VOLVO S60 2.0 TURBO 180 HP ATİKER FAST LPG AYARLARI

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Papamidnite tarafından 10 Mart 2017 başlatılmıştır.

1. Papamidnite

Papamidnite LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    11
    Aynen Ankara'daki.

2. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11

Tamamdir hocam teşekkür ederim. Düzelteyim onu.

powerkırk3 bunu beğendi.
  3. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Bu arada çarpan değerlerini ayarlayabilmem için öneriniz ya da yonlendirebileceginiz bir konu var mi hocam? Aracım otomatik vites. Arac viteste ve durur vaziyette ayağım frendeyken hafif bir silkelenme oluyor. Gaza basmaksizin freni biraktigimda da az bir silkelenme var. Rolantide o sorun yok.

4. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam harita ekranındaki mavi ve yesil cizgiler olusunca ekran resimini paylasin beraber yorumlayalım
    Kolay gelsin

Papamidnite bunu beğendi.
  5. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11

Biraz gecikmeli oldu kusura bakmayın hocam. Müsait olamadım bir türlü.

Ekran görüntüleri şu şekilde:

Adsız.jpg

Adsız 1.jpg

Adsız.png

6. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam yeşil lpg çizgisi de oluşması lazım ki mavi benzin çizgisine göre yorum yapabilelim.
    Bir de başlangıçta anahtar kapalı daki işareti kaldırır mısınız...

7. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11

tabi hocam bu şekilde çıktı görüntüler:

Adsız.jpg

lpg 1.jpg

8. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Bir de bu ilk görüntüde sağ tarafta yer alan benzin ve lpg enjeksiyon sürelerindeki oranın bir önemi var mı acaba? Lpg benzinin iki katı görünüyor. Bazı ayarlamalarda gördüğüm kadarıyla bu oranlar 1.6 falandı galiba.

9. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Lpg süresini benzin süresinin en fazla iki katını geçmemesi gerekiyor.Lakin Mayçiçek ustamızın test ettiği bizimde herkese tavsiye ettiğimiz ısınmış motorda lpg rölanti süresinin 3.5 / 4 msn olması. Tavsiyem regülatör basıncını hiç oynamadan nozul büyültmek.
    Fakat sizin aracınızın lpg süresi zaten 4 msn civarında valtek enjektörlerin minimum çalışma süresi 3.5 ms. Bu sebeple ne nozul değiştirin ne de basınç yükseltin tavsiye edemiyorum
    Aracın parametleri kısmından turbo seçeneği seçilmişse normale çevirir misiniz.
    Kaydet tusu ile ayarları yedekleyin bi sıkıntı olursa geri yüklersiniz
    Gelelim ayara turuncu çizgiyi düz yerinden sol tıklayın benzin gaz benzin yaptığınızda benzin zamanı en az değişecek şekilde yukarı aşaya yön tuşları ile komple çizgiyi hareket ettirin /Örnek 3 tuş yukarı veya 2 tuş aşaya .
    Yeşil Lpg çizgisi mavi benzin çizgisinin altında kaldığından turuncu çarpan çizgisini yukarıya doğru sarı noktaları sol tıklayarak işaretliyoruz sonra yön tuşları ile noktaları yeşille mavi arsındaki oran kadar yukarı alacağız
    Örnek olarak:
    2 le 3 arasındakini 5 tık yukarı
    4 dekini 8 tuş yukarı
    5 le 6 arasındakini 10 tık yukarı
    6 la 7 arasındakini 12 tık yukarı alın
    sonra yeşil lpg sil kısmında yeşil çizgiyi silin
    tekrar yeşil çizgi oluştuğunda noktaları tekrar şekillendirirsiniz
    Kolay gelsin

10. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11

Teşekkürler hocam ilginiz icin. Gecen hafta sonu lpg enjektorlerini söküp temizledim. Nozullerin uzerinde 1.8 mm yaziyordu. Bu arabaya az mi geliyor acaba diye düşündüm bir an. Bu siralar da motor ariza lambasi yanıyor. Fakir karışım galiba

11. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Bir de Nozullerin capinin genislemesi yakiti arttırır mi acaba?

12. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    doğru ayarla birlikte Nozul büyütmek yakıtı değiştirmez motorun daha sağlıklı çalışmasını sağlar ve devirlenmeyi iyileştirir.

13. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Benim araç 2.0 T 180 beygir olduguna gore nozulleri 2 mm mi yapsam

14. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Bence büyültmelisiniz.
    maycicek usta valtek enjektörlerin minimum 3.5 msn de çalışabildiğini test etmiş. sizin lpg süresi 3,8 - 4.2 olduğuna göre 2 mm yaparsanız alt/ideal limite ulaşmış olacak .
    Çarpan çizgisinin başlangıca düşecektir.
    kalibrasyon sırasında program nozul büyük basıncı kontrol edin uyarısı çıkabilir, önemsizdir.
    2 mm yaptığınızda problem olursa basıncı biraz düşürebilirsiniz ama kesinlikle iyi bir ayarla mavi ve yeşil çizgileri üst üste getirmelisiniz.

15. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11

Hocam yine burada biraz baktim da 2.6 mm falan yazılmış 211 beygir olanina benim aracin. Benimki 180 beygir. Ben de oyle yapsam sorun olur mu sizce? Orada da sordum gerci henuz cevap yok

Konu şu : http://www.mscsi.net/destek/konu/ar...lmesi-gereken-noktalar.149/page-39#post-24052

16. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Sürenin Lpg rolantide 3.5 msn altına inmemesi lazım. nozulları 2mm %10 gibi büyütüldüğünde rolanti lpg süresi %10 azalacak yani 3.5 ila 3.8 arasına düşecek bu değerde alt limit. 2 mm görmeden bir şey söyleyemem
    çünkü basınç sizin araçta basınç 1.27 bar ustalar nozul ölçülerini verirken basıncı 1 bar referans alırlar.

17. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11

Peki hocam. Lpg basıncı yükseldikçe o zaman tersine mi orantı oluyor. Dediğim gibi 211 beygir olan 2000 turbo motora 1 bar olması durumunda 2.6 mm denmiş ya hani ? Bu durumda benim basıncım daha yüksek (1.27 bar) olduğuna göre nozul çapı küçülecektir. Doğru orantıya göre 2.04 mm yani sizin dediğiniz gibi 2 mm oluyor o halde. Bir uç bulup genişleteyim en iyisi olmazsa daha da genişletirim. Kendim yapsam olur herhalde matkap var.

18. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Evet hocam basınç büyüdükçe nozul küçülür. Elinizle nozulları büyütebilirsiniz zaten için çok kısa bir alan ölçülü boydan boya delinmeyecek.
    matkap ucunu mengeneye sabitleyin elinizle delinebilir.
    Kolay gelsin

19. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Benim araç 1.4 75 bg. 55 kw nozullerim 2.00 mm . Enjektör degistirmeden önceki lpg sürem 3.8 değistirdikten sonraki sürem 4.8 oldu biraz test edip yine bakicam. Basınç 1.05 bar şuan muhtemelen basınci 1.10 yaparsam ideal süreyi yakalarim yada enjektörler rodaj tamamlayıp 4 ms nin altina iner diye düşünüyorum. Velhasıl kelam senin araca 2.00 mm iğne deliģi gibi gelir 1 bar basınçta en az 2.6 mm ve üstü diye tahmin ediyorum.

20. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Zaten 2 mm imis. Üzerinde 1.8 mm yaziyordu ama matkap ucu alip denedim 2 mm olduğunu farkettim. Bu yüzden 2.5 mm uc ile genişlettim bakalım birazdan takip deneyeceğim

Cliosymbol bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş