regülatör

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve sernet79 tarafından 21 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

1. malatyadoğan

malatyadoğan LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    6
    Teşekkürler.

2. aydıner33

aydıner33 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    regülatör su sızdırıyor

Merhabalar,bende de Milano kit takılı ve hatta bu 1.4 corsa araca regülatör arızasından sonra cahillikten süper regülatör takmışlardı ve bunu daha sonra fark edince basıncı düşürdük ve o şekilde kullanıyordum ve bir sıkıntım da yoktu.Fakat geçenlerde regülatörün plastik olan su giriş çıkışlarından çok az da olsa su sızdırdığını fark ettim.Ne yapmamı önerirsiniz. Milano bildiğim kadarıyla Demirhan lpg distribitörlüğündeydi fakat onlarında sitesi kapanmış ve bulunduğum şehirde taktırdığım ustalar da Milano ile iş yapmıyorlar artık ne yapacağımı şaşırdım ne önerirsiniz.

3. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    evet malesef Demirhan diye bir şirket kalmadı.
    Plastik girişler tek olarak satılıyor. Piyasa da illa ki ölçüleri uyan bir marka vardır.
    Bulamazsanız en kötü ihtimalle regülatörü değiştirebilirsiniz. Diğer markalar rahatlıkla takılabiliyor.

4. aydıner33

aydıner33 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Cevabınız için teşekkür ederim. İnternette bir arkadaşın milano yerine mimgas regülatör taktım oldu dediğini hatırlıyorum sanki ,Mersinde büyük ihtimal "abi regülatörü komple değiştirmemiz lazım onun fiyatı da yaklaşık 250 tl" diyeceklerdir.plastik parçaları değiştiremezsem regülatör değişimine gideceğim. Tekrar teşekkür ederim.

5. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Rica ediyoruz.
    Mimgas regülatör bizde 75TL bilginize.

6. soman

soman Active Member

Beğenilen Mesajları:
    66
    Merhaba
    Eski regülatörüm bozulduktan sonra farklı marka regülatör takıldı. Eskisi 6 dk sonra lpg'ye geçerken yeni takılan regülatörle 2 dk sonra lpg'ye geçiyor. Geçiş ısısı aynı bu arada. Bu durum normal mi? Markaya göre farklılık olabilir mi?

7. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    Regülatörün ısı derecesi ile alakası olmaz. Eğer regülatör ısı sensörü ile birlikte değiştirildi ise o zaman etkileyebilir.Programdan geçiş ısısını yükselterek eski zamanda geçişini sağlayabilirsiniz.

8. soman

soman Active Member

Beğenilen Mesajları:
    66
    Tahminen yaklaşık 10 C fazla ölçüyor. O zaman da gerekmediği halde fan açmaz mı?

9. malatyadoğan

malatyadoğan LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    6
    Isı sensörlerinin aeb yazılımlarda numaraları var illaki bir tanesi uyuyordur.Sisteminzdeki müşürün numarasını öğrenebilseniz(2k7.4k vb.)bulmanız kolay olur.Bizim Atikerde müşür seçme seçeneği var, sizin lpg programında da bu seçenekler olabilir.

10. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Lpg sistemi fani kontrol etmez, sadece motor suyu sicakligini kullanir..

11. soman

soman Active Member

Beğenilen Mesajları:
    66
    Benim programda maalesef öyle bir seçenek yok. "Programım Fast Seq Plus"

12. soman

soman Active Member

Beğenilen Mesajları:
    66
    Aşağıdaki ayarlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

13. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    Atikerin lpg regülatöründe basınç sabit durmuyor her kontrolde değişiyor bir bakıyon 1.10 bir bakıyon 1.20 bir bakıyon 1.7 bu olay neden kaynaklanıyor benim kit daha 6 aylık regülatör bu şekilde. Durum böyle olunca lpg de kalibrasyonda tutmuyor 10 güne bir ayar istiyor. bunun çözüm yolu nedir veya bu regülatör haricinde basıncı sabit duran hangi regilatör önerirsiniz fiyatı nedir?

14. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    basınç stabilitesinin bozulması genelde basınç ayarıyla oynadıktan sonra ortaya çıkıyor.
    En kesin çözüm basınç ayarı ile oynamamak.
    Son bir adet Landi regülatör var elimizde basınç çok çok az oynar fiyatı 130 TL.
    Kdv dahil.

15. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    merhaba lovato smart kit kullanmaktayım basınç 1.36 civarı rölantide basınç sabit duruyor ancak gaz verince basınçta oynamalar olmakta. kit takılalı 15 ay falan oluyor aracın lpg ye geçişini hissetmiyorum çeşitli devirlerde gaz benzin geçişi yapıyorum sarsıntı kesilmede yok,performans olarakta benzinle eş değer sayılır. basıncın her şartta sabit olması mı gerekiyor yoksa benim regülatördemi arızalı

16. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Map sensoru var mi map degeri gosteriyormu programda?

Yada basinc kaca kadar cikiyor tam gaz yaparsaniz (yolda giderken) 1.9 - 1.95 e kadar cikiyormu?

Ben tam gaz yapip 4000-5000 devirde gazi birakinca normalde 1.1 gosteren basinc 1.8 oluyor ama gazi biraktigimda..

Ne zaman devir dusup enjektorler tekrar calisinca basinc 1.1 bata dusuyor gene..

Anlatmak istedigim emme manifoldu baglantisi oldugu surece basincin degismesi normal sadece bazi programlar bu degisimi gosteriyor bazilari gostermiyor..

17. fatihurhan

fatihurhan Member

Beğenilen Mesajları:
    15
    programda map değerini göstermiyor kutu aktif değil

bahsettiğiniz gibi 1.9 a kadar çıkmıyor tabi yolda basıncın ne durumda olduğunu bilmiyorum, rölantide 1.36 civarı olan basınç gaz verdiğim zaman 3000-4000 devre kadar 1.29 a düştüğünü gördüm

regülatöre manifolddan bağlantı hortumu mevcut demekki hafif dalgalanmalar normal zaten mesajdada bahsetmiştim araçta bi skıntı gözükmüyor bugün biraz yol yaptım 8 litre ortalama yakaladım bu değerde iyi diye düşünüyorum

Sayfayı Paylaş