UCUZ LPG Mİ, MARKA LPG Mİ?

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve erk1500 tarafından 22 Aralık 2015 başlatılmıştır.

1. dr.arrican

dr.arrican LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    132
    Bunu anlamak için ucuz gazla pahalı gazda aracın ne yaktığını ölçerken hem litre bazında hem kuruş bazında hesaplama yaparsanız kafanızda soru işareti kalmaz.

2. dr.arrican

dr.arrican LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    132
    Tabi sürüş tarzı ve güzergah da önemli bir nokta.

3. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Arkadaşlar, ucuz gaz ile yol bilgisayarında oluşan artış aslında olayı aydınlatıyor.
    Ucuz gaz alıp, gaza daha çok basarak yine aynı noktaya geliyoruz.
    Yukarıda arkadşlardan birisi söylemiş: önemli olan aynı istasyondan almak ve ayarınızı yaptığınız gazı değiştirmemek.
    Diğer noktalar çok ehemmiyetli değil.

x-calibur bunu beğendi.
  4. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    Tamda burda otomatik adaptasyon devreye giriyor
    Aracınızın benzin haritasından memnun kaldığınız sürece yani benzin haritanız en ideal durumdayken iyi bir kalibrasyon ve açık bırakılan adaptasyon farklı kalitelerdeki gazları orjinal benzin haritasına göre sürekli adapte edecektir düşünüyorum...

5. erk1500

erk1500 Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    Peki adaptasyon tersi yonde olamazmi.yani yakit farki motor ecusundaki benzin enjeksiyon surelerini etkilemeye baslayamaz mi.az gelen yakiti lpg ecusundan once motor ecusu goruyor ve ms yukseltiyor lpg ecusu da taklit ediyor. Bu seferde msler yuksek kaydoluyor.benzinle calisirken yuksek ms sonucu cig yakit oluyor. Adaptasyonun tepki suresini bilmiyorum tabii. O da onemli.

6. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    uzun süre sağlıklı oluşmuş benzin haritası kısa dönemde hemen değişmez lpg ecusuda bu benzin haritasını taklit eder ve lpg enjeksiyon süreleri uygular Adaptasyon açık olduğunda benzin haritasını değiştirmeden lpg sürelerini değiştirerek benzin süresinin sabit kalmasını sağlar.
    diyelim mevcut ayarda benzin süresi 3.10 ms buna karşın lpg ms 4.50 ms farklı bir istasyonda lpg alınca düşük kalite ise 4.50 ms lpg süresi yetmeyecek ve lpg ecusu adaptasyon açık olduğunda benzin süresini 3.10 da sabit tutmak için ve 4.50 olan lpg süresini 4.60 yapacak
    Ancak adaptasyon açık olmasa lpg ecusu 4.50 olan lpg süresini yüksekltmeyecek ve bu görevi benzin ecusu benzin ms lerini yükselterek lpg sürelerini yükseltmeye çalışacaktır
    Diye düşünüyorum.....

7. erk1500

erk1500 Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    Bu adaptasyon ozelligi basimin belasi multifastta da varmi acaba.

8. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    Şu konuda kalibimi basarım. Bu Opet kesinlikle iyi bir gaz değil filtreleri tıkadigi aşikar. Denedim biliyorum. Forumlarda da var. Filtresi tıkayan enjektorlere kim bilir neler yapıyordur!

powerkırk3 bunu beğendi.
  9. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Mevcut değil.

Sayfayı Paylaş