LPG'Lİ ARAÇTA Tekleme ve Gaza Yüklenince Patırdama

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Cliosymbol tarafından 4 Mayıs 2017 başlatılmıştır.

1. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Peki hocam 4k7 yapınca ne gibi etki tepki olayı olacak gaz sıcaklığını yüksek olarak mı görecekti bir yerlerde okumuştum yine sizin yazınızdı sanırım.

2. Excellent56

Excellent56 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    75
    Valla benim kit microfast. Uzun zamandır 2k olarak seçiliydi. Gaza ilk geçişlerde gaz yememe boğulma problemleri oluyordu. 4k7 yapıp yeniden kalibrasyon yaptım ve sorun kalmadı. Gaz sıcaklığını yanlış ölçmesi bu soruna sebep oluyormuş. Sizin sensör hangisi bilmiyorum ama yine forumdan hatırlamadığım biri sabah aracı çalıştırmadan araca bağlanın regülatör ve gaz sıcaklığının eşit olması lazım bu şekilde uygun sensör seçilebilir

3. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Peki üstat sensörü 4k7 yaparsak değerler ne olunca tamam simdi oldu diyebilelim. Benim gaz ısı sensörü regülatör sensörü 90 derece iken genelde 40 derece civarinda seyrediyor 2k seçili şuan. Aynı değerleri verince doğru islemi yapmış oluyormuyuz.

4. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Murat hocam dün ben gaz sensörünü 4k7 yapıp kalibrasyon yaptım. Devir kesiciye girmeye başladı gidisinde falan bir problem kalmadı. Az önce dün akşam park edip bıraktığım araca laptopla bağlandım regülatör ısı sensörü 21 gaz ısı sensörü 46 gösteriyordu. Marş yapıp gaza geçmesini bekledim yine tekleme patlama yapıcakmı diye gecişte yine gaza basınca yine aynısını yaptı ama ısınınca aracın performansı gidisi super stf de ideal rakamlarda geziyor. Çarpan biraz fakire düşmüştü onu benzinle eşitlemek için bir kaç tık yükselttim.
    İlk geçişte tekleme gaz yememe olayını çözersem süper olacak. Sicaklık düzeltmeden geçiş derecesiyle oynamayı düşünüyorum sanırım ilk geçişte zengin karışımdan ötürü boğuluyor motor. Sizin görüşünüz nedir.

5. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    millete akil veriyoruz ya :D su sorunu bir duzeltemedik; tipkisinin aynisi, ayni sey bende de var :) regulator-enjektor degismistim ya 1 ay oldu olmadi, bu cikti.

arabayi almaya gittigimde gazci soguk ilk calistirmada bir silkeleme var, subaplar sıkı, ayarlanmasi lazim falsn demisti. biraz salladi gibi geldi.

gecen de nozullari 2'den 2.4'e cikardik, sonuc malum menfi idi ki tekrar 2 mm. yaptim.

binen boyle de biner de bence boyle olmamali. :D

iki sorun var;
    gecis derecesini 35'te almistim, sirayla 40, 45 yaptim olmadi, su an 50 yapmama ragmen geciste yine salliyor silkeleniyor.
    ikincisi ise dedigim gaza birden basildiginda patirdayip gaz yememe ve yolda tekleme. sicaklik 80 civarina gelince arac normallesiyor.

@Cliosymbol ; kisacasi senin sorunla ayni goruyorum. ne etsek ki? nozul mu kucultsk? basinc mi arttirsak? :rolleyes:o_O

benim mimgas'da oyle sensor degistir falan da yok. 2 mm'de gorseli vermistim de son halini tekrar vereyim:

6. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Üstad tıpkısının aynısı durum...
    Senin nozul kaçlık simdi resimlerde. Benim subap ayarında falan sıkıntı yok. Senin basınç ideal artirma derim. Ben birde sicaklik düzeltme ayarıyla oynayacağım bakalım. Motor biraz ısındımı tazı oluyor araç lpg enj. sürem tam oturdu 3.9-4.0 geziyor. Nozulu küçültmekte istemiyorum ama kışın daha sıkıntı olur bu olay.

7. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    resimlerdeki 2 mm. Su an durum bu. Dedigin gibi isininca normallesiyor, bildigin hissediyorum bunu. Teklemeler yok oluyor. Hatta bosa atip verdim gazi patirdamayi da yapmiyor. Benzinde de sikinti yok, olsa actiracam subaplari da. Kit mimgas, yeni regulator ve enjektor Aldesa oldu. Dedigim gibi bu Mimgas'da oyle isi ayari falan da yok. Dedigim gibi gecisi 50 dereceye aldim, yeni sarsintili. Bir yerde bir seyi atliyoruz ama anlamadim.

8. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    Selamlar,

Motor ısınınca kurtulduğumuz sorunlar.
    Yeni fikirlere açığız.

9. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Hani sen parayı gömüp huzura eriştindi ne oldu , gene mi başladı arızalar ?

10. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    ariza bunlar iste. gazli adamin sorunu biter mi? :)

Cliosymbol bunu beğendi.
  11. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Gayet güzel biter . Hemen selenoid rail enjektörleri şutlayıp bir takım adam gibi enjektör alıyorsun ve sonsuz huzura eriyorsun . Benim gariban stefanelli enjektörlerin bir tek çok soğuk gaz geçişindeki 1.6 bar basınç hariç gaz yemediği hiç bir ayar , hiç bir basınç görmedim . 1.6 bara da zaten enjektörün yetişmesi imkansız . 45-50 derece geçiş sıcaklığına aldım mı 1.2 ye inen basınçta zaten yemediği gazı hiç görmedim . Zıkkımın dünyada yedeği yok , bulsam bir takım daha zulaya atacağım , 40 kat beze sarıp sandıkta saklayacağım :)

12. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Nasıl böyle oluyor? Regülatör mü bozuk?

elkmuh bunu beğendi.
  13. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Aynen . Isınınca basınç düşüyor, yenisi de zulada yatıyor . Ekmeğini yemeye devam :)

14. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    ee isindi mi bizim de sorunsuz zaten. :)

ben 1 barda 4.50 civari lpg suresi goruyorum ya, arac bir sekilde boguluyor. bir de biz 1 bar falan iyi diyoruz da bu aldesa regulatorun calisma basinci bu mu acaba?

elkmuh ve Cliosymbol bunu beğendi.
  15. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    1.00 bar iyidir 1.00 bar candır. :D

x-calibur ve elkmuh bunu beğendi.
  16. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    valla bu enjektorden once bi yeni enj. almistim. (arizali dendi). onda 1.8 nozul vardi. benim araba o nozulla nasil cekiyor, nasil cekiyordu. demem de boyle bir sey; baktiginda bir sey gorunmuyor ama bulamadik da nedir olay...?

Cliosymbol ve elkmuh bunu beğendi.
  17. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    ustadlarin da hic okudugu yok haa :rolleyes:

Cliosymbol ve elkmuh bunu beğendi.
  18. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Senin ısınınca gaz basıncın değişmiyorsa değişen şey ısınan gazın fakirleşmesi . Ama sizin kitlerde ısı düzeltmesi var , balon mu yani . Bende oda yok :)

Cliosymbol bunu beğendi.
  19. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    benim kit mimgas ya benim kitte oyle bir zamazingo yok yav :D atikerde isi sensorunu degistirme falan filan varmis, bizimkinde oyle bir sey de yok. en olmadi su basinci kurcalayacagim bakalim bir de...

elkmuh bunu beğendi.
  20. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Dertsiz kaldım diye yeriniyordun , uğraş dur işte :)

Cliosymbol bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş