Palio 1.6 16v Atiker Fast ayarı

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve ihsan tarafından 9 Ocak 2016 başlatılmıştır.

1. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Mavi ve yeşil çizgileri üst üste getirdikten sonra problemleriniz ortadan kalkabilir.

2. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    yaptığım son ayarlar. kısa süreli denediğim için yeşil mavi çizgiler tam oluşmadı biraz yol gitmem lazım şimdiki durumu nedir?

Ekli Dosyalar:

• Adsız.jpg
      Adsız.jpg
      Dosya Boyutu:
      194,8 KB
      Görüntüleme:
      25
    • Adsız1.jpg
      Adsız1.jpg
      Dosya Boyutu:
      134,8 KB
      Görüntüleme:
      23
  3. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179

4. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    yaptığım ayarlar ile akşam üstü aldığım sonucu paylaşıyorum.

vites geçişinde silkeleme yapıyor neden acaba?

Ekli Dosyalar:

• akşam.jpg
      akşam.jpg
      Dosya Boyutu:
      184,1 KB
      Görüntüleme:
      21
    • akşam1.jpg
      akşam1.jpg
      Dosya Boyutu:
      134,9 KB
      Görüntüleme:
      19
  5. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Soldan sağa
    1. ve 2. noktayı 5 tık
    3. ve 4. noktayı 2 tık
    5. noktayı 5 tık
    6. ve 7. noktayı 12 tık yukarı kaldırın.

Enjektör hata zamanını 500 yapın.

6. hondamurat

hondamurat LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    86
    sayın emrahdt yonlendirmiş olduğunuz 5 tık 12 tık şekli tamamiyle yanlış yönlendirme .ihsan kardeşimiz iyi bir yolda gidiyor ama benzinde ve lpg de ayrı ayrı çalışırken ekran görüntüleri olsa daha iyi olacak . Yeşil lpg çizgisinin mavi benzin çizgisine ortuşmesini sağlayacak şekilde ayrılan yerlerde gerekli noktaları yukarı yada aşağıya indirerek ortuşmeyi sağlayın . Enjektor hata zamanını 500 ms oomasını neden istediğinizi anlamadım ama 250-300 olmadı en idealidir.

7. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4

enjektör hata zamanını 200 yaptım
    lpg ye geçme zamanını 3 yaptım
    max basınç 1 yaptım
    min basıncı 0,45 yaptım

ama lpg sisteminde sorun var fazla ayar yaptığımdan olacak ki artık oto kalibrasyon sapıttı

8. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Hocam sonuna kadar haklısınız 5 tık 10 tık şeklinde olmaz bu iş farkındayım. Daha önceki mesajlarda ve farklı konulardaki mesajlarda tarif ettiğiniz şekilde ihsan beyi yönlendirmeye çalıştım. Takdir edersiniz ki her şey bir anda oluvermiyor. Keşke yardım isteyen herkes anında doğru cevaplara ulaşabilse, yolunu yöntemini anında kavrayabilse. İhsan beyin soruları gözüme takıldıkça ve ihsan bey sabırla cevap istedikçe duramadım bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım. Enjektör hata zamanını vites geçişlerinde silkeleme yaptığı için artırmasını söyledim bildiğim bu şekilde çünkü. Siz de yol gösterirseniz daha doğru olanı daha kolay anlayabilir.

9. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    enjektör hata zamanı 250 ms olması daha iyi minimum basıncı 0.65 yapın ve lpg ye geçiş süresini 6-7 sn yaparsanız daha sarsıntısız bir geçiş elde edersiniz. dediğim gibi yeşil çizgilere gelecek şekilde 2 olur 3 olur (tık )yukarı ya da aşağıya ayarlayın . ama araç tam ısınmış benzinde çalışrken ki ekran görüntüsünü ayrı ve lpg çalırken ayrı ekran görüntüsünü bizimle paylaşın .yeşil çizgi mavi çizgi altında fakir mavi çizgi üstü olursa zengin olur.

10. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    aracınızın buji kablolarını değiştirmeyi denediniz mi ?bende aynı şekilde problem yaşamıştım . kabloları ve bujileri değiştirince problem ortadan kalktı. benzinde de aynı sorunları yaşıyor musunuz.

11. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    Benzinde sorun yok. Ustam ben bayağı ayar yaptım. Belki ondan olmuş olabilir. Kaydettiğim ayar vardı en sonunda baktım düzelmiyor düzgün çalışan ayarı yükledim. Şimdi iyi ancak araçta hala arı hissediyorum göremiyorum ama

Şunu sorayım ustam Otokkalibrasyonu çalıştırdım baktım benzin enjektör zamanı ile gaz enjektör zamanı aynı oldu aracı test edeyim dedim araç tüpte yürümez oldu benzinde hiç bir sıkıntı yok ama bu neden olabilir.

12. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    lpg de ki problem yapılan ayarlar sonucu benzin haritasının bozulmasına sebep olmuş olabilir. bu aracın ms değerlerine ister istemez lpg çalışmasına etki eder .çözüm ise : akü kutup başları sökülür . akü başlarına bağlanan kablolar birbirine değdirilir. akü değil aküye bağlanan kablolar buraya çok dikkat edin . yarım saat bekledikten sonra lpg sigortası sökülmüş biçimde araç akü kutup başları bağlanır ve benzinde 15 dakika rolantide çalıştırılır.arabanızın benzin ms değerleri oturdurtan sonra lpg sigortası takılır ve (araç stop durumda)araçla benzinde değişik devirlerde 50 km civarı yol yapılır . bu arada lpg ye hiç alınmaz daha sonra araç tam ısınmış durumda iken 1. lpg programı fabrika yarlarına döndürülür 2.oto kalibrasyon yapılır. daha sonra lpg çizgisi oluşacak şekilde lpg de binersiniz. bana kalırsa nozulları 2.2 mm yapın . oluşan çarpan çizgisinde noktalara gerekli müdahaleler yapılarak örtüşme sağlanır. bunları yaptıktan sonra ekran görüntüleri paylaşırsanız daha iyi sonuçlara doğru gideriz.iyi akşamlar

13. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    benim arabamda da fast sistem var ve baya bi kurcaladım bilmediğim bir kaç yeri var ama oralarda işim yok. mayçiçek ustam fast sitemin bir çok sitemden daha iyi olduğu konusunda fikir beyan etmiştir ki öyle basınç ayarı sıcaklık ayarı vs. bir çok konuda güzel bir yazlım ve acu ya sahibiz. hatta siz beize enjektör kütüğü üzerindeki yazıların olduğu kısmı palayşın daha güzel bir ayar yapacağız. birlikte ama programın ekran görüntülerini ekran görüntüsü alarak yapsanız görsellik ve yorumlama açısında dah iyi olucak . lpg kütüğü üzerindeki küçük yazılarda ahc yazıyorsa lpg kalibrasyonu yapmadan önce lpg kontrol ayarları kısmından enjektör tipini atiker ahc 3 ohm olarak seçin.

14. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    ustteki yazıda benzinde bindikten sonra lpg programı fabrika ayarlarına dondurulur demişim ama ilk işlem olarak bunu yapar daha sonra aku kutup başlarını soker ve diğer işlemleri sırası ile yaparsanız daha iyi olur

15. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    Fakirde veya zengine olması bu sorunu yapmaz. Bujilerinizi değiştirin tırnak aralığın açılmış olması lpg'nin düzensiz yanması demektir. Benzin sıvı olduğu için hissettirmez ama lpg gaz halinde olduğu için size direk hissettirir iyi ateşleme ister. Buji 1000-2000 devir arası sallantının işaretidir.

16. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    akşam bir kaç defa ayar yaptım baktım düzelmiyor stabil çalıştığı kayıtlı bir ayar vardı onu geri yükledim hallettim buji muji değil ayar %90 bide nozullar ufak biraz galiba

17. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    siz dediklerimi yapmaya başlayın. nozullarınızı 2.2 mm yapın herşey daha güzel olacak bu arada buji değişimi her zaman araç için faydalıdır.siz istediğiniz kadar ayar yapın yada yükleyin benzin çalışma haritası bozuldu ise sonuç aynı olacak . bilginize

18. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    murat usta bujiler 4 ay önce fiat servisinde değişti yeni buji
    nozull dediğin gibi ufak benzin enjeksiyon süresi ile lpg enjeksiyon süresi arasında çok fark var onun için öncelik nozul

19. hondamurat

Beğenilen Mesajları:
    86
    o zaman sıkıtı yok. şimdi lpg ms ile benzin ms değerleri arasında fark mutlaka olacak esas kural benzim ms değerlerinin 2 katı olmaması gerekli.aynı değerleri yakalamak için dymco 2 ohm enjektörler var onlardan takmanız gerekir ki benzin keyfi ve performans alasınız. sanırım elinzide kırmızı valtek enjektörler var ise nozulları 2.2 delmek ve akü kutup başları sökerek başlayacağız yeni ayarlarla faln uğraşmayın bir an önce başlayalım.

20. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Şunu sorayım ustam Otokkalibrasyonu çalıştırdım baktım benzin enjektör zamanı ile gaz enjektör zamanı aynı oldu aracı test edeyim dedim araç tüpte yürümez oldu benzinde hiç bir sıkıntı yok ama bu neden olabilir.
    Otomatik kalibrasyonun acilan yerdeki değeri en yüksek lambda voltajını girmelisiniz

Sayfayı Paylaş