Sabit map haritasi

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve denizci595 tarafından 12 Nisan 2018 başlatılmıştır.

1. denizci595

denizci595 Member

Beğenilen Mesajları:
    78
    Evet enjeksiyon borulari uzun malesef acikcasi pek ugrasmak istemiyorum boru isi ile... Map haritasi ecu sifirlandigi icin boyle olabilir mi acaba benzin haritasi olusmuyor ve veya siliniyor mu acaba.

2. selverin

selverin Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    363
    Lpg ustası böyle ayaramış bir ara benim başıma geldi hepsi 250 değerindeydi. Parametreler kısmında ecu sıfırlama var ona tıklayın. Sonra kalibrasyon bölümünde dosya yükle deyin defaultahc dosyasını yükleyin. Bu uygulamayı yaparken araba çalışmasın sadece anahtar açık olsun.

x-calibur, denizci595 ve leoncu bunu beğendi.
  3. denizci595

denizci595 Member

Beğenilen Mesajları:
    78
    Hocam sen cok yasa. Sizin dediginiz gibi yapacagim sonucu burdan paylasirim. Yalniz bu "default ahc" dosyasini yukledigimde parametrelerde degisiklik yapmam gerekecek mi ornegin nozul capi vs.

selverin bunu beğendi.
  4. denizci595

denizci595 Member

Beğenilen Mesajları:
    78
    Cok tesekkur ederim dediklerinizi uyguladim map haritasi normale dondu.[​IMG][​IMG]

powerkırk3 ve selverin bunu beğendi.
  5. denizci595

denizci595 Member

Beğenilen Mesajları:
    78
    Simdi elimde 1.8 mm orjinal nozul var takip kalibrasyon yapmayi dusunuyorum. 6.5 ms rolanti suresi olsa ne gibi sikintilar olur yada daha mi iyi olur

powerkırk3 ve selverin bunu beğendi.
  6. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    Rica ederim ne demek. Sizdeki kırmızı valtek enjektördü galiba. 4ms altına düşmesin. Benzin değerleri iyi. Azıcık basıncı düşürüp rölanti pg süresini uzatabilirsiniz. Basıncı biraz düşürün sonra tekrar kalibrasyon yapın. 8ms satırının hepsini 10 ms ve sonrasına kopyalayın yeni resim çekip ekleyin duruma göre yorum yaparız :)

leoncu, powerkırk3 ve denizci595 bunu beğendi.
  7. denizci595

denizci595 Member

Beğenilen Mesajları:
    78
    Evet kirmizi valtek. Su sizden aldigim bilgiyi Kocaeli de gazci gazci gezsem tonla para harcasam valla alamazdim.
    Ne beyin kalirdi degismeyen ne regulator... Site de cok iyi hem malzeme temini hem cok kiymetli bilgiler kaymakli ekmek kadayifi ... Biraz yogunum bu aralar belki ilgilenemem ama tavsiyelerinizi uygulayacagim. Yakin vadede bi sikinti olmaz heralde. Bu 8ms satirini 10-12-14-16 satirlarina kopyalamazsak ne gibi bi sikinti oluyor fakirde mi kaliyor arac...

leoncu, Seslenti, powerkırk3 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  8. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    Evet üst devirlerde yani tam gaz basınca stft hesaplanmiyor bu durumda afr cihazı ile ölçüm yapılıp ayar yapılması gerekiyor. Afr cihazı herkeste olmadığı için 8 ms satırı 10 ve sonrasına kopyalanması tavsiye ediliyor. Bu sıkıntıyı gidermek için bulunmuş bir yöntem. Yanlış hatırlamıyorsam bu yöntemi @x-calibur hocamız bulmuştu.

leoncu, powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  9. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Yok ben bilmiyorum:D @maycicek hocamızın tarifi o.

oktayoo, leoncu, powerkırk3 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  10. selverin

Beğenilen Mesajları:
    363
    :D yanlış hatırliyormuşum demek...

x-calibur, leoncu ve powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş