Romano Enjektörler - İnceleme

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve symbol tarafından 30 Ocak 2018 başlatılmıştır.

1. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Bu arada bu romano enjektörleri bir polonya firmasından kargo dahil 70 $ a buldum lakin yüce devletimizin yeni kanununa göre 22 $ ve üzeri yurtdışı alışverişlerine vergi iteledigi için vazgectim.:mad::mad: Burda 420 lira fiyatlari.

x-calibur ve leoncu bunu beğendi.
  2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Tek tek alsak olmamı:p:cool:;):rolleyes:

leoncu ve Cliosymbol bunu beğendi.
  3. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Tek olarak varmiydı bakmadim ama bu seferde 10 $ kargo ücreti var 40 $ polonya kayar bize. :p:p:D

x-calibur, powerkırk3 ve leoncu bunu beğendi.
  4. symbol

symbol LPG-C04a Pro Brc Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    969
    Ab ülkesi için %18 vergi ödersiniz 70x1.18=82 usd yine uyguna gelir.

Konyada koskoca fabrika varlen elin polonyalısından almak biraz garip geliyor bana :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

powerkırk3 ve Cliosymbol bunu beğendi.
  5. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Enjektöre giden sinyalin 2 ms lik kısmı açılmaya gidiyor kabaca bu aralıkta %50 kapasite ile çalışır. Sonrasında tam kapasite ile calisir.

2.5 - 3 ms ve üzeri sorunsuz calisir desek daha dogru olur.

Ama ülkemizde bu kadar düşük lpg enjeksiyon süresine ihtiyaç duyacak lpg li araç var mı emin değilim :)

Bennson lpg li aracımda neden romano enjektör tercih ettim? Motor v6 idi. 6 ayrı enjektörü motor üstünde benzin enjektörleri yanına konumlandırmak çok kolay olmuştu.

Lpg süresi rölantide 4 ms üzerindeydi. Yeterli geldiği için düşürmeye uğraşmamıştım.

Cliosymbol ve powerkırk3 bunu beğendi.
  6. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Arkadaslar benim megane2 16.16 v 110 bg aracimda sabah ilk calistirmada stop etme sık sık yasamaya basladim..ilk once regulatordeki baglanti hortumunu cikardim daha sonra kopuk uygulayip 1 saat bekledim herhangi bir kabarti gormedim. Bende enjektorlerden olabilecegini dusunerek ve 40000 km kullandigim atiker valtek enjektor yerine romano tekli enjektor muadili enjektor takimini mscelektronikten siparis ettim..
    Urun elime ulasti ilk izlenimlerim kaliteli duruyorlar..manifolda ne kadar yakin konumlandirmaliyim bilemiyorum..takribi 5 ila 8 cm araliginda yerlestiririm diye dusunuyorum..bu enjektorlerin kac ohmluk olduklari belli degil.,elimdeki avometre ile olcum yaptim 3,1 ile 3,4 ohm arasi bir deger elde ettim..muhtemelen 3 ohma ayarlamak gerekli..ayrica atiker mikrofast de nasil bir ayar yapmaliyim..ideal calisma basinci nedir..2 mm nozul ile geldi..romano gibi calisirsa yaklasik 2.2 gibi bir nozul genisligi gerekiyor..

Tavsiyeleriniz nelerdir siz olsaniz ne yapardiniz..simdiden tesekkuler.

7. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
  8. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Hocam rolantide 4.5 ms vericek sekilde nozul veya basincla ayarlarsin. Enjektor manifold arasi hortumlari en kisa sekilde tutman yararina olur benzin performansi alirsin tabi iyi bir ayarla. Enjektörler 3 ohm kalibrasyonu ona gore yaparsin.

selverin, x-calibur, powerkırk3 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  9. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Hocam ben soguk motorda benzinden gaza gecmede 3 yildir sorun cekiyordum..sebebi galiba 1.8 nozul capi yada regulator basincinin uygun olmayisiydi..neyse bunu gecelim idare ediyordum anlayacaginiz..son zamanlarda valtekleri tenizledikten sonra sabah calistirmada mars almama sorunu yasamaya baslayinca enjektor arayisina girdim.aslinda cinden siparis ettigim komperator gelseydi belki valteklerle devam edebilirdim..oringlerini degistirip iyi bir debi ayari cekecektim..lakin siparisimi gondermediler..bahar geldi tatiller vs olacak haliyle..o yuzden enjektorlerde bir degisiklik yapalim dedim..arkadasimin arabasina atiker grand montaji yapildi..uzerinde ayni tekli romanoya benzeyen atiker tekli enjektor takimi vardi..isin acigi manifolda yakin monte edilebilirligi hosuma gitti..iyi performans verecegi asikardi..bende bu yonde tercih yaptim..o yuzden siz tecrubeli ustadlarin tavsiyelerine ihtiyacim var..forumda cok yeniyim daha bilmedigim cok sey var..yaptikcada ogreniyorum.mesela nozullar 2.0 mm..sanirim bunlari biraz genisletmeliyim..bakalim su enjektorleri uygun sekilde montaj yapayimda hayirlisi..gene buradan gelismeleri paylasirim..

selverin, powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  10. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Hocam seninde elin yatkin sen 2 mm nozul ile temiz bir montaj yap ayarlara bakar duruma göre ya basinc artiririz yada nozul buyuturuz.

selverin, powerkırk3, x-calibur ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  11. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Ismaildmr ve powerkırk3 bunu beğendi.
  12. DENİZCİ87

DENİZCİ87 New Member

Beğenilen Mesajları:
    7
    Bu enjektörlerin tam boyutu nedir acaba benim aracıma olup olmayacağını ölçmek istiyorum. iyi çalışmalar. ayrıca atiker safe fast ile uyum sağlarmı.

13. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    İlk mesaja ölçüler eklendi.
    Bütün marka ve kitlere uygundur.
    Atiker Grand kitte aynı enjektör çıkmaktadır. (teknık özellikler ve ölçüler)

14. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Hocam ben bu enjektorleri ters duracak sekilde montaj yapmak zorundayim..cunku manifoldu alttan yukari dogru delmisler..dusunuyorum bir enjektorun agirligi asa yukari 200 grama yakin..ve askida duracak. Sadece enjektor hortumu bu agirligi tasiyacak..bu yuzden bugun vidali kelepce aldim ayrica plastik kelepce ile kelepceden kelepceye baglayip agirligi plastik kelepceye bindirmeyi dusunuyorum..belki cok pinpirik davraniyor olabilirim ama herhangi bir hortum kurtulmasi veya yirtilmasi gibi bir durumu kimse istemez..Allah korusun..https://resmim.net/f/7SRZBO.jpg

15. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Dik konum her zaman önerilir. Mecbur kaldıysanız ters montaj yapabilirsiniz.

Ismaildmr bunu beğendi.
  16. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Tesekkurler sayin Destek.

17. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Manifoldu tersten delmelerinin elbet bir sebebi vardir diye umuyorum. Katkili otogaz almamaya calışın enjektörler ters duracağı için icerisinde gres yagına benzer madde birikmesi olabilir.

powerkırk3 bunu beğendi.
  18. Ismaildmr

Ismaildmr Active Member

Beğenilen Mesajları:
    220
    Katkili dedikleriniz sanirim bp, opet, shell..gibi firmalarin otogazlariysa hic almam..bizim burda yillardir lpg satan bir yer var markasiz..direk kendi tankerleriyle gidip izmir aliagadan aliyolar yakiti getiriyorlar..artik parfum gazimidir yoksa hakiki lpg midir bilemem, ben cok memnunum...cogu zaman ordan alirim..tatile cikincada genelde guvenal gaz veya tp tercih ederim veya milangaz...markali almiyorum..hem pahali oluyor..

Enjektorleri temizleme imkani var sanirim..debilerini bozmadan kibarca 10 binde bir veya 20 binde bir temizleyebilirim..manyetik bobinlere yag kacmaz degilmi..

Manifoldu tam dipten delmek icin alt kismi kullanmislar..iyimidir kotumudur bileme.ama nerdeyse benzin enjektoruyle ayni hizadalar..belki benzin enjektorunden bile daha yakinlardir..

19. karaefe

karaefe LPG-C04a Pro Brc Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    47
    arkadaşlar bir bilgilendirme de ben yapayım baska yerden enjektör vs alırsanız buradan tam destek alamazsınız ona göre :D bende oyle oldu baska yerden dymco enjektör aldım çogu sorum cevapsız kaldı.Elbette iyi niyetle yardımcı olanlar oldu.sonsuz teşekkurler ama destek desteğini çekti hiç yorum yapmadı BİLGİNİZE...
    yurtdışı gümrük vergileri cok fazla olmuyor bildiğim kadarıyla iyice arastırın eğer uygun ve orjinalse..

Çağrı KORKMAZ bunu beğendi.
  20. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Zaten aktif olarak yorum yapan soru cevaplayan belli başlı 3-5 kişi varız hocam bizim aramizdan o şekilde ayrım yapacak arkadaş ben göremedim ama diger destegi ve yetkili arkadaslari bilemem. :cool::rolleyes:

Seslenti, selverin, EGR ve diğer 2 kişi bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş