Zengin karışım hatası ve atiker grand yardımmmm

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve eeness tarafından 1 Ocak 2019 başlatılmıştır.

1. eeness

eeness Active Member

Beğenilen Mesajları:
    27

ve arac ısındıktan bir süre sonra gazda yola çıktım normal seyirde bir sıkıntı yok gibi ancakk aracı durdurunca rolantide -24 oldu bugğn iyice dip yaptı yani, ve değer çakılı kaldı bu sefer video ve resimlerde de var, benzin ms 1,45 e kadar düşüyor yahuuu...

2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Kusura bakma çok izleyemedim bu aralar işler yoğun. Ama öncelikle o renkli topun içini 1 değil sıfır yap, basıncını alyan ile ayarla sonrasında bakalım

powerkırk3 bunu beğendi.
  3. eeness

eeness Active Member

Beğenilen Mesajları:
    27
    Eyvallah eğer enjektör siralamasindan bahsediyorsan bizim araçlarda 1 olmasi gerekiyor diye biliyorum...musait olduğunda bir 10 dakika bakabilirsen sevinirim...

4. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    1 olması gerekmiyor en azından seninkisi gibi büyük nozülde sıkıntı yapar. Hem nozül büyük hem basınç fazla hemde 1 de bu yüzden aşırı zengine kaçıyor. Sıfır yapınca fark edeceksin.

powerkırk3 bunu beğendi.
  5. eeness

eeness Active Member

Beğenilen Mesajları:
    27
    Peki abi nozullari kucultsem sorun duzelir mi 2,2 yada 2.0 yapsam

6. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    nozzle 2.2 yap basıncı 1e al yazılımla uğraşma artık.

7. eeness

eeness Active Member

Beğenilen Mesajları:
    27
    Abi sende de Avensis vardı sanırım, aynı motordan sen 2.2 mi kullanıyorsun ve kitin de romanı sanırım

8. eeness

eeness Active Member

Beğenilen Mesajları:
    27
    Artık her binisimde arıza lambasını yakıyor, bu iki gün dersim çokta cumartesi dediklerinizi yapacağım inşallah yada direkt atikerin fabrikasına gidip teknik servise ugrayayim diyorum

9. eeness

eeness Active Member

Beğenilen Mesajları:
    27

üstatlar en son durum bu..basıncı 1,05 cektim birde rolanti kısmında 2 yerine 1,7 açtım şimidilik kurtardı gibi; xcalubur üstad bu enjeksiyon sıralaması 1 oluyor en azından atiker için böyle çğnkü dip gazda tekleme yapıyor..şimdilik fena değil yanıma birini alıp biraz ince bir ayara ihtiyacım var sadece...herşey için teşekkürler...

powerkırk3 bunu beğendi.
  10. eeness

eeness Active Member

Beğenilen Mesajları:
    27

ayardan sonraki durum ..:D

powerkırk3 bunu beğendi.
  11. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    iyi böyle kullan bakalım.
    yeniden kalibrasyon yap sonra yol ayarı yap

12. eeness

eeness Active Member

Beğenilen Mesajları:
    27
    Üstatlar regülatör basıncını Alyan ile 1,05 e ayarladım baktık yine 1,20 civarı olmuş neden olabilir konya bu ara çok soğuk bir etkisi olur mu dersiniz

13. RomanoyaAyarVerenAdam

Beğenilen Mesajları:
    670
    Olur olabilir sorun yoksa ilkbahara kadar elleme
    1.3 var çalışan benşm regülatörü bu gün bağlanıp baktım hava eksi9 derece yola gittim..
    normalde giderken regülatör basıncı sabit kalır ama 1.4lere çıkıyordu. hiç olmazdı böyle soğuktan olduğunu düşünüyoeum

eeness bunu beğendi.
  14. eeness

eeness Active Member

Beğenilen Mesajları:
    27
    Evet benim arızaların sebebini de biraz havaya baglıyorum, zira normalde birşey yoktu haçlar soguyunca basladi bu sıkıntılar

15. ramzo

ramzo Member

Beğenilen Mesajları:
    10

16. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    504
    eenes Hocam son durum nedir sizde? bende de 2.2 nozül 1.2 basınçla kullanıyorum, zengin/fakir karışım sorunum yok ancak sizdekine benzer şekilde ayağımı gazdan kestiğimde benzin enjeksiyon süresi 2 nin altına düşüyor ve sizden farklı olarak LTFT değişmese de STFT de eksi 21 değerleri veriyor, siz bu aşırı zengin karışım sorunundan kurtulabildiniz mi? eğer kurtulabildiyseniz, benzin enjeksiyon süresini 2 ms nin altına düşmesini engellemişsinizdir, bizlere de referans olur

İsa şen bunu beğendi.
  17. eeness

eeness Active Member

Beğenilen Mesajları:
    27
    üstat bir kaç hafta önce nozulları 2,2 ye cekip basıncı 1.17 civarlarına çektik, benim araçta son zamanlarda marş geç alma gibi bir problem yapmaya başlamıştı, regülatörü değistirdim o sorun çözüldü yalnız regülatör etrafından su kaçırmış baya bir şunu anladım atiker benim için pişmanlık oldu. şimdi ara ara -21 oluyor yine stf de ltf değerleri daha normal birde aracın gaz ayarlarını usta biraz kıstığını söyledi yani biraz fakire doğru bıraktı, bizim araçlar valvometik motor olunca wide band ile afr sökmüyor açıkcası çünkü subaplar çok değişken ben sürekli takip ediyorum hakikaten öyle, şimdilik arıza lambası yakmadığı için stf değerini pek umursamıyorum açıkcası böyle binmeye devam ediyorum, zaten -21 de takılı kalmıyor anlık görüp çekiliyor...

husnu bunu beğendi.
  18. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    504
    bilgilendirme için sağolun, aynen takılı kalmıyor 1.5 ms değerinde ayağımı gazdan çektiğimde open loop a geçmeden hemen önce veriyor anlık olarak, ama çözüm 1 bar basınç hocam siz yazmadan önce bir denemem oldu, basıncı genel ayarlardan 1 yapıp kaydettim, bir süre sürdüm ve -21 değerini almadım benzin enjeksiyon süresi 2nin altına düşmedi, harita fakirde kaldı yazılım 1 basınç değerine göre calıştırılan, tabi kalibrasyon yapmadığım için eski değer olan 1.2 ye geçtim, şimdilik böyle duracak hiçbir sıkıntısı yok ama bu stft değeri çok gelmeye başlarsa veya gözüme çok batmaya başlarsa 1 bar basıncta yeniden kalibrasyon yaparım

19. eeness

eeness Active Member

Beğenilen Mesajları:
    27
    Peki programdan 1 bar yaptığınızda, değer olarak kca okuyorsunuz basıncı, alyan ile ayarlamadiniz değil mi,

20. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    504
    Basınç 1.09 gösteriyordu

Sayfayı Paylaş