regülatör

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve sernet79 tarafından 21 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

1. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    aslında atikerin kesicilerindede sıkıntı var aracı stop ettiğinde kesicilerin regülatör den önce gazı kesmesi gerekirken kesemiyorlar ve tank basıncı enjektörlerde kapalı olduğundan beyinde yüksek basınca ve kaçırmaya neden oluyor kesicilerin sorunuda bobinlerinin ufak kalitesiz olmasından aşırı ısınıyorlar ısınıncada içinde gazın geçişini engelleyen minik yay yumuşuyor ve gazı kesemiyor şöyle deneme yaptım araba çalışırken hem tankın hemde regülatörün hemen girişinde bulunan bobinlerin kablolarını çektim ancak araba çalışmaya devam etti belki regülatörde kalan gaz çalışmaya devam ettiriyor diye düşünebilirsiniz ancak 10 dakika bekledim yok kesme falan yok sonra emin olmak için şamandıraki musluğu kapattım 10 saniye sonra stop etti şimdi ilk iş olarak kesicileri lovato ile değişmek olacak sanırım ancak tanktaki kesiciyi nasıl değiştirebilirim şamandıranın komple değişmesimi gerek acaba?

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Kesicileri değiştirdiğinizde bu sorun kaybolabilir o zaman.
    Sorun sadece kesicilerde de olabilir.
    Kesiciler çok ısınıp erken bozulan aygıtlardır.
    Şöyle bir sıkıntı var siz elektiriği kestiğinizde direk kapanması gerekir. Artı bobin arızalı ise aracınızın çalışmaması gerekir. Yapısal bir bozukluk söz konusu olabilir.

3. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    yok çalışmasında sıkıntı yok çünki bobinler açıyor ancak kapnması gerekirken tabi bu sırada kapanma işini yay üstlendiği için ısınan yay kapatamıyor ve tank sürekli regülatöre basınç yapıyor ancak en önemli olan tank üstünde şamandıradaki kesiciyi lovato ile değiştirebilirmiyim diye düşünüyorum ama çok zor sanki şamandıranın komple değişmesi gerekiyor gibi ilginize çok teşekkürler

4. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Uyumluluk konusunda tecrübemiz mevcut değil.

5. malatyadoğan

malatyadoğan LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    6
    Kesicinin birini değiştirseniz olmaz mı veya da içindeki yayı daha dirençli bir yayla değiştirsek.Bu soruna çevremde birçok kişi de rastladım.Makine ile üretimi yapılan bir parçada bu kadar sıkıntı olması ilginç.Atiker devamlı regülatörlerini geliştiriyor ama bence geliştirmek yerine önce sağlam ürün üretmesi gerekir.

6. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    parça değişiminde randıman alınamıyor. En güzeli bobinle birlikte değiştirmek.
    Önce ki mesajlarda söylediğimiz gibi bobin ömrü zaten fazla değil.

7. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    aynen öyle yayı dirençli bir yay ile değiştirince zaten atikerin bit kadar olan bobini bu seferde o yayı açmaya yetmiyor gücü zaten açık bırakmaya çalıştığı yumuşak yay için bile nerdeyse yanacak eski şahin arabamda lovato nun mavi kesicileri vardı ne arıza ne birşey sanki kaportanın bir parçasıymış gibi eskidi gitti ancak arız vermezdi bilgiler için çok teşekkürler...

8. malatyadoğan

Beğenilen Mesajları:
    6
    Atikerin sitesinde değişik bobinler gözüküyor.Onlarla değişim olamaz mı?

9. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    dün gittim lovatonun kesicisinden aldım ve regülatöre yakın olan kesiciyi değiştirdim sonuç mükemmler 2 3 marşta zor çalışan aracım şimdi marşı ayarlayamıyorum hani yarım marş derlerya ondanda kısa motorun tık demesi yetiyor... hele çekişi inanamıyorum %50 çekiş çok fark etti nedeni tam bilemiyorum ama kesiciyi değiştirirken rekorlardaki gaz boşalınca acaba diyorum pislik falanmı vardı ve rekorlar açıldı ve kesicide yeni ve lovato olduğundan tam açılıp kapandığından düzelmiş olabir kısacası sonuç mükemmel herkese cevaplar için çok teşekkürler...

10. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    kesiciden başlayarak lovato'ya yavaş yavaş geçiş yapacam...

11. malatyadoğan

Beğenilen Mesajları:
    6
    Aşamaları ve resmileri pylaşırsanız seviniriz.

12. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    herşey dört dörtlük derken dün yine gün içinde Motor sıcak olmasına rağmen çok zor çalıştı. geniş bir araştırmadan sonra asıl sorunun rölanti ayarlayıcısından olduğunu düşünüyorum

13. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Arkadaşlar,
    Benim arabanın üzerindeki Atiker Fast tam 7 yıllık. Hatta kablolar eskimeye başladığı için kısa devre filan yapmaya başladılar, elden geçirmek zorunda kaldım, ama Atiker'in kullandığı parçaların hiç birisi ne enjektörler, ne regülatörler sorun vermedi. Ben kendim sistem yenilensin diye keyfe keder parçaları değiştirmeye başladım. Ne kesiciden ne de bobinlerden bir sıkıntım olmadı.

Yani Atiker'in bobinleri şöle kötü, kesicileri işe yaramaz, Lovato'nun şöyle iyi demeden önce bir daha düşünün. Muhtemelen sorununuz başka bir yerdedir.

Atiker'in parçaları standardın altında değildir, ama adamları bir işe yaramaz, bir kaç istisna hariç.

14. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Sorununuz benzin pompasından yada benzin basınç regülatöründen olabilir. Benzin basıncınızı ölçtürün. Zayıflamış benzin pompaları yeterli basıncı sağlayamaz ve ilk çalışma marş süresini uzatır.

15. jossef

jossef New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    bu bobin yakıt kesici bobin mi mavi ve kırmızı olan

16. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba, evet yakıt kesici.

17. malatyadoğan

Beğenilen Mesajları:
    6
    Regülatörün eskidiğinin veya değiştirilmesi gerektiğinin ilk belirtileri nelerdir?
    Araç bakmındaki filtreler gibi bu parçanın da bir değişim periyodu var mı?
    Ömrünün sonuna gelmiş, veya 50000 km yapmış bir regülatörle, yeni takılmış bir regülatör arasında yakıt ortalama yüzde kaç oynar.

18. malatyadoğan

Beğenilen Mesajları:
    6
    Son soruma cevap alamasam da sorulara devam edeyim.Her nekadar doğru kalibrasyon yapsakta montaj hataları yüzünden kalibrasyondan beklenen performans alınamıyor.Regülatör montajı ile ilgili iki sorum olacaktı.
    1.Yükseklik ve enjektöre yakınlık nasıl olmalı.
    2.Gaz çıkış borularının yönü nasıl olmalı.

19. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    .............

20. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    .....................

Sayfayı Paylaş