VOLVO S60 2.0 TURBO 180 HP ATİKER FAST LPG AYARLARI

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Papamidnite tarafından 10 Mart 2017 başlatılmıştır.

1. Papamidnite

Papamidnite LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    11
    Şöyle ki son aldigim yakittan hesapladigim kadarıyla. 35-37 litre ile 200 km gitti sehir içinde. Tabi bi arada enjektorleri 2 defa söktüm az da oradan gaz gitmiştir.

2. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Kalibrasyon yaptim evet ama hesapladigim kadariyla lpg ile benzin enjeksiyon süresi oranı 1.8 idi. Kac olmasi ideali?Yakiti kısmak icin ne yapmak gerekiyor nozul daraltmak mi? Nozulleri 1 bara gore 2.5 mm demisti admin nozul konusunda.

Bir de, ben regulatorden ayarladim basinci basinc haritasindan degil. Fark ondan da kaynaklanir mi ki acaba? Ayrica lpg ile benzin arasinda gecis yaparken de benzin enjeksiyon süresi değişmiyor. Fakir zengin karisim oradan belli oluyordu diye okudugumu hatırlıyorum.

3. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Son durumu da attım. Bu degerler normal mi?hakkaten benzin enjeksiyon süreleri ile lpg arasinda 2 kat fark var. Basınc da ayarladigimda 1 bardi. Şimdi 1.07 görünüyor

yen 1.jpg

Son düzenleme: 22 Nisan 2017
  4. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761

carpan cizgisinin 1-1.4 arasinda olmasi gerekir. normal degil. tiklarla asagi cekmeye calisin.
    benzinde calisirken gordugunuz benzin ms,gaza gevince de ayni ya da yakin olmali, lpg ms ise en fazla iki kat olmali.

Papamidnite bunu beğendi.
  5. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11

Milisaniyeler ayni geciste değişmiyor. Diğerini de ayarlayayim

6. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Cizgiyi 1.2 ye getirdim bu defa da benzin enjeksiyon sureleri 3.0 oldu. Ama lpg enjeksiyon sutlresi değişmedi 4.2. Normali bu ku acaba. Imce ayar yapmadim cizgiyi komple kaydırdım.

7. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    benzin degismiyorsa tamam. motoru da dinleyin. calismada, yurumede vd. problem yoksa, yakiti da cozmusseniz tamamdir. :)

8. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Hocam carpani 1.7 den nereye alsam benzin enjeksiyon süresi değişiyor. Normal mi bu acaba?
    . Otomatik kalibrasyon yaptiktan sonra yurumede vs problem yok. Yakiti da zamanla gorecegiz bakalım :)

9. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    En son halini paylasirmisiniz hem yeşil mavi çizgi, hemde basınç düzeltme sekmesi.

Birde en son haliyle, gaza sonuna kadar basınca LPG enjeksiyon suresi en fazla kaç Ms oluyor, birde bunu test edermisiniz.

10. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Çarpan çizgisini harita üzerinde indirip kaldirirsan yakıtı artirip azaltirsin bu sekilde ideal degere getiremezsin asagi cektigin icin benzin enj. süren artiyorsa ecu diyorki yakiti kıstın fakire düşürdün artır. Çarpan çizgin şuan 1.8 de çıkıyorsa nozul çapın küçük demektir . Norm değer 1.00 ve 1.4 arasında olmalı. Basıncı dogru ayarlamışsın regulatörden olmalı araç yol alınca bir miktar değişiyor diyafram yerine anca oturuyor sanirim zaten programdan basıncı ayarlayamazsın. Bana sorarsan nozul çapını 3 mm yapmalısın o zaman daha optimum degerlere ulaşacaksın sanki.
    Her aracın benzin enj. süresi farklı olur. Ideal değeri LTFT degeri 0 civarı olunca verir (+5 / -5 ) olabilir. Bu degerlerede bakmalisin.

11. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Valla hocam nozul meselesini nozul ile ilgili konuda destek hocama sordum. 2.5 mm demisti. Diger değerlere bir bakarım ama regulatorden basinci ayarladiktan sonra bugun yine yaptığım otomatik kalibrasyon sonrasi Lpg ile benzin arasindaki gecislerde benzin enjeksiyon suresi degismedi. Bu da ideal oran olmuyor mu ki? Sizin dediginiz gibi 3 mm yapsam zengine düşme riski var mi acaba? Yarın bir bakayim ben dediginiz değerlere

12. ersahca

Beğenilen Mesajları:
    761
    bence kurcalama, sadece gozle dostum.

13. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Aynen bu ayarla yakita bir bakayim ben. Titreme performans sorunu vs. yok su anda. E yakiti da düzeltirsek daha ne değil mi? 3 mm yapip sonra 2.5 nozul pesine dusmek de var önce bakayim duruma Cliosymbol hocam. Emin olursam 3 mm ye geçerim.

14. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Stabil bir çalışma ve ideal yakıt değerleri yakaladım haritamda güzel diyebileceğin noktada bırakabilirsin. Ben mükemmeliyetçi bir kişilige sahibim maalesef illa herşey kusursuz olucak ama olmuyor işte. :) Şuan benimde enj. süremle ilgili bir problemim var LTF degerimin sıfırlanmasını bekliyorum bilahare müdahale edeceğim. Halbuki araç şuan fişek gibi ama huy işte kurcalamazsam rahat edemiyorum. :)

15. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Benim de pek elim durmaz. İdeali yakalayinca ugrasmamaya çalışacağım hocam.

Bu carpan bolmesinde ideal olan yesil ile mavi cizginin ayni hizada mi olmasi?

16. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Hocam, adım adım ilerleyelim.

Yukarıda basınç 1.07 olduğunda lpg suresi 4.5 ms olduğunu gordum.

Sonra 1.2 bar yaptığınızı söyleyiniz, bu durumda lpg suresi nedir görelim.

Nozzle büyütmeye gerek kalmadan, basıncı arttırarak lpg suresini 3.5-4 ms arasına çekilirse nozzle ve basincla işlem tamam demektir.

Çarpan 1.7-1.8 olması, sizin araçta benzin enjeksiyon sureleri çok dusuk olduğu içindir, bu sizin araçta sorun değil, o noktaya çok kafa yormayalim.

Mavi yeşil çizgiyi ortusturuo, basınç düzeltme ayarında yapılınca sorunsuz kullanırsınız.

17. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Bir şey daha ögrenmiş olduk Maycicek üstadın bilgisi bizden çok üstündür çünkü bizden çok sayıda araçla tecrübesi olmuştur. Benzin enj. süresinin düşük olması carpan çizgisinin yukarıda oluşmasına sebep olabiliyormuş demekki. Benim ideal ben. enj. sürem 3.4 ms (fakir karışımda 3.2 zengin karışımda 3.6 benzin ecusunun degerlerine göre ) mesela 1 bar da carpan çizgim 1-1.2 arası çıkıyor.

Son düzenleme: 23 Nisan 2017
  18. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11

Merhaba tekrardan mayçiçek usta.
    Aracıma kabloyu bağlayıp bir bakayım dedim değerlere. Sanki dediğiniz gibi olmuş düzelmiş milisaniyeler. Basınç 1.04-1.05 civarında şu anda. Çarpanda mavi yeşil çizgiler oluşunca paylaşacağım.Bu duruma ben de şaşırdım. 3.7 ms iyi midir sizce? Hatta çarpan da 1.3 te şu anda.

Adsız.jpg

19. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    biraz dolaşıp geldim baktım yine lpg enjeksiyon süreleri 4.2 falan olmuş. Basıncı regülatörden ayarlayarak 1.10 bar basınçta 3.7 elde ettim hocam 1.20 yapınca lpg ms leri 3.5 inm altına indi. son görüntü şu şekilde

23.png

Son düzenleme: 23 Nisan 2017
  20. Papamidnite

Beğenilen Mesajları:
    11
    Ilk görüntüyü elde ettiğimde araci çalıştırdım. Rölantide isinmasini bekledim. Ancak biraz dolasip gaza da asılıp gelip bakınca rolantide iken : değerlerin degistigini gördüm. Şimdi yaptığım ayar mi yoksa ilki mi kalmali bilemedim.

Sayfayı Paylaş