RENAULT CLİO4 0.9TCE - ATİKER GOLD LPG AYARLARIM

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve bektaş tarafından 16 Kasım 2017 başlatılmıştır.

1. bektaş

bektaş Active Member

Beğenilen Mesajları:
    35
    ne yaptıysam benzin ms değerini lpd deki ms değerine bir türlü denk getiremiyorum.bunu yaparken nelere dikkat etmem lazım.

2. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    hocam rolantıde oynama yoksa cokta afaki durum yoksa ayarla olmuyorsa yakın bır degerı yakalayıp onda sabıtleyın.benım aracta aynı.ltft stft olayına gırdıgımde karman corman oluyor :D ne arıza kaydı var ne lamba yanıyor nede rolantıde oynama yapıyor.ltft bir +6 oluyor bır bakıyorsun -8 :D bıraktım artık kurcaladıkca tadı kaçıyor...

lampard, bektaş, x-calibur ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  3. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Aynen üstad bende biraktim aşırıya kacmadikça ellemiyorum geziyor kendi kendine. :D

bektaş, x-calibur ve leoncu bunu beğendi.
  4. bektaş

bektaş Active Member

Beğenilen Mesajları:
    35
    inşallah güzeldir..[​IMG] [​IMG]

5. bektaş

bektaş Active Member

Beğenilen Mesajları:
    35
    merak ettiğim yavaş yakıt kısmı niye sabit kalıyor.sadece hızlı yakıt kısmı değişiyor.

6. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    kalibrasyon sonrası cıkan mapmı sızmı yaptınız? 3,0 3,5 ms civarı 159 dıgerleri farklı olmamıs hocam.tüm harita yuzde artırılmalı oda tahmini yuzde 15 kadar.tabıkı 3,0 3,5 aralıgı duzeltmekte gerekli.

bektaş ve powerkırk3 bunu beğendi.
  7. bektaş

bektaş Active Member

Beğenilen Mesajları:
    35
    ozaman tekrar map resetleyip otomatik kalibrasyon yapayım...benzin ms değerlerini yaklaştırmak için yaptım ama olmamış

leoncu bunu beğendi.
  8. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Bektaş hocam size birşey soracağım kusura bakmayın, Tüm konuya bir daha baktım, siz nerede ise mükemmeli yakalamışken neden hala daha ayar işi ile uğraşıp daha kötü hale getiriyorsunuz? Eski fotolara bakarsanız neredeyse herşey çok güzel olmuşken kurcalaya kurcalaya daha kötü hale gelmiş sistem. Sebebi nedir? Şikayetçi olduğunuz ne vardı eski ayarınızda?

powerkırk3, leoncu ve bektaş bunu beğendi.
  9. bektaş

bektaş Active Member

Beğenilen Mesajları:
    35
    ya dediğim gibi hep daha iyi olurmu düşüncesiyle hareket ettim dediğiniz gibi iyi bir ayarda bıraksaydım ama bu ayar olayı hobi gibi oldu acaba daha iyisi olurmu merakıyla buralara geldim..

powerkırk3 bunu beğendi.
  10. bektaş

bektaş Active Member

Beğenilen Mesajları:
    35
    hocam mükemmel dediğiniz hangi ayarlar kaçıncı sayfadaki..tekrar onu yüklüyüm her yaptığım ayarı kaydediyorum :)

powerkırk3 bunu beğendi.
  11. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    LPG de çalışırken GAZ KESME yazan yerin SIFIR 0 olduğu tüm ayarlarınız iyidir. Siz genelde rolantide bakıyorsunuz herhalde, rolantide araç hareket halinde değilken, ısınmış motorda oturmuş rolantide yapacaklarınız,
    1- hiç bir klima ışık vb şeyler açık değilken topun olduğu yerde gaz kesme SIFIR olacak şekilde ayarlayın,
    2-farları açın havalandırma açın klima açın sırası ile ve topun aşağılara doğru indiği kutularda bu sefer üstteki gibi GAZ KESME sıfır olacak şekilde ayarlayın, sonra yola çıkıp video ekran kaydı alın belli devir ve yüklerde sabit gidin top kutuların içinde sabit kalsın ve orada bakın GAZ KESME kaç, oradaki değer kadar yüzdesel olarak arttırın yada azaltın. hepsi bu kadar, siz rolantide mükemmeli yakalarsınız ama yolda bu iş tutmayabilir bu yüzden çalışmalarınıza yol testine ağırlık verin.

powerkırk3, bektaş, leoncu ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  12. bektaş

bektaş Active Member

Beğenilen Mesajları:
    35
    teşekkür ederim.peki hocam misal gaz kesme sıfır oldu ama hızlı ve yavaş yakıt kesme yerleri uçtu veya benzin ms değerleri baya farklı çıktı böyle bir durum olabilirmi..yoksa gaz kesme sıfır olunca diğer rakamlarda yerine oturuyormu..

x-calibur bunu beğendi.
  13. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Benzin enjeksiyon süresini boşverin. Gaz kesme değeri hızlı ve yavaş değerlere göre oluşuyor .

14. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Araç dururken rolantide antreman yapın göreceksiniz

15. bektaş

bektaş Active Member

Beğenilen Mesajları:
    35
    bir şey merak ediyorum daha renkli haritada rakamlar ne kadar ufak çıkarsa yakıtta o kadar az mı olur var mı bir bağlantı

16. bektaş

bektaş Active Member

Beğenilen Mesajları:
    35
    ayar yaparken topun olduğu satırı komple seçiptemi arttırma azaltma yapayım yoksa sadece topun olduğu kutucuktamı yapayım

17. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Sadece topun olduğu yeri yapın ama yaptığınız işlemi aklınızda tutun.düzgün olursa satıra uygularsınız.
    Hayır sizin yakıtı yavaş ve hızlı yazan değerler ayarlıyor

powerkırk3 bunu beğendi.
  18. bektaş

bektaş Active Member

Beğenilen Mesajları:
    35
    hocam dediğiniz gibi yaptım.önce map resetledim sonra kalibrasyon yapıp gaz kesme kısmını sıfırladım sonra farları klimayı açıp topun geldiği kısımlarıda sıfırladım..inşallah olmuştur[​IMG] [​IMG]

19. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    İlk hali nasıldı? Şimdi değişiklik miktarı kadar aynı satırdaki değiştirmediğiniz yerlere de o miktarda işlem yapın. Olayı anladınız mı ?Antreman yaptınız mı? Topun olduğu kutudaki rakamı atıyorum gaz kesme sıfır iken yavaş ve hızlı toplamı sıfır yaparken %10 arttırın göreceksiniz hızlı direk tepki verip - %10 gibi değer verecek gaz kesme de - 10 yazacak

leoncu ve powerkırk3 bunu beğendi.
  20. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Klima yada farlar açık değilken ısınmış motorda da ayar yapın sanki oralarda hiç ayar yapmamışsınız. 2.5 ve 2.0 ms satıları

bektaş ve leoncu bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş