Megane 2 1.4 16v 98bg Lpg ayarlarim (multifast

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve maxsy tarafından 26 Aralık 2017 başlatılmıştır.

1. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Yolda ayanız gaz pedalına bastıkça %10 dan fazla düşüyorsa/yükseliyorsa regülatörde sıkıntı var demektir Fakat bu kontrolü gaz biterken yapmayın yarım depo gaz olsun.
    ayanızı gazdan çektiğinizde yükselmesi ise normal.
    Sıralama montajı yapanın tam bilebileceği birşey yani sol baştaki benzin enjektörü 1. bağlı ise lpg enjektörü de 1. olmalı
    stop etme durumu nasıl oluyor

x-calibur ve leoncu bunu beğendi.
  2. maxsy

maxsy LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    7
    Suan sirali olan 4321 ben 1234 yaptigimda ilk calismada stop ediyo gaz verdiginde duzelio fakat tekliyo rolantide calisirken Gerci bu siralamanin tersini eski enjektörler varken denemistim simdi yenilerle bir daha deneyeyim tsk edrim hocam sagolun

3. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    1234 rölantide tekliyorsa 4321 dogrudur hocam. sizde sağ olun

x-calibur ve leoncu bunu beğendi.
  4. maxsy

Beğenilen Mesajları:
    7
    2.2mm nozullari taktim kalibrasyon sonrası ayarlar
    Sogukken stop ediyordu gaza gectigi gibi rolanti sifira dusuyor yavasca motor iyice isininca geciyor bu regulator isiyi yanlis mi ölcuyor nasil anlayabilirim ben sicaklik 30 dereceye ayarli

5. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam aracınız benzinde çalışırken bezin enj. zamanı 3.15 civarıyken lpg geçtiğinde 3.45-3.50 oluyor lpg fakir olduğundan benzin süresi artıyor bunu şu şekilde düzelir (ben bu programın daha önce kullanmadım ama pc ye kurdum anladığım kadarı ile anlatayım)
    benzine alın benzin enj süresine dikkat edin lpgye aldınızda benzin enj. süresi en az değişecek şekilde map 1 de 1.5 2.0 3.0 yazan yerdeki kırmızı kareyi (30 Yazan) işaretleyip +5 e iki defa basın benzin süresi3.15 seviyeleri inmesi lazım düzelttikten sonra Bunu o sıradaki bütün rakamlara yapın.İlk geçişteki devir düşmesine bu sebep oluyor.
    Aslında bu yapılan sizde göreceksiniz üst grafikdeki kırmızı noktaları aşaya yukarıya almakla aynı işlem.
    2.2 nozulu size öneren bendim ama nozul ölçüsü aslında hala küçük kalmış 2.4-veya 2.5 önerip olmadığında yeni nozul takımı almanız gerekecekti (uzaktan bu kadar oluyor kusura bakmayın) . Aracınızdan lpg de tam performans almak için istediğinizde nozulu 2.4.veya 2.5 yapabilirsiniz basıncı da lpg enjeksiyon süresi 4.5 msn atına inmeyecek şekilde biraz düşürebilirsiniz.(nozul değiştirmeden basınç la oynamanızı tavsiye etmiyorum çünkü tecrübeyle sabittir atiker regülatör sıcak soğuk basınç farklılığı yapıyor )
    Siz birde elm327 (1.5 versiyon) gibi bir cihaz edinip ltft stfye göre bütün devirlerde yolda ayar yaptınız mı tamamdır ( ama sonra)

leoncu ve x-calibur bunu beğendi.
  6. maxsy

Beğenilen Mesajları:
    7
    Detayli bilginiz icin tsk ederim benim meganeda elm 327 calismiyor 1.5 2.1 versiyonu denedim ecuyu tanimadi
    Dediginiz gibi basinc sicak soguk degisken oluyo ecu resetlemeden basinc degismiyo
    Elimde 2 takim nozul var 2mm ve djn gece yaptigim 2.2mm bunlardan birini 2.5 yapip deneyeyim
    En son yaptigim kalivrasyonda map 2 de 30 lar simdide 18 hepsi her kalibrasyondan sonra degisiyor normalmidir bu. regde sikinti var die suphelenmeye basladim
    (hocam bu basincla oynarkende korkuyorum yuksek veya dusuk olurda aracla seyir halindeyken kaza yangin falan cikar diye coluk cocuk biniyoz(
    Regulator dirsekte biraz su sizintisi var sorun olurmu bu yaşarma gibi

7. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Elm 327 tanısaydı çok iyiydi. ben en ucuz v1.5 versiyonu usbli aldım 2010 focusda 2004 elentra da çalıştı yine v1.5 bluetoothlu aldım focusta çalıştı ama elentra da çalışmadı garipler.
    Regülatörün basıncı 1.3 bara (sizin kitte 1.6) kadar normal sayılır ayarlayabilirsiniz ama ayarlamayın , regülatör dengesizlik yapabilir.
    siz nozul değiştirin Su sızıntısı içinse motor sıcakken stop edip dirseklerdeki kelepçeleri sıkın ama su hortumları 5 yıldan eski ise hortumların üzerindeki t lerle beraber değiştirin.
    Sizin kiti tecrübe etmedim fakat hepsinde hemen hemen mantık aynı sayıların düşmesi normal 2.5 mm takınca daha da düşecekler
    Enjektörlerden manifolta giden hortumalarıda olabildiğince eşit boyda kısaltın/kısalttırın gaz pedalı tepkimesini ve çekişi arttırır.
    Asıl korkulması gereken lpg kaçağı onu da isterseniz kaçak kontrolü yaptırabilirsiniz.

leoncu ve x-calibur bunu beğendi.
  8. maxsy

Beğenilen Mesajları:
    7
    Hocam boru uzunlugu 13 -10cm araliginda meganlarda benzin enjektorunun hemen yanindan lpg icin giristen bagli yani kolayliga kacan ustalar gibi emme manifolddan deil umarim enjektor boru uzunlugunun fazla kisa olmasi sorun deildir.
    Hocam stop etme olayi bugun farkettim araci calistirir calistirmaz lpgye geciyo ve stop ediyo. Bu isi sensoru yanlis mi olcuyor veya program uzerinde sicaklik haricinde sensor ayari yok bildigim kadariyla arac sogukken bilgisayara baglayip bakicam kac derece gorunuyo die program uzerinde reg sicaklik yazanin (35 40) ayarladigim derce gelince lpgye gecemsi gerekir dimi
    (reg sicaklik ne -lpg sicaklik ne oluyor hocam kusura bakmayin hakkinizi helal edin sizleri cok rahatsiz ettim
    Burada ustya is yaptiramiyorum adamlari tek bildigi komple yenileyelim sisyemi 1000tl

9. Serdar gemici

Serdar gemici Member

Beğenilen Mesajları:
    44
    Öncelikle regülatör sıcaklığını programdan kontrol edin. 35 derece bence ideal bir geçiş derecesi. Enjektör den manifolda giden hortumlar eşit olarak ne kadar kısa ise sistem o kadar düzgün çalışıyor.

10. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Regülatörün üzerindeki, sıcaklık sensörü ilk gaza geçerken ecunun kullandığı sensör. LPg ısı sensörü ise gaz sıcaklığını her zaman ölçen buna göre ecunun sıcaklığa göre değişen lpg yorgunluğununa göre enjektör zamanlarını ayarlatan sensör
    regülatör veya lpg ısı sensörü bozuksa değeri hatalı gösterir. araç soğukken aracı çalıştırmadan dış ortam sıcaklığını na göre karşılaştırarak kontrol edebilirsiniz regülatör derecesi 25 ken araç hemen lpgye geçiyorsa bir hata var Ayarları yedekleyip parametreleri not atıp bilgi nin altındaki ecu resetleme yi tıklayabilirsiniz sonra parametreleri elle tekrar girip motor iyice ısınmışken kalibrasyon yapmalısınız ve kesinlikle benzin zamanı lpg de en az değişecek şekilde yazdığım ayarı yapınız veya kontrol ediniz. LPgye geçme zamanını 120 sn yaparak stop etme olayınıda deneyebilir misiniz. Eğer ki hakkım varsa da Helal Olsun Siz de helal edin..

Son düzenleme: 30 Aralık 2017
    maxsy, x-calibur ve leoncu bunu beğendi.
  11. maxsy

Beğenilen Mesajları:
    7
    Hocam sogukken stop olayi reg uzerinde isi sensöru kisa devrede kalmis surekli 110 derecede gorunuyordu arkadas getirecek bi tane o gelinceye kadar gecici olarak 10k ntc taktim simdilik stop sorunu cozdum. Ayarlari da powerkirk3 dedigine gore yaptim
    Bu basinc sabit kalmiyor 1.41 .146 gibi oynuyor bu normalmidir. yol testinde videoya alicam orada basinc onceden 2.00 kadar cikiyordu tekrar cikicakmi kontrol edicem.
    Regülatörüde dagitacam herhalde bu basincdan dolayi

powerkırk3 bunu beğendi.
  12. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Tam gazda manifolt basıncı 1 e kadar cıkabilir .rölantide 0.30 le 0.40 civarında olur. Basınç 2 ye kadar çıkması normal sayılır çünki sizin kitte basınç=regülatör basıncı+manifolt basıncı oluyor . Okadar oyması normal.

maxsy bunu beğendi.
  13. maxsy

Beğenilen Mesajları:
    7
    Üstat bu ayarlar iyi gibi gorunuyor rolantide lpg enjk suresi motor isininca 4.45 kadar iniyor benzin enjektor suresindede oynama yok gibi
    Sizce nasildir?
    ve yakit cok yakmasi duzelirmi dersiniz?
    ( şayet çok yakıyorsa map 2 de 8ms - 18ms arasindaki sayilari biraz düsürsem yakit azalirmi

14. maxsy

Beğenilen Mesajları:
    7
    Lpg enjeksiyon suresi. En ideali nedir cok dusuk olmasi motora zarar verir mi
    (atiker enjektör 3ohm )

15. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    lpg enj. süresi en ideali 4 ila 4.5 msn arası ayarlar güzel

Düşebilir ama hızlanmada azalacaktır sürekli üst devir kullanmada motor zarar görebilir

leoncu bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş