MEGANE 2 ATİKER GOLD LPG AYARI

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Aceryeni tarafından 3 Şubat 2017 başlatılmıştır.

1. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    egzantirik açı kaydırıcı ile çok ilgisi yok durumun.daha karmaşık motor tiplerinde de lpg uygulanıyor. sizin bakacağınız olay öncelikle motorun benzinde olağan ltft stft döngüsünü tespit etmek loglar alıp çalışma şeklini bulmak. Daha sonra lpg yi de ona benzetmek. kafanızı açı kaydırıcı vb şeyler ile bulandırmayın.

powerkırk3 bunu beğendi.
  2. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Hocam peki bu log dediginiz verileri nasil elde edebilirim..teknigi nedir..yetkili serviste benzin haritasina reset attirsammi diye dusunuyorum..cunku benim arac benzindede cok iyi ltft verisine sahip degil..15,,20,,30 gibi ltft aldigim oldu..hatta bir ara uzun yola ciktigimda benzinde 70 80 leride gordum..bu normal bir sey degil bence..
    Zamani vaktinden beri lpg de fakirde kullanmisim, bu benzin haritasini berbat hale getirmis sanirim..300 km boyunca ltft duzene girmedi..

Bir aracin orjinal ltft verisi benzinde 70 80 de veya 25 30 larda olurmu..
    Egzantrik aci kaydirici olayinida su yuzden dedim..3000 devir bandinda arac 25 fakirde iken bir anda 34 lere cikabiliyor..dahada gitsem 40 50.leri belkide bulacak..yani ust devirlerde cok cok fakirde su an..

Motor sicakken rolanti enjeksiyon surem benzin 3.10...3,20 lpg ise 4,10 4,20 gibi..
    Cogu devirde 1 ms fark var su an..buda normal sanirim..

powerkırk3 bunu beğendi.
  3. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    eğer araç çalışma şekli bu şekilde değilse muhtemelen benzin sisteminde de hata var.
    misal benzin pompası yeterli basıncı üretmeyip fakire düşüyor. enjektör basıncı yetersiz olabilir. akış sensörü ya da oksijen sensörü kondisyonu azalmış olabilir.

Log almak için Torque uygulaması log ya da kayıt bölümüne girip kayıt etmek istediğiniz verileri seçip araca bağlandıpınızda başlatarak kayıt alabilirsiniz.

İlk yapmanız gereken benzer araç bulup değerleri kontrol etmek ya da yabancı kaynaklardan araştırıp bakmak

powerkırk3 bunu beğendi.
  4. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    misal o açı kaydırıcının daha gelişmişi, bizim valvematik motorlarda var hem açı ayarlıyor hem subap zamanlarını ayarlıyor hatta hava akış sirkülasyonunu bile düzenliyor. ona rağmen böyle bir şey olmuyor. bir kaç arkadaş var aynı motoru kullanan forumda.

Ismaildmr ve powerkırk3 bunu beğendi.
  5. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Arkadaslar merhaba.
    Ayarsizlik hala devam ediyor.vakit bulup biseyler yapamadim..soguk motorda benzin ltft 15, stft -20 -25 lerde iken lpg ye gecis esnasinda stft 1, 2 saniyeligine -100 gosteriyor, silkeleme ve stop etme egilimi gosteriyor..soguk havada zaten surekli stop ediyor.eskiden sicak havada pek bu durum olusmuyordu, ama sogukta stop ediyordu..bunu nasil cozebilirim..en son sicak motor rolanti ltft 6 larda kalmisti..

6. nspcn

nspcn Member

Beğenilen Mesajları:
    14
    Selamlar probleminizi baştan sona okudum kardeşimin megane 3 te ayni sorunu yasiyoruz 2 lpgcide kalibrasyon yaptırdım arac hala 90 da fakirde çalışıyor emisyon arizasi veriyor çekiş yok obd cihazim var arac normalde benzinde de fakir 20 ile basliyor lft 2500 3000 devir sabit hızlarda 34e kadar geliyor lpg kablom yok. lpg kitine müdahale sansim da yok nasil cozdunuz bu problemi aracta akl obd 2 li kit ve kirmizi renk enjektorler var. Araci benzinde biniyorum 3 gündür hala degerler lft 20 34 arasi 39a bile cikiyor. Sft de anlik degisken ve cogunlukla artida çalışıyor. Bu renolara akil sir ermiyor. Kendi aracim 1.6 mpi octavia obd siz kitte sft 3 ile 5 arasinda hic degisme de olmuyor. Meganin k4m 1.6 lari nasil bir prensipte çalışıyor ya da uyumlu degil mi anlamadim gitti.

7. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Problemlerim hala devam ediyor, aracimda ceki sorunum pek yok ama ltft lpgde stop edince en son 29 larda kaldi..yani %30 civari fakir calisiyor..ben bu isi beceremedim..kafayi yedirdir bu ayar isi..
    2.5 mm nozul ile yaklasik 1 saat boyunca uzun yolda ayar yapmaya calistim, ayari bir turlu yakalayamadim..yanimdaki arkadasima lanet olsun 2.2 mm nozul takip basinci 1,2 civarina cikartip oto kalibrasyon yapip birakacam dedim..ugrasamicam artik isterse yansin bu araba dedim..islemi yaptim ve en son 29 ltft ye ulastim..obd li kit benimkide. oto iyilestirmenin bir turlu faydasini goremedim..devre disi birakinca aracim daha iyi calisiyor..ama tabi en son ayarimda aciyim dedim tekrardan..su an aracim yuruyor..1700 km yol yaptim bagaj dolu 2 yetiskin 2 cocuk klima surekli 2. Kademede 90 km ortalama ile 7,5.....7,7 litre lpg tuketimi olustu..

Sizin sorun asagi yukari benim sorunla benzerlik gosteriyor..lpg kitimi ilk montajlattigim aylarda araba cok guzel gidiyordu..sonra regulator degisti ondan sonra sabah benzinden gaza gecerkenki sarsintili gecme ve stop etme bas gosterdi..ogun bu gundur kim bilir nasil bir ayarda calismistir bilemiyorum.

Ben yetkili servise gidip aracin benzindeki yakit trim degerlerini sifirlatacaktim..ama servis denilince kafam donuyor..ayaklarim geri geri gidiyor..pek iyi anilarim yoktur..eger siz dusunurseniz aracin benzin yakit degerlerini resetletin, hemen akabinde iyi bir lpg ustasina durumu anlatin oto kalibrasyon ve yol ayarina ikna edin yada afr ayari ile cozum bulmaya calisin..benim aklima gelen bunlar..tabi ilk basta aracin yakit sisteminde bir aksatlik varmi tespitini yaptirin..mesela lamda sensorleri, katalizor, lpg enjektoru, benzin pompa basinci, bobin, buji, yag bakimi gibi...

Cok farkli degiskenler var..iyi bir usta sart, ama megan k4m 1,6 motorlarin dogasinda fakir calismak varmidir bilmiyorum.

8. nspcn

nspcn Member

Beğenilen Mesajları:
    14
    Aynen simdi benzinde biniyorum. Adam akilli bi usta da bulamadim her gelen klibrasyon yapip birakiyor bundan once de lft sft bozuktu ama aracin benzinde performansi mukemmel tum birimler katalizor o2 sensoru sorunsuz bakimli da daha ne olsun diyorum dun yabanci forum sitelerine de baktim bi kac kisi ayni sorundan muzdarip ama cozum icin kimsenin fikri yok malesef. Bi iki hafta benzinde binip tekrar kalibrasyon yaptiracam bakalim benzinde bindikce 30 lft dusecek mi. Pek sanmiyorum benzinde her kontagi acista lft 20 den basliyor 39 a kadar gidiyor kullandikca. Lpg de çıldırıyor resmen

9. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Megane 2 1.6 multifast obd li aracimi en son 6 ay once 2.2 nozul ve 1,20 bar basincta birakip oto iyilestirmeler aktif olarak birakip kafami baska meskalelere vermistim..bugun bir baglayim bakiyim ayarlar nerelerde ne degismis ne kotulesmis hesabi..tabi bu 6 aylik boslukta ara sira elm cihazindan ltft stft degerlerini O2 degerlerine bakmisligim oluyordu..Zaten o elm cihazida akuyu bitirdi..sarj marj derken epey ugrastirdi..velhasil bugun baglandim bir baktimki, ana bizim degerler super..ilk ltft 15 lerde basladi..oto iyilestirmeyi devre disi biraktim felan ltft 1.6 lara stft -7+7 arasi degerlerde kaldi..akabinde oto iyilestirmeyi devreye alinca gaz kesme 1,,0..-1 arasi gayet istikrarli bir ayar gozumun onune geliverdi..o ltft -80 leri +70 leri goren megan gitmis yerine baska bir megan gelmis.
    Bu guzelligi tamamen hava sicakligi ve gaz yogunluguna bagladim..
    Cunku gaz 45 dereceyi gecmedi..regulator sicakligida 85 civariydi..tabi 4 yildir sabah benzinden gaza gecme problemim hala ayni..istop istop istop..oyun bitti hesabi.
    Regulator basinci 3 lerde gorunuyorken Tam lpg ye gecis esnasinda regulatorden muhtemelen siddetli gaz akisi olacakki stft -100 tavan yapip enjeksiyon sureleride 9 10 ms lere cikip istop ediyor..sanki motor gaza boguluyor gibi..bu regulatordenmi kaynaklaniyor bilemedim..regulator isininca normal 1.2 barda kismi dusus ve yukselisle sabit calisabilmekte..
    Sorunlar kisaca ltft yazin ortalama 20 30 lari gorur iken..kisin 1.6 ...10. Arasini ancak gormustur.
    Stop problemim acaba regulatorun ilk basincli gaz salmasi ilemi alakalidir.

10. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Acaba benzin enjektörleri çalışmaya devam edip kapanmıyor olabilir mi o ilk geçişte ?
    Genel ayarlarda hala daha 600 rpm ve 25 derece mi ayarlı?

powerkırk3 ve Ismaildmr bunu beğendi.
  11. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    600 rpm dogrudur..sicaklik 35 di 45 yaptim..soyle bir video yukledim..ltft 15 lerde basliyor..oto iyilestirmeyi kapattiktan sonra sonra 1.6 lara kadar dustu.daha sonra oto iyilestirme acinca gaz kesme 1 lerde 0 larda sabit kaldi..ltft de 1.6 larda sabitlendi..videoda o bolum yok..sadece ilk gecis stobu, akabinde 2. Calistirma ve gene stoptan hafif gaz vererek kurtarma var.

12. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Duzelteyim, bu stop 35 derecede gerceklesti..daha sonra 40 dereceye ayarladim..ama denemedim daha..umarim duzelmistir.yada bir faydasi olur..regulatorun ilk basinci beni endiselendiriyor..sanirim bu basincta enjektorler sacmaliyor..galiba regulator degisecek gibime geliyor.

powerkırk3 bunu beğendi.
  13. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    İsmail hocam regülatörün üzerindeki ince vakum hortumu manifolta düzgünce takılı mı . Aslında o ince hortumdaki vakum sayesinde regülatör basınç dengelemesi yapıyor sanki çalışmıyor

Ismaildmr ve x-calibur bunu beğendi.
  14. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    35 te olsa 50 de olsa fark etmez o derece de LPG ye geçer. Sizdeki olay benzin Ltft stft ile LPG ltft stft aynı değil. Bu yüzden afallıyor araba. O LPG ye geçmeden önceki basınç normal . Siz aracın benzin düzeltme değerleri neyse ona göre ayar yapın

15. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Abi durum soyle aslinda, yani lpg ye gecince problem yok..gaz yemesi vs cok iyi..videonun devaminda rolanti veya sabit regulator basincinda pek bir oynama yok..ama ilk calistirmada gaz 3.65 bar basicta oluyor..bilgisayari baglayip kontak mars konumundan once araci uyandirdigimdada basinci bu sekilde 3.60 civarinda idi..devamindada iste stop etme olusuyor..gecis sicakligini 40 yaptim lakin gene stop etme olacak gibi..yarin deneyecegim .simdi gec oldu artik..
    Manifolt map hortumu baya saglam duruyor..giris yerlerinde herhangi bir gevseklik yok..bir ara hepsini elden gecirip yenileyecegim..
    Su an 1.2 bar basinc ve 2.2 nozul ile map tablosu bu sekilde..leptop batarya sikintim olmasa 2 3 gun kafa yorup bunu hallederimde..takiyorum 1 saat yetiyor yetmiyor..daha rolantiyi oturtamadan kesmek zorunda kaliyorum..ben bu ara regulator bakiyim..su baglantilarinin oring leri eskidi galiba hafif su sizintisi emaresi var.

powerkırk3 bunu beğendi.
  16. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Abi benzin duzeltmelerinide anlamiyorum..inanin 100 200 belki 300.km benzinde kullandim..elm cihazindan ltft +70.80 de gordum..-70 80 de gordum..cok oynak..lpg de oto iyilestirme acik iken lpg de oynuyor..rolantide benzin ltft si 15 lerden asagi dusurememistim..ben k4m reno motorunda bir sikinti var diye dusunuyorum..ya ekonomik olsun diye oynak trim yazilimi yuklediler yada benim araba bozuk.
    Ilk montaj siralarinda 1.8 nozul ile iyiydi.kisin sogukta stop etme problemi yasamamistim..ne varki garantiden regulator degisti o gun bugundur kisin stop.problemi yasiyorum..tabi 1 yidirda bu ayar isine marak salinca artik yazin bile ilk geciste stop egilimi yapmaya basladi..iyice bozdum galiba..aslinda tek yaptigim npzul buyutmek ve oto kalibrasyon..deger pek giremedim.beceremedim yani.

17. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Araç renault olunca ben de şüphe ediyorum :) Benzinde kullan kullan sonra buluşalım :)

powerkırk3 ve Ismaildmr bunu beğendi.
  18. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Bugunden itibaren benzine geceyim abi..bakalim tirimleri ne zamana hangi vakite kadar duzelme egilimi gosterecek..sicakliklarin 20 25 derecelere varma vaktine kadar benzini toparlayim..sehir ici 5 10 km ancak gidebiliyorum..motor tam isinmadan stop etmis oluyoruz..aklimda sadiklara gidip yazilim attirayim diyorum..hos anilar yasamadigim icin gidesimde gelmiyor..en iyisi benzinde en az 500 600.km.kullanmak..belki 1000 km..sonra hakikaten bir goruselim abi.

powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  19. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    504
    Kesinlikle en doğru sonucu bu şekilde alırsınız, hatta 2 depo benzinle gitmek çok daha faydalı olur, ayrıca lpg sigortasını veya aküye bağlı olan kablolarını da çıkartırsanız daha sağlıklı olur, çünkü gerçek benzin değerlerine ancak bu şekilde ulaşılacağını düşünüyorum, eski aracımdan bizzat tecrübeyle sabit, Fakir karışım arızasıyla ışık yanık vaziyette gezmiştim (tabi bu LTFT STFT den bi haber) ve sorunlar baş göstermeye başlamıştı, benzinde uzun süre süre kullandım araba kendine kendine geldi, o zaman anlamıştım lpg beyninin aracın beynine olan etkisini, önce bu dediğinizi yapıp sıfırdan ayar yapın bence düzelecektir değerler (tabi aracın ateşleme sistemi, hava emişi, sensör, vsss gibi başka sorunu yoksa)

Ismaildmr bunu beğendi.
  20. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Benim arac ne fakirken nede zenginken hic bir uyari vermiyor.sanirim tolerans araliklari -99+99 mu ne...yaz doneminde ayar yapmaya calisirken 2,5 mm nozul ile deger atamaya calisirken ariza isigi kipir kipir yanmisti..misfaire detected p0300 ariza kodu verdi..sanirim katalizor arizasiydi..su an aracimda hala p0300 ariza kodu var..bir tarafini gumlettim.ama neresi bilmiyorum..aracta tekleme yok..sadece duz yolda sabit hizda mesela 40 50 diyelim tahmini 3 ms bandinda yani motorun asgari yakit harcadigi donemde al ver ilkinme gibi his vermeye basladi hafif gaz alip birakma gibi..benzinde bu olay varmi denemedim..sorun ustune sorun anlayacaginiz..cylinder misfire detect p0300 ya bobin biri gitti yada baska bir sey..
    Benzinde kullanip trimleri duzeltmekten baska yapacak birsey yok gibi duruyor.

Sayfayı Paylaş