VOLVO S60 2.0 TURBO 180 HP ATİKER FAST LPG AYARLARI

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Papamidnite tarafından 10 Mart 2017 başlatılmıştır.

1. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hocam dediniz mi devir ayarında sorun var diye? Bazı iş bilmez ustalar kabloları lehim yapmadan bantla bantlıyor ve motor sarsıntısı sıcaklık falan etkileyip veri transferini etkiliyor

2. Papamidnite

Papamidnite LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    11

Söyledim hocam baktık beraber devirde bir problem görünmüyor. Ya benim bilgisayarda problem var ya da kabloda.

3. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Kablo yada bilgisayarda problem olsa muhtemelen hiç bir veri alamazsınız sadece devir okunmaması durumu olmaz. Ama yinede DESTEK arkadaşımıza mesaj atabilirsiniz.

4. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Yine hata verdi lpg az once ciktim yola 3 km gittikten sonra normal 80 km ile giderken bir gaza bir benzine geçiyor ara ara. Bakalım yarin yine deneyeceğim kabloyu. Sırf bu yüzden bilgisayara da format attim.

5. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    LPG nin map sensörüne baktırdınız mı?

6. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Ayar yapınca düzeldi diye düşündüm. Durum şöyle az önce 15 km yol gittim. Ilk 3 km den sonra bir gaza bir benzine gecip durdu yolda. Gittiğim yerde işimi hallettim o arada yarim saat kadar gecti. Tekrar çalıştırdım arabayi ve 15 km kadar geri eve geldim. Bir kere bile hata olmadan benzine gecmeden lpgde geldim. Hatta o arada bastim sıkıştırdım da denemek icin yine hata olmadi. Anlamadim ki hocam ben bu işi.

Map sensörüne de baktirayim gittigimde bakalım.

7. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    az önce yine baktım kabloyu denedim. kabloda sorun var büyük ihtimalle. bilgisayara format da attım olmuyor. Değerleri okuyor. Kalibrasyona basında motoru çalıştırın diyor. O arada arabanın ayarlarını da siliyor. desteğe uılaşayım

8. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Bir de bu görüntüyü yakalayabildim bir fırsatta. Sonra yine gitti tabi.

Moderatör tarafından son düzenleme: 12 Mart 2017
  9. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Devir sinyalini alamadığımdan olduğunu söylemiştiniz . Ben de son olarak programdaki devir sinyali kısmını sıfır yaptım (şekildeki gibi) ve devri düzgün okumaya başladı. Sonrasında da ayar yaptım. Bir de şu var ki , benim lpg basınç değerlerim 1,60 ve 1,80 lere çıkıyor. Program öyle okuyor yani. Benzine geçmesinin sebebi olarak, hareket halinde basıncın biraz yükseldiğini varsayarak programdaki lpg basınç değerlerinin alt sınırını 0,5 üst sınırını da 2 olarak ayarladım. Şimdilik sorun yok gibi görünüyor. İlerleyen günlerde belli olur herhalde.

powerkırk3 bunu beğendi.
  10. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hocam o parametreleri değiştirirken mutlaka aracın göstergesinde görünen devir ile lpg yazılımında görünen devir aynı mı mutlaka rolanti ve diğer devirlerde kontrol edin. Mutlaka aynı olması gerekiyor.
    Birde anlayamadığım sizin gittiğiniz usta nasıl baştan savma işler yapıyor anlayabilmiş değilim. Bu sıkıntılara hiç bakmadı mı?

11. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam tekbrik ederim asıl problemi çözmüşsünüz.
    bir iki hatırlatma yapayım:
    Lpg minimum basınç değeri regülatör basıncı girilen değerin altına kalırsa benzine geçmesi için. 0.65 aşaya ayarladığınızda gaz biterken çekiş düşer hafif silkeleme yapar veya çekmez.en azından benimkinde öyle oluyor.
    lpg max ayarı ise daha önemli kalibrasyon da programın okuduğu değerdir değiştirilmez.çünkü arttırıp veya azaltırsanız lpg de benzin süresini değiştiğini fark edersiniz turuncu çarpan çizgisini komple aşaya yukarı almak gibi düşünebilirsiniz referans regülatör basıncıda denebilir.
    Aracınız muhtemelen viteste 1800/2000 devirin üzerinde ayanızı gazdan çektiğinizde benzin enjeksiyon süreleri sıfırlanıyor dur bu anlarda regülatör basıncının yükselmesi normal.
    Kolay gelsin

12. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Gaz sensörü montajı için şöyle ilkel bir yöntem tavsiye edeyim . Renault 12 lerin pirinçten süper hava alma rakorları vardır . Ben lpg plastik su T rakorlarını onunla değiştirdim , süper oldu , ötekileri orjinal plastik haliyle başıma çok bela oldu , 2 kere patladı , değiştirdim evladiyelik oldu . Ben senin yerine olsam regülatörden çıkan gaz hortumunu keser araya bunu girerim , hava alma vidasının olduğu kısma da sensör bağlantısının dişini tornada çektiririm , süper bir bağlantı olur.

13. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858

Bayram, x-calibur, powerkırk3 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  14. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Kabloda sorun olsa bağlantı tamamen gider ya da bağlantı kurmaz.
    Devir sinyal voltajı ile alakalı olan problemi deneyerek çözmüşsünüz.
    Yeri gelmişken lpg ayar kablolarımız test edilmeden gönderilmez.
    Bu olasılık (kul yapısı payı) %1.

15. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11

Doğrudur . Zaten ben de değerleri okuyor demiştim. Birkaç gündür hep aynı hatayı verince, bir çözüm bulamayınca, bilgisayarı da formatlayınca ve ustaya gittiğimde bağlantı problemi kalmayınca mecburen kablodan mı diye düşünmüştüm ama değilmiş deneyerek öğrendim.

16. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11

Problem devam ederse bu konuya da eğileceğim . Teşekkürler.

elkmuh bunu beğendi.
  17. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11

Hocam Minimum değeri 0,65 yapayım yarın o halde. Ben düz hesap 0,5 yapmıştım. Programın okuduğu lpg basıncı en fazla 1.70-1.80 gibi bir şeydi. 2 yapmak sorun mu olur dersiniz? Olmazsa ben de 1.80 yapayım.
    Çarpan konusunda henüz bir bilgim yok. Onu da araştırıp bir şeyler yapmaya çalışacağım sonraki ayarlarda.

18. Bayram

Bayram LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    76
    Yani
    Şu forum ortaya müthiş bir beyin fırtınası çıkartıyor hayran olmamak elde değil alkışlıyorum

powerkırk3 ve elkmuh bunu beğendi.
  19. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    2 yapmayın Kalibrasyondan sonra max basinci degistirmegin. Bırakın kalibrasyondan sonraki deger oyle kalsin .aracin benzine atmasinin sebebi zaten devir sinyalini kesik kesik okumasiymis. Probleminiz çözüldü simdi dogru ayarlarda bulmakta..

20. Necmi Işıklı

Necmi Işıklı LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    63
    Üstün derken Ankarada ki üstünmü

Sayfayı Paylaş