LPG'Lİ ARAÇTA Tekleme ve Gaza Yüklenince Patırdama

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Cliosymbol tarafından 4 Mayıs 2017 başlatılmıştır.

1. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Benim konu komşu zaten tamirci dükkanı aça getirdi mevzuyu , hanım el freni cayır cayır ötmese süper olacak :) Usandım arabandan falan :)

2. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bu hususta basıncın çok olduğu taraftan basıncın az olduğu tarafa firar olur her zaman . Gaz basıncı çok su basıncı az olduğundan su tarafına kaçış olur , genleşme kabından rayihalı kokular gelir :)

3. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Ilk lpg taktırırken ustalar regülatörün ayarını hic oynamadan ayar yapıp 1000 km sonra kontrole gel diyorlardı 2. Gelindiğinde basıncı ayarlayıp tekrar ayar yapıyorlardı. Neden boyle yapıyorsunuz diye sordugumda regülatör alışmadan ayar tutmaz demislerdi. Elkmuh sizin aldıgınız regülatör 0. 5 bar da ilk calıstıgından ayar yapmanız normal ama kesin ayarı bence 2 depo bitirdikten sonra yapmalısınız.

elkmuh bunu beğendi.
  4. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Dediğiniz gibi gazda kullandıkça oturacağını tahmin ediyorum bende , bakalım iki üç günde bir online olup bakarım . Gazıda özlemişim be , 5 liradan benzin adamın ciğerini yakıyor :)

powerkırk3 bunu beğendi.
  5. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Tuhaf benim regülatör de su ile gaz yerleri ayrı video da gördüğüm kadarıyla öyle. Belki eski tip regülatörlerde o şekildedir

6. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Tekrar oturup parçaladığım regülatörü inceledim . Regülatörün içi labirent gibi , bir taraftan gaz girip çıkıyor , bir taraftan su girip çıkıyor . Arada demir bariyerler var ama bu labirentvari yapının üzeri büyük klingrite benzeyen yuvarlak bir malzeme ile kapatılıp sıkıştırılıyor . Yanlış konuştuğum nokta herhalde bu conta gibi yapıya komple diyafram demek . Bu yuvarlak contanın alt kısmında ise gaz ayar kısmı var . Bunun karşısındaki kısma diyafram demek daha doğru herhalde .
    Bı contanın zamanla eskimesi sonucu gaz tarafından bariyerin aşılıp su tarafına geçilmesi çok mümkün. Dur parçaların resmini atayım.

x-calibur bunu beğendi.
  7. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
  8. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
  9. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bugün bir şey daha başıma geldi . Araba iyice ısınsın fan açsın diye bekliyorum ayar yapacağım . Sıcaklık bir den küt diye 10 derece aşağı indi . Ulan noluyor yav dedim . Jeton düştü sonradan . Termostat açtı :)

10. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    suya gaz kariyor iste o conta bozulunca. bazi ustun zekalilar yedege cakmak cakarak anliyor. bunu gordum. :D bu olay da suyun sogutmasini engelliyor.

boyle bir sey makul degil yalniz. bir anda zart diye o kadar dusmemeli. o_O

elkmuh bunu beğendi.
  11. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bunu gösteren benim uyduruk sensör :) Arabanın göstergesi öyle cart curt aşağı yukarı gezmiyor . Tam bir kıvamını tutturamadık anlaşılan . Etrafını boşuna vernik ile doldurmamışlar NTC nin . Hem sıcaklığı fazla gösteriyor hemde çok hassas olmuş . İdare edeceğiz artık böyle . Ya da bir ara daha fiyakalısını yapmaya çalışırım :)

Cliosymbol bunu beğendi.
  12. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    eyvallah. arabanin gostergesi sandim.

elkmuh bunu beğendi.
  13. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    yeri degil ya neyse, buraya birakayim..

dikkat dikkat;

http://m.internethaber.com/otomobilin-lpg-tanki-boyle-patladi-video-galerisi-1779658.htm

14. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Amma dandik site ya bi video izleyemedim habire reklam, sıkıldım kapattım.

15. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761

sabah gecislerinden nefret ediyoruz ya, psikolojik olarak dinleyip gozluyoruz o kerkinme falan olacak mi diye... neyse. bugun sabah ciktim, gecis sicakligim 45, gecikme 5 idi. kendisi kerkindi. :D gecti falan sonrasi normal. neyse.

dereceyi tekrar 50'ye aldim. gecikmeyi 7'ye. zorunlu geçişi 90'a.

bir de 11.00 gibi baglandim. sabah calismasindan sonra regulator 32, gaz 42. enjektordeki de regulatordeki sensor yeni. regulator zaten yeni ya. enjektordekini kendim bagladiydim da baglanti ters olabilir mi? fikri olan?

elkmuh bunu beğendi.
  16. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Araç çalışmadığı zaman sizin vakum 0,436 bar mı?

17. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    oyle gorunuyor.

18. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    bir onceki fotoda da 0.406 ymis.

19. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Sensör dediğimiz elaman sıcaklığa göre direnç değeri değişen bir elektronik eleman . Bu noktada direnç elemanlarının uç polaritesi falan olmaz , keyfe keder olarak bağlanabilir .

20. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bu mevzu ile ilgili birşey anlatayım makara olsun .
    Bir arkadaşla konuşuyorduk asansörün halatı koparsa asansör içindeyken ne yapmak lazım kurtulmak için diye . Arkadaş fizikteki göreli hız kavramından bir haber olacak ki asansörün içinde zıplamaya başlamak lazımmış . Tam yere çarpma anında zıplamış bulunursak kurtulunuyormuş falan dedi . Güldük geçtik tabi :)
    Bizde şimdi tam gaza geçiş anında koltukta şöyle bir hoplarsak oturduğumuz yerden sanırım gaza geçiş sarsıntısını hissetmeyiz :)

powerkırk3 ve Cliosymbol bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş