LPG'Lİ ARAÇTA Tekleme ve Gaza Yüklenince Patırdama

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Cliosymbol tarafından 4 Mayıs 2017 başlatılmıştır.

1. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Yok bir numarası . Aç hava alma rakorunu , genleşme kabından lokur lokur doldur suyu . Aksın bir miktar rakordan şoldur şoldur su , hava kalmasın. Kalorifer sıcak konumunda olsun bunları yaparken . Kapat rakoru kapat genleşme kavanozunu . Termostat açtımı biraz daha rakordan su attır , oldu da bitti maşallah.

2. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Suyu tamamlarken araç çalışır vaziyette olmasın tabi ki .

3. Endemi

Endemi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Bir Allah'ın kulu da regülatör değişiminin videosunu çekip internete yüklememiş. Bir defa görmem yeterli.

4. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hocam Allah muhafaza ya,dikkat edin. Tehlikesiz şeylere para vermişsiniz ama bu regülatör değişimi işi tehlikeli. Sonuçta gaz bağlantısı da yapılacak. Regülatörü uygun fiyata alıp siz işçilik verin derim ben.

elkmuh bunu beğendi.
  5. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Sonunu düşünen kahraman olamaz :) Çakmakla tüp bağlantısı kontrol eden milletiz biz :)

Cliosymbol bunu beğendi.
  6. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bir cacığı yok gayet basit , iki su bağlantısı iki gaz bağlantısı var . Su bağlantılarını falan kendiniz yapın , yerine de monte edin , gaz bağlantısını lpg ciye yaptırın , zira kaçak kontrolü falan yapılsa iyi olur .

Endemi bunu beğendi.
  7. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Doğru diyorsun hocam, bende arabayı 2013 te aldığımda sağ ayna bozukmuş. Satıcı DOD firması abi bu kadar açılır bu deyip beni kandırmış. Baktım araç sollamalarında makas atmada sıkıntı yapıyor :) iyicene sinirim bozuldu gittim yetkili servise 1200 TL fiyat verdiler :) Memlekette tamir olayı kalmamış söküp yenisini takacaklar. 4 yıl önce 1200tl düşün yani, tabi bu fiyatı duyunca, bende daldım aynaya bodoslama. Eski sahibi artık kime tamir ettirdiyse resmen silikonu basmışlar içine. Bi güzel söktüm temizledim. Parçaları falan topladım.meğersem hiç kırık yeri yokmuş.sapa sağlam oldu maşallah. Kendimle gurur duydum :) dediğin gibi sonunu düşünen Kahraman olamıyor ama işte bu gaz olayı risk bence. Allah muhafaza. Ha sanayide çok mu iyi kontrol edip yapıyorlar, hayır ama en azından herhangi bir aksilikte tedbir alabilirler.

Cliosymbol ve powerkırk3 bunu beğendi.
  8. Endemi

Endemi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Gaz bağlantısı kolay olur, sabun köpüğüyle kaçak var mı bakarım.

Cliosymbol bunu beğendi.
  9. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bu konuda dediğiniz kadar basit değil . Bağlantı noktasında kesin bakır pul vardır tahminim ki bunlar sıkınca ezilir ve sızdırmazlık sağlar . Bu pulun yenilenmesi gerekebilir. Eskisini sıkınca sızdırmazlık olayı pek güvenilir olmaz.

10. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Hiç yakıştıramadım üstad , senin mülayim tavırlarının altında bir canavar yatıyormuş :)

11. Endemi

Endemi Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    Regülatörün siparişini verdim. Artık hayırlısı bakalım sonuç ne olacak. Tekirdağ'dayım, ürün Sivas'tan gelecek. Salı, çarşambaya ancak gelir.

12. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
  13. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    4 yıl öncesinden bahsediyoruz :rolleyes:

14. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    demin bir gezinti yapalim dedik. bu degerlerle de hosuma gitmedi. benzin-benzin ms 2,60'larda. bu sekilde arac fakire dustu deyip bol bol gaz veriyor. saniyorum sende de bu vardi @Cliosymbol ?? tabii tekleme vb. yok ama yigilma var bu sekilde. bir parmaklayacaz yine yani. :p

o da degil de, yola ciktim, bir sey yok, biraz gittik, bir seyler zangirdamaya basladi. su westinghouse tidliyor ya, bundan falan mi yok, sanzimani mi dagittik lan falan dedim. bir seyler zangirdiyor 2.-౩. vites, bosluyorum, zangirdama azaliyor. neyse. gidecegim yerde durdum, baktim ses motordan gelmiyor. hanima bas bakalim su gaza derken ses arkadan geliyor. dolandim arkaya, sebep;

meger bizim takoz kopmus, egzos nerdeyse dusmus ya la. :eek:

gecenin 11'inde baglayiverdim ne edeyim...

yarin su westinghouse'u gosterecektim, bunu da hallederiz artik.

simdi son bir soru;
    westinghouse kacirmasi lpg'yi etkiler mi?

Cliosymbol ve elkmuh bunu beğendi.
  15. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067

Hava alıyor ise o hortumdan etkiler ama en çok rolantide bu etkiyi hissedersiniz

16. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    bilhassa sogukta, yani 70 derecelere kadar gaz veriyor. sanki hava akismetre bozuk da oyle gibi yapiyor. sanki stop etmesin diye gaz veriyor gibi. westinghouse'a baglamaya basladim. bir tislama var; ya west. bozuk kaciriyor, ya borusu catlak, ya da borunun takildigi plastik giris bozuldu. sonucta manifoldtan gelen vakumu etkileyen bir tislama var yani. bence de lpgyi etkiliyor olmali.

17. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Frende sertleşme var mı? Pek anlamam ama video da vakum da sıkıntı varsa fren sertleşir diyor

18. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    tam olarak bozukluk belirtileri gostermiyor. o nedenle boru veya borunun takildigi plastik uc olabilir diyorum. tabii bozuk gozuyle de bakiyorum. dedigim gibi bu zimbirti manifolttan cektigi icin zannimca lpgnin calismasini da bozuyor.

19. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Ya biz aynı aracımı kullaniyoruz acaba diyecem de kesin başka şehirlerdeyizdir. :) Bende fakire düşme yok araç fişek sensörü 4k7 yaptığımdan beri ilk geçişte gaz yememe hariç ama bendede bir takırtı hasıl oldu dünden beri bak bak bulamadım arabanın içinde duyuluyor rolantideyken dışına çıkıyorum kaputu açıp kafamı neredeyse filtre kazanının içine sokuyorum yok. Böyle plastik plastiğe çarpar ya tok bir ses.

20. Endemi

Endemi Member

Beğenilen Mesajları:
    9

Sayfayı Paylaş