Nozulleri büyüttüm ayar olmuş mu ?

Konusu 'LOVATO LPG AYARI VE LOVATO LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Cem tarafından 6 Haziran 2015 başlatılmıştır.

1. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Ya LANDİ yada TARTARİNİ dökümanında ben sanki bunun gibi bir yazı gördüm gibime gelmişti. Merak ettiğimden sormuştum hocam. OBD Adaptivity işaretlenince map değerleri değişir gibi.

Bu tip şeylerin anlatıldığı esaslı bir döküman varmıdır hocam? Gördüğüm kadarı ile neredeyse tüm İtalyanlarda aynı yazılım var gibi. Mantık olarak aynı.

LPG nin ayarlamasında sıralama şu şekildemidir?
    1- Arabanın ve takılan sistemin değerleri girilir, yazılımda işaretlemeler yapılır
    2-Oto kalibrasyon yapılır.
    3-Oto kalibrasyondan sonra Yol testine çıkılır ve Klima vb şeyler açık şekilde arabayı zorlayarak çeşitli devirlerde MAP-HARİTA değerleri ayarlanır.
    4-OBD devreye sokulacaksa yani STFT ve LTFT değerlerine göre ( bu arada STFT-Fast olan LTFT de Slow olan) hareket edilecekse Devreye sokma işaretlenir.
    5- İşlem tamamdır mıdır?

Yoksa 4 basamaktaki kısımdaki kısım 1. basamakta işaretlenip ondan sonramı 2 ve 3. basamaktaki işlemler yapılır?

2. Cem

Cem Member

Beğenilen Mesajları:
    3
    3. madde de Klima filan kapalı olarak ayarlanır hocam ...

3. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Neden kapalı olacak ki? Adı üstünde yol testi yapıyoruz, her türlü yüklenmede sistem kendini adapte edebilmeli diye düşünüyorum.

4. Cem

Cem Member

Beğenilen Mesajları:
    3
    Zaten aracın benzin yakışına göre LPG sistemini iyi ayarlarsanız ( taklit ) ederseniz , klimalı klimazsız sorun olmaz

5. dr.arrican

dr.arrican LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    132
    1- evet
    2-evet
    3-Rölanti süresi (basınç-nozul ikilisi) uygun değerde ise OBD varsa aktifleştirilir ve lpg nin tadına varılır. :)

OBD yoksa yol testine çıkılır ve sft-lft değerlerine göre haritada düzeltmeler yapılır. (OBD bunu kendisi otomatik olarak yaptığı için OBD varsa yol testine gerek yok)

Sayfayı Paylaş