beğendi.
  14. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Evet ya insanın kafasını kurcalayıp duruyor, inan bazı zamanlar konu komşudan utanmasam birde böyle yolda park halinde olmasa araba habire gidip sağını solunu kurcalayıp kafamdaki deli soruları çözesim geliyor. Ama artık çok kafama takmıyorum nasip gayret bizden tevekkül ettim gari :) Allahu Teala kaza bela vermesin

elkmuh ve Cliosymbol bunu beğendi.
  15. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Ben zamanında habire çevirdim durdum yaldır yaldır 1.40 falan oldu en son daha da gitmedi şimdi de 1 bara yakın. Hiç tıklamadım ama arkadaşın regülatör böyle çevirirken cofladığı için tırsmaya başlamıştım. Şimdi herhalde sona dayandı sert oldu daha da sıkmadım. Eskiden çeşmeler olurdu sıkardın su kesilmezdi bir daha sıkam derdin cart daha da artardı su ya onun gibi olabilir. Vidalı bişi değil bildiğim kadarıyla oradaki çevrilen şey

elkmuh ve Cliosymbol bunu beğendi.
  16. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Benim hala ilk gaza geçiste hafiften bir gaz yememe bogulma var ama çok değil 2 dkk içinde geçiyor. Nozul 2.2 takılı. Geçişteki sicaklik düzeltmeyle oynayacağim artik çünkü lpg enj. sürem 1.03 barda 4.2-4.3 bence en iyi sürem. Araçta tepkiler ani hizlanma olsun serilik oldukça iyi.

elkmuh ve x-calibur bunu beğendi.
  17. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    İste bundada bi sıkam bi açam dedin mi habire vida cartı çekiyor basınçta ondan sonra sörf yapıyosun ver elini 1.60 lar 2.30 lar. :D

elkmuh ve x-calibur bunu beğendi.
  18. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Gaza geçişi HIZLANIRKEN ve 1600 devir gibi yaparsan belki hissetmezsin geçişi. 2 dakika gibi bir sürede geçiyor ise acaba gaz geç mi geliyor ki?

19. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Oda bir secenek deneyecegiz hepsini bakalım. Gazın geç gelicegini sanmam şöyleki yaz kış aracı çalıştırır gaza geçmesini bekler o arada camı kapıyı siler bagajı düzeltir güneşliğimi katlar veyahutta direksiyonda bekler takip eder motoru dinlerim. Benzinde araç çalışıyor yavaştan ısınıyorken ilk marşta 1000 devirle start alırız biz yazın bir 20 sn sonra 800 e iner gaza geceriz işte tam bu geçişte rolanti tekrardan 950 devire kadar çıkar hemen sonra ısındıkça yine iner.!!!
    Buda bana gaz o derecede fazla geliyor teorisini ürettirdi. Ne dersiniz.??

Son düzenleme: 24 Mayıs 2017
    x-calibur bunu beğendi.
  20. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Sabah sabah işe oturmadan motor sıcakken bir ayar çektim 0,9 barda . Birde işyerinde 200 metre hafif meyilli yol var , pek garanti olmasa da bir yük ayarı yaptım . Araba fişek gibi oldu . Ama yük ayarını daha uzun bir yolda kontrol edeceğim tekrar . Araba 15 gündür benzinde mıy mıy gideyim mi gitmeyim mi diye düşünüyordu , en son kafayı kırıp subap ayarı falan dalacaktım . Gaza geçince şaha kalktı mübarek . Herhalde bünyesi gaza alışmış , benzin hazımsızlık yapıyor :)

Cliosymbol ve x-calibur bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş